خبرهای داغ:

هشدار دامپزشکی اسدآباد با توجه به گرم شدن هوا و افزایش مخاطره بیماری تب کریمه کنگو

رئیس دامپزشکی اسدآباد با توجه به گرم شدن هوا و تکثیر ناقلین بیماری تب کریمه کنگو اقدامات اداره دامپزشکی اسدآباد در این خصوص و هشدارهای مراقبتی لازم را تشریح کرد.
کد خبر: ۹۱۴۳۶۲۷
|
۰۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۷:۱۸

هشدار دامپزشکی اسدآباد با توجه به گرم شدن هوا و افزایش مخاطره بیماری تب کریمه کنگوعادل بصیری محمد پور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در اسدآباد با اشاره به گرم‌ شدن هوا و تکثیر ناقلین بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگوCCHF ، اظهار کرد: این بیماری یکی از بیماری‌های خطرناک و با درصد کشندگی بالا در انسان است که علاوه بر انتقال مستقیم از انسان به انسان، معمولاً توسط کنه‌ها ویروس عامل این بیماری قابل انتقال به انسان و دام است.

وی با اشاره به اینکه مخزن ویروس در طبیعت اصولاً کنه‌ها هستند و گاو، گوسفند، بز و خرگوش نیز به عنوان مخزن مطرح هستند، افزود: این ویروس از طریق تماس مستقیم با خون یا ترشحات فرد بیمار و لاشه حیوان آلوده (انتقال به قصاب‌ها و سلاخ‌ها) به فرد سالم انتقال‌ می‌یابد.

رئیس دامپزشکی اسدآباد گفت: این بیماری بیشتر در بین کارکنان بیمارستان‌ها و اشخاصی که با دام سر و کار دارند مشاهده می‌شود.
وی ادامه داد: بیماری در فصول گرم سال از اواخر فروردین تا اواخر شهریور (زمان رشد و تکثیر کنه‌ها) بیشتر شایع است.

بصیری خاطرنشان کزد: این بیماری در حیوانات اهلی هیچ‌گونه علائم مشخصی ندارد و خطر انتقال بیماری در انسان طی ذبح حیوان آلوده یا یک دوره کوتاه پس از ذبح حیوان آلوده به دنبال تماس با پوست یا لاشه حیوان وجود دارد.

بصیری گفت: تماس با خون و بافت بیماران به خصوص در مرحله خونریزی یا انجام هرگونه اعمالی که منجر به تماس انسان با خون، بزاق، ادرار، مدفوع و استفراغ آنها شود باعث انتقال بیماری می‌شود.
وی یادآور شد: عامل این بیماری ویروس بوده و مقاومت این ویروس در برابر حرارت کم است و در دمای ۵۶ درجه سلسیوس به مدت ۳۰ دقیقه از بین می‌رود؛ بنابراین پختن گوشت یا پاستوریزه کردن شیرخام، باعث از بین رفتن ویروس می‌شود، این ویروس به محیط‌های اسیدی حساس بوده و سریع از بین می‌رود، با توجه به اینکه در کشتارگاههای صنعتی لاشه دام به مدت حداقل  ۲۴ ساعت دردمای 2 تا 8 درجه سانتی گراد نگهداری می‌شود و پس از این مدت لاشه حالت اسیدی پیدا می‌کند، وجود ویروس در این لاشه‌ها غیر ممکن است.

رئیس دامپزشکی اسدآباد در ارتباط با کنترل این بیماری و در راستای کاهش خطر ابتلای انسانی گفت: ساماندهی کشتارگاه‌های دام از طریق احداث و راه‌اندازی کشتارگاه‌های صنعتی و به موازات آن جلوگیری از فعالیت کشتارگاه‌های سنتی، تاکید بر راه‌اندازی سالن پیش سردکن در کشتارگاه‌های دامی، بازرسی مداوم لاشه دام‌های کشتار شده در کشتارگا‌ه‌های مجاز همراه با بازرسی قبل از کشتار دام،-توصیه و اطلاع‌رسانی به مردم در خصوص عدم خرید گوشت‌های بازرسی نشده فاقد مهر دامپزشکی، سمپاشی منازل و اصطبل‌های روستایی در کانون‌های بیماری بری حذف ناقلین بیماری وآموزش و ترویج در روستاهای واقع در مناطق پرخطر و کانون‌های مشکوک بیماری و همچنین آموزش افراد معرض خطر در خصوص رعایت موازین بهداشتی و ایمنی زیستی در هنگام کار  از جمله اقدامات اجرایی در این زمینه است.

وی خاطرنشان کرد: گوشت مصرفی شهرستان اسدآباد توسط سه دستگاه خودروی نیسان سردخانه‌دار از کشتارگاه مجهز به سیستم پیش سرد صالح آباد- همدان با ضریب امنیتی بالا تأمین و به شهرستان اسدآباد مبادرت می‌شود.
بصیری ابراز داشت: در صورت عدم مداخله دامپزشکی در کنترل کانون‌های‌دامی، احتمال مبتلای دام و سپس به انسان وجود دارد، اما با اقدامات پیشگیرانه انجام شده اداره دامپزشکی اسدآباد و همکاری تنگاتنگ با معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی خوشبختانه تاکنون هیچگونه موردی از بیماری مذکور در سطح شهرستان اسدآباد مشاهده یا گزارش نشده است.
وی در پایان از مردم فهیم شهرستان اسدآباد درخواست کرد: گوشت مصرفی خود را از مراکز و فروشگاههای معتبر خریداری کنند و در صورت وجود هرگونه موارد مشکوک مراتب را با شماره گیری 33148020-081 مراتب را سریع برای رسیدگی به کارشناسان اداره دامپزشکی اطلاع رسانی کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار