به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، یکی از مهمترین اتفاقات در جهان اسلام بعثت پیامبر گرامی اسلام در 27 ماه رجب سال 40 عام الفیل (سال 13 پیش از هجرت) است. بعثت حضرت محمد (ص) دو نتیجه مهم در برداشت. اول شکوفایی دین اسلام و جهانی شدن دینی که وظیفه هدایت همه انسانها را برعهده دارد. شکوفایی شجره طیبه اسلام با بعثت پیامبر عظیم الشان اسلام به مرحلهای رسید که قرآن کریم بدان اینگونه پرداخته است:
هُوَ الَّذی أَرسَلَ رَسولَهُ بِالهُدى وَدینِ الحَقِّ لِیظهِرَهُ عَلَى الدّینِ كُلِّهِ وَلَو كَرِهَ المُشرِكونَ
او کسی است که رسولش را با هدایت و آیین حق فرستاد، تا آن را بر همه آیینها غالب گرداند، هر چند مشرکان کراهت داشته باشند (سوره مبارکه توبة آیه ۳۳).
شکوفایی دین در این آیه کاملا واضح هست و بر توجه ویژه خدا به پیامبر در بحث هدایت و همچنین شاخصههای دین اسلام در بعد حقانیت و همچنین جهانی شدن دین اسلام تاکید دارد. لذا بعثت نبی مکرم اسلام (ص) باعث شکوفایی و جهانی شدن دین اسلام شد.
امام علی (ع) در خطبه 93 در وصف سلسله پیامبران الهی میفرماید:
«آنان را در بهترین ودیعتگاه به امانت نهاد و در شریفترین قرارگاه جای داد. آنان را از اصلاب كریم به رحمهایی پاكیزه منتقل گردانید. هرگاه یكی از آنان از جهان رخت برمیبست دیگری برای اقامه دین خدا جای او را میگرفت. تا كرامت نبوت از سوی خداوند پاك نصیب محمد(ص) گردید. او را از برترین معادن و عزیزترین سرزمینها بیرون آورد؛ از درختی كه پیامبرانش را از آن برآورده، و امینان وحی خود را از آن گلچین كرده بود. عترتش بهترین عترتهاست، و دودمانش نیكوترین دودمانها، و شجرهاش بهترین شجرههاست، در حرم روییده و در بستان مجد و شرف بالیده است، شاخههایش بلند و میوه اش دور از دسترس، اوست پیشوای پرهیزگاران و دیدة بینای راهیافتگان، اوست چراغ پرفروغ و شهاب درخشان و آتش زنه فروزان. سیرتش میانهروی، آیینش رشددهنده، كلامش جداكننده حق از باطل، و داوریش قرین عدالت است ... » امام علی (ع ) در این فراز چهره زیبای پیامبر(ص) و دین اسلام را به نمایش میگذارد و به بهترین نحو این چهره را توصیف و بیان میکند.
شاخصه دیگر بعثت پیامبر گرامی اسلام(ص) در بحث تمدنسازی اسلامی است. آن حضرت توانست در طول 23 سال، جامعه جاهل را به سمت ایمان و تمدن رهنمون سازد و بنیان مستحکم تمدن اسلامی را پی افکند. تمدن اسلامی، تمدنی دینی است که همه مؤلفههای آن بر محور اسلام میگردد... بدین ترتیب، تمدن اسلامی از همه ویژگیهای تمدن الهی در چهارچوب آموزههای قرآنی و متکی بر سنت پیامبر اکرم (ص) برخوردار است و مؤلفههای آن، دین، اخلاق، علم، عدالت، قوانین، مقررات، اصول دینی و غیره است.
بنابراین با بعثت پیامبر گرامی اسلام (ص) شکوفایی دین اسلام به حد کمال رسید و تمدنسازی اسلامی شکل گرفت که ضامن سعادت انسانها است.
یادداشت از: جواد قاسمآبادی - مدیر عقیدتی حوزه شهید مبارکی همدان
انتهای پیام/