رئیس سازمان بسیج هنرمندان کشور مطرح کرد؛

کوتاهی نهادهای متولی در هنر انقلاب/ کُنش‌گری، لازمه هنرمند مردمی

نصیربیگی گفت: اوج و افتخار هنر در قرابت و همراهی با مردم است، هنر بدون مخاطب نمی‌تواند به حیات خود ادامه دهد.
کد خبر: ۹۲۰۰۵۲۵
|
۳۰ آذر ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۰

به گزارش سرویس هنرمندان خبرگزاری بسیج، امیر نصیربیگی، رئیس سازمان بسیج هنرمندان کشور، اظهار داشت: سازمان بسیج هنرمندان در سال 98، برنامه‌هایی را در اولویت کاری خود قرار داد، شبکه سازی هنرمندان بسیج در قالب انجمن‌های تخصصی و تشکیل جبهه واحد هنرمندان انقلاب اسلامی از جمله این برنامه‌ها است که به صورت عام پیگیری می‌شود.

وی گفت: بخشی از فعالیت های این سازمان برگزاری جشنواره‌های هنری و ادبی است که به صورت مسئله محور طراحی و اجرا می‌شود. به طور مثال در جشنواره عکسی که در آینده نزدیک در تبریز برگزار خواهد شد، 3 موضوع فرصت‌ها، تهدیدات و چالش‌های هر استان مورد توجه واقه شده است، این هنر عکاس است که بتواند این موضوعات را نمایان دهد.

نصیربیگی، با اشاره به ظرفیت های استان گفت: آذربایجان شرقی میتواند به عنوان یک منطقه صنعتی، اقتصاد منهای نفت را شکل گیری دهد. هنر باید مردمی باشد، هنری که بدون پشتوانه مردم شده و فقط به بخشی از جامعه توجه داشته باشد، به هیچ وجه تاثیرگذار نخواهد بود. اوج و افتخار هنر در قرابت و همراهی با مردم است، هنر بدون مخاطب نمی‌تواند به حیات خود ادامه دهد.

رئیس سازمان بسیج هنرمندان کشور تصریح کرد: مسجد محوری از دیگر اولویت‌های سازمان بسیج هنرمندان است، طرح اعتلای سازمان بسیج هنرمندان در حال نهایی شدن است، سعی داریم از مساجد به عنوان خاستگاه اصلی حوزه فرهنگ و هنر بهره‌برداری کنیم، هسته های هنری و فرهنگی مساجد را تشکل دهیم و هر مسجد بتواند استقلال هنری و فرهنگی خود را بهبود بخشد.

نصیربیگی بیان داشت: جایگاه هنر در تمامی جوامع روشن است، در ایران به ویژه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هنر از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است، از شکل گیری تظاهرات ضد طاغوت تا سرودهای انقلابی همگی در قالب هنر شکل گرفتند، سرودهای انقلابی به عنوان یک حلقه وحدت بخش در پیروزی انقلاب نقش به سزایی داشت. این هنر باید بعد از انقلاب به جایگاه حقیقی خود دست یافته و به عنوان خواستگاه انقلابی معرفی گردد ولی مشاهده می کنیم که اینگونه نیست.

وی خاطرنشان کرد: این یک واقعیت است که انقلاب اسلامی آن‌مقدار که در سایر عرصه ها به پیشرفت و کمال رسیده، در حوزه فرهنگ و هنر با آن هدف مورد نظر فاصله دارد. تدوین و تبیین هنر انقلاب، هنر انقلاب باید انجام شود. مجموعه ها و نهادهای متولی در کادرسازی و تربیت هنرمند در تراز انقلاب، آنگونه که شایسته است، نتوانستند به خوبی نقشی ایفا کنند. دچار غفلت محسوس و آشکار هستیم. فضاهای مختلفی که امامین انقلاب در ارتباط با هنرمندان به وجود آورند، می‌تواند بسیار کارگشا باشد. رهبر انقلاب با آن مشغله عظیم کاری خود هر 5 شنبه با هنرمندان حوزه های مختلف دیدار کرده و با حوصله تمامی موارد را شنیده و کمک می کنند.

رئیس سازمان بسیج هنرمندان کشور یادآور شد: رهبر انقلاب مسائل مربوط به فرهنگ و هنر را، یکی از مسائل پایه ای در مقابله با جنگ نرم دشمن میدانند. چندین بار از هنرمندان و صاحبان فکر و اندیشه خواستند که با تمام قوا هنر را به میدان جنگ نرم بکشانند.. احساس می کنم که مطالبات رهبر انقلاب در حوزه فرهنگ و هنر به نحو احسن و کامل، برآورده نشده و دچار کمک کاری شدیم.

نصیربیگی با اشاره به تربیت هنرمند انقلابی گفت: اگر به طور ویژه پیگیر مطالبات رهبری بودیم، وضعیت حال حاضر فرهنگ و هنر در کشور چیزی متفاوت‌تر از این وضع فعلی بود. هنر انقلاب با هدف اصلی فاصله زیادی دارد و نیازمند کارکرد و فعالیت است. با توجه به اهمیتی که انقلاب به هنر خلاق و ارزشمند دارد،اگر هنرمند به صورت خلاقانه و متعهد تربیت شود قطعا نسبت به تحولات اجتماعی جامعه واکنش خواهد داشت.

وی در پایان عنوان داشت: همانطور که رهبر انقلاب فرمودند اگر هنرمند در تحولات اجتماعی از نعمتی که خدا به او ارزانی داشته استفاده درست داشته باشد می تواند تاثیرگذار باشد ولی اگر استعداد خود را در جبهه باطل قرار دهد خیانت کرده است . هنری ارزشمند است که بتواند جامعه را به سمت معنویت و مسئولیت پذیری سوق دهد در مجموع میتوان گفت تمامی نهادهای فرهنگ و هنر در کشور کوتاهی کرده اند.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار