انتخابات ۹۸ ؛ انتخاباتی رکوردشکن
به گزارش سرویس اساتید خبرگزاری بسیج، معاونت بررسی و تحلیل سازمان بسیج اساتید کشور در یادداشتی به شگفتیسازان انتخابات دوره یازدهم پرداخته است.
در متن این یادداشت آمده است:
انتخابات ۹۸ را باید انتخابات شگفتی سازها و انتخاباتی رکوردشکن نامید چرا که بسیاری از بازیگران انتخابات رفتارهای جدیدی از خود نشان دادند و رکوردهای تازهای به جای گذاشتند:
۱- نخستین شگفتیساز انتخابات داوطلبان نامزدی بودند که با افزایش تعداد خود به رقم ۱۶۲۰۹ نفر رکورد این رقم را در طول دوره پس از انقلاب اسلامی شکستند.
۲- بازیگر دوم که شگفتی ساز شد هیاتهای اجرایی بودند که با رد صلاحیت ۱۳۰۰ نفر در رکوردهای پیشین را افزایش دادند.
۳- شورای نگهبان سومین شگفتیساز انتخابات بود که رکورد قاطعیت دقت و مقاومت را شکست. این شورا بر خلاف تعداد زیاد نامزدها اصل احراز صلاحیت در تراز نمایندگی خانه ملت را کاهش نداد . دایره تحقیقات از نامزدها را به بخش وسیع تری از دوران فعالیت فرد افزایش داد و کمبود وقت را دلیل برای سلب مسئولیت خود نکرد. و دوره نمایندگی نمایندگان مجلس را ملاک برای ارزیابی دانست و تسلیم فشارها نشد.
۴- سایر مجریان انتخابات نیز شگفتیساز بودند و رکورد انتخابات سالم بی حاشیه امن و مطلوب ملت ایران را به نمایش گذاشتند.
۵- شگفتی ساز بعدی جبهه غربی و عربی بود که رکورد تخریب نظام، دلسرد کردن مردم، عملیات روانی، فشار تبلیغاتی و تشویق به قهر با صندوقهای رای را شکست. رکورد دیگری که این بازیگر انتخابات شکست عدم حمایت از فرد، جریان و احزاب داخل کشور بود که تقریباً در طول چندین سال گذشته بیسابقه بود.
۶- گروههای غیر همسو هم در زمینههای مختلفی شگفتی ساز شدند و رکورد باخت، رکورد تحریم و قهر با صندوق، رکورد سکوت رسانهای، رکورد عدم مشارکت را شکستند. برای اولین بار موضوع شکست در انتخابات را پیش از برگزاری انتخابات مطرح ساختند و وقیحانه از زدن زیر میز سخن گفتند.
۷- گروههای همسو شگفتی ساز مهم دیگر این عرصه بودند که از جهات گوناگون به ویژه وحدت در حدود ۵۰ تشکل اصولگرا، لیست واحد، بیش از دو سوم کرسیهای مجلس رکورد ادوار ده گانه را شکستند و از جهت تعداد نامزدها، آزمون مصاحبه، اخذ تعهد، مکانیسم دستیابی به لیست واحد، جلسات هماهنگی، برنامه ریزی و محاسبه گری، عقلانیت در ظهور و بروز رسانهای، شگفتی آفریدند.
۸- مردم نیز از دو جنبه متضاد شگفتیساز شدن یک عده با عدم مشارکت رکورد کمی عدم حضور در انتخابهای پس از انقلاب را شکستند و عدهای دیگر با نرمهای بصیرت و وفاداری به انقلاب و ولایت ایستادگی پای نظام، حمایت از رهبری، عقلانیت در تشخیص ریشه مشکلات، بلوغ سیاسی در انتخابات، دفاع از کشور در برابر هجمههای روانی ، بصیرت در خنثیسازی تهدید دشمن و ...
لذا میتوان گفت ۲۴ میلیون رای که در این انتخابات به صندوقها ریخته شد یکی از خالص ترین آراء ملت ایران را درون خود داشته. نه تنها تحت تاثیر تبلیغات آنسوی آبیها و فضای مجازی پا به میدان نگذاشته بود بلکه تسلیم فضاسازیها، شایعه ها و دروغ پردازیها نشد. نه به طمع مادی پای صندوق آمد، نه احساسی در چارچوب دوقطبیها قرار گرفت .
این رای واقعی و خالصانه بود که انشاءالله برکت هم خواهد داشت و منشاء تحولات و اتفاقات مطلوبی خواهد شد که یکی از آنها افزایش نرخ مشارکت در انتخابات بعدی به دلیل افزایش کارآمدی و امید مردم به بهبود وضعیت خواهد بود.
با این وجود یک مسئله اصلی در این انتخابات که باید مورد بررسی قرار گیرد، مسئله کاهش مشارکت و علل آن میباشد.