عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران:

صرف احساس ضعف و سختی تکلیف روزه را از انسان ساقط نمی‌کند

اسماعیل علیخانی گفت: اینکه گفته می‌شود فرد توان روزه گرفتن را ندارد به این معنی نیست که مثلا فرد بگوید، چون من سختم است روزه بگیرم پس تکلیف ساقط است.
کد خبر: ۹۲۳۲۹۹۹
|
۲۸ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۶:۲۸
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از یزد، هرساله و با نزدیک شدن به ایام ماه مبارک رمضان رسانه‌های ضدانقلاب، تلاش می‌کنند به هر طریقی روزه گرفتن مسلمانان به ویژه مردم متدین ایران را زیر سئوال ببرند.

بهانه جدید برای هجمه به اعتقادات مردم

آن‌ها برای این کار به هر بهانه‌ای متوسل می‌شوند و امسال که با شیوع ویروس کرونا مواجه هستیم، این مسئله را مستمکی قرار داده‌اند تا اعتقادات دینی مردم را مورد هجمه قرار دهند و تلاش دارند اینگونه القا کنند که روزه گرفتن سیستم ایمنی بدن را در برابر ویروس ضعیف می‌کند.

این در حالی است که پزشکان برجسته و سرشناس با قاطعیت این مسئله را رد کرده و حتی اعلام کرده‌اند که روزه گرفتن موجب تقویت سیستم ایمنی بدن نیز می‌شود.

رسانه‌های دشمن برای نیل به اهداف‌شان حتی فتاوای مراجع تقلید را هم تحریف می‌کنند. این در حالی است که به گفته کارشناسان مذهبی و اساتید حوزه علیمه، فتاوایی که از مراجع تقلید در رابطه با روزه گرفتن در وضعیت شیوع ویروس کرونا منتشر شده است، چیز جدیدی نیست و همان حرف قرآن است که فرد در حالت بیماری و یا وقتی در سفر است روزه گرفتن از او ساقط می‌شود.

به گفته کارشناسان مذهبی، البته صرف احساس ضعف و سخت بودن، دلیلی نمی‌شود که تکلیف روزه از فرد ساقط شود و اگر در روزه سختی نبود که دیگر روزه محسوب نمی‌شد.

فتاوای اخیر درباره روزه حرف جدیدی نیست

در همین ارتباط حجت‌الاسلام والمسلمین اسماعیل علیخانی عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، گفت: فتوای مراجع معظم تقلید درباره روزه گرفتن کاملا روشن است و واضح است که زمانی که فرد توان روزه گرفتن نداشته باشد تکلیف از او ساقط است.

وی افزود: فتاوای اخیر درباره روزه گرفتن، حرف جدیدی نیست چرا که از ابتدا هم حکم همین بوده و اصلا این سخن خود قرآن است که فرد وقتی در سفر است و یا بیمار است نباید روزه بگیرد.

استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: اینکه گفته می‌شود فرد توان روزه گرفتن را ندارد به این معنی نیست که مثلا فرد بگوید، چون من سختم است روزه بگیرم پس تکلیف از من ساقط است، ابدا چنین چیزی نیست.

علیخانی تأکید کرد: طبیعی است که روزه گرفتن سختی‌های خاص خودش را دارد و اگر سختی نداشت روزه نبود و اصلا روزه در هوای گرم عربستان آغاز شده است.

وی اضافه کرد: لذا روزه سختی دارد و اصلا حکمت روزه هم همین است و خداوند بدین شکل می‌خواهد انسان را آزمایش کند و می‌خواهد بر اثر روزه شهوت انسان‌ها کاسته شود و اینکه ما می‌بینیم در جوامعی که روزه می‌گیرند در ایام ماه مبارک رمضان جرم و جنایت کم می‌شود این به همین دلیل و اثر مستقیم روزه است.

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: لذا اینکه مثلا فردی بخواهد بگوید من اگر روزه بگیرم اذیت می‌شوم و سختم است پس نباید روزه بگیرم اینجا دیگر اصل حکمت روزه زیر سئوال می‌رود.

دشمن به دنبال تضعیف آموزه‌های دینی است

علیخانی خاطرنشان کرد: جایی که اجازه داده شده که فرد روزه نگیرد، جایی است که بحث فراتر از ضعف و سختی است و جایی است که فرد واقعا امکان روزه گرفتن ندارد و نمی‌تواند روزه بگیرد.

وی عنوان کرد: اصلا خدای متعال انسان‌ها را به اندازه وسع‌شان تکلیف کرده و خداوند که آفریننده انسان است به خوبی می‌داند که انسان‌ها توان این را دارند که یک ماه در سال را روزه بگیرند که روزه را قرار داده است؛ این در حالی است که خود انسان هم اگر به حکمت‌های روزه گرفتن واقف باشد برای روزه گرفتن اصرار دارد.

عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران گفت: البته برای عده‌ای اصلا روزه گرفتن موضوعیت ندارد چرا که آن‌ها صرفا به دنبال تضعیف آموزه‌های دینی هستند؛ در واقع دشمنان از ترویج آموزه‌های دینی در جامعه و پایبندی مردم به آن بیم دارند و لذا به هر اقدامی دست می‌زنند تا مسائل دینی را در جامعه بی‌اهمیت جلوه دهند و مردم را نسبت به آن بدبین کنند.

علیخانی با بیان اینکه ما در جنگ هستیم و اعتقادات مردم مورد هجمه دشمنان است، اظهار داشت: تلاش برای بی‌اهمیت جلوه دادن مسائل دینی و از جمله روزه، اقدامی است که به طور هدفمند دارد انجام می‌شود و کسانی که این کار را دارند اهداف مشخصی را دنبال می‌کنند.

انتهای پیام/د
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار