گفتوگوی این کتاب را غسان شربل و صقر ابوفخر انجام داده اند و ترجمه و تدوینش بر عهده وحید خضاب بوده است.
آنچه در این کتاب خواهید خواند، خاطرات انیس نقاش است از فراز و فرودهای زندگی پر تب و تابش، از مبارزات در کنار گروههای ملیگرا و چپگرا تا فعالیتهای اسلامخواهانه، از نقشهای امنیتی پررنگ در «انقلاب فلسطین» تا همکاری نزدیک با انقلابیون ایرانی، از تلاش برای تضمین استمرار انقلاب تا سالها اسارت در زندانهای فرانسه و بسیار گفتنیهای دیگر. طبعاً، تحلیلهای او که بعضاً در لابهلای خاطرات بیان شده هم به واسطۀ اینکه از زبان یک مبارز کارکشته (و حالا یک کارشناس سرد و گرم چشیده) بیان میشود، اهمیتی بسزا خواهد داشت.
در برشی از مقدمه کتاب آمده است:
دست قضا، بعضی افراد را زود بزرگ میکند، بعضی را زود سیاسی میکند و به بعضی هم کارهای بزرگی در سیاست میسپارد. انیس نقاش از کسانی است که هر سه را با هم داراست. آنچه در کشور او (لبنان) و در کنار کشورش (فلسطین اشغالی، اردن، مصر، سوریه و …) میگذشت، او را به مسیری وارد کرد که در آن، در عنفوان جوانی مسئولیتهایی را به عهده گرفت که شاید از مردان میانسال انتظار برود. همین فضا، او را چنان زود وارد عالم سیاست نمود که حتی پیش از ورود به دبستان، در تظاهراتهای سیاسی حضور داشت. و هر دوی اینها در کنار یکدیگر چنان دست به دست هم داد که انیس نقاش به یکی از مهمترین نیروهای امنیتی جریان مقاومت بدل شده و اقداماتش نهتنها بر سرنوشت سیاسی کشور خودش بلکه حتی بر سپهر سیاسی منطقه (و بلکه تحولات جهانی) هم اثرگذار باشد.
رد پای انیس نقاش را از آمریکای لاتین (و همکاری با مبارز شهیر جهانی، کارلوس) تا مبارزات «ضد امپریالیستی» در قلب اروپا، و از فلسطین تا کانونهای چپگرای شرق آسیا میتوان جست.
این کتاب را نشر نارگل برای اولین بار در 200 صفحه و شمارگان هزارجلد با قیمت 16 هزار تومان در نمایشگاه کتاب تهران (4 تا 14 اردیبهشت) عرضه خواهد کرد.
نشر نارگل پیش از این از سری کتاب های ماجراهای امنیتی، کتاب های «روزی روزگاری القاعده»، «من در رقه بودم» و «در راه پر دردسر» را چاپ و منتشر کرده بود.