مرکز نشر ارزش‌های ماندگار مدافعین سلامت خبر داد:

آزمایش داروی نانوکمپوزیت ژنتیکی ساخت ایران برای کووید۱۹

مهدی خزاعی مدیرعامل شرکت بسپار یاخته نو ترکیب،شرکت دانش بنیان مستقردر دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان، با اعلام این خبر که داروی نانوکمپوزیت ژنتیکی (کورِنا) از ۱۵ اسفندماه ۱۳۹۸ آماده تست انسانی برای درمان بیماری کووید ۱۹ بوده است، گفت: بالاخره قرار است تست انسانی این دارو هفته آینده در چند بیمارستان کشور انجام شود.
کد خبر: ۹۲۳۳۳۴۴
|
۳۰ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۶

به گزارش سرویس اساتید خبرگزاری بسیج، مهدی خزاعی مدیرعامل شرکت بسپار یاخته نو ترکیب که یک شرکت دانش بنیان مستقردر دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان است در گفت‌وگو با روابط عمومی سازمان بسیج اساتید استان اصفهان، با اعلام این خبر که داروی نانوکمپوزیت ژنتیکی (کورِنا) از ۱۵ اسفندماه ۱۳۹۸ آماده تست انسانی برای درمان بیماری کووید ۱۹ بوده است، گفت: بالاخره قرار است تست انسانی این دارو هفته آینده در چند بیمارستان کشور انجام شود. این دارو در هر زمانی در هر طیفی در هر دوز و در هر شدتی از بیماری با دو مکانیزم سرکوب آنی و عقیم سازی ویروس یا از طریق ایمنی سلول کرونا را شکست خواهد داد.

آزمایش داروی نانوکمپوزیت ژنتیکی ساخت ایران برای کووید۱۹

 طراحی دارو چگونه است و چه تفاوت‌هایی با واکسن دارد؟

عضو بسیج اساتید استان اصفهان گفت: این دارو بر اساس ایمنی سلول طراحی شده است و تفاوت این دارو با واکسن این است که واکسن  قبل از درگیری شخص با بیماری ایجاد ایمنی می‌کند در حالی که این دارو را در هر زمان می شود استفاده کرد، همچنین از ایرادهای دیگری که واکسن دارد برای همه طیفی نمی توان استفاده کرد و حتما بایستی که قبل از اپیدمیک شدن یک بیماری از آن استفاده نمود، که در مورد این دارو این مسئله منتفی است.

خزاعی افزود: این دارویی است که طراحی آن ۵ تا ۶ ماه طول کشید و با توجه به سوابقی که از آنفلولانزا داشتیم همه جوانب پزشکی و سلامت افراد و ریسک‌ها در نظر گرفته شده و از ترکیبات مجاز دارای اخلاق با تاییدیه FDA  و از موادی که در داخل بدن تخریب پذیری دارند و هیچ مشکلی برای سلامت ایجاد نمی‌کند در ساخت این دارو استفاده شده است. 

مکانیز این دارو در مواجهه با ویروس چیست؟

عضو اسبق هیأت علمی دانشگاه اصفهان تصریح کرد: یکی از مکانیزم‌های  این دارو در مواجهه با ویروس به صورتی است که سرکوب آنی و عقیم سازی ویروس را ایجاد کرده و اگر قبل از آلودگی استفاده کنند ایمنی دو هفته‌ای را به افراد می‌دهد، و اگر در زمان آلودگی هم استفاده کنند این دارو با جذابیتی که برای ویروس ایجاد می‌کند، باعث می‌شود توده‌های سلولی به آن می چسبند و از طریق ادرار دفع می شود.

مدیرعامل شرکت دانش بنیان بسپار یاخته نو ترکیب، افزود: مکانیزیم دوم به این صورت است که،  از مسیری که ویروس وارد سلول می‌شود این ترکیب وارد سلول شده و در آنجا پوشش را از دست می‌دهد و یک اسکن آنی برای سلول انجام می دهد و با مشاهده ژنوم ویروس آن را رصد و به آن حمله می کند و از طریق ایمنی سلول ژنوم ویروس تخریب می شود. پس از تخریب ویروس دیگر امکانی برای بازسازی و استفاده از موتور پروتیئن سازی بدن برای ویروس وجود ندارد.

خزاعی اظهار کرد: داروی نانوکمپوزیت ژنتیکی (داروی کورِنا) دارای ساختاری از کمپلکس‌های طبیعی و تخریب پذیر است که در طبیعت یافت می شوند.

پس طراحی این داروی قبل از موضوع کرونا بوده، چرا این کار انجام شده بود؟

عضو اسبق هیأت علمی دانشگاه اصفهان، گفت: بله در واقع شیوع آنفلوآنزا سال قبل در کشور بیشتر بود و ما تخمین زدیم که این بیماری می‌تواند در ایران بصورت اپیدمی شود، اما بیماری با شدت کم و به صورت تیپ کرونا شیوع یافت.

وی افزود: با توجه به اینکه آنفلوآنزا دارای کلاس‌های متفاوتی مانندN9،N1،N2 با درجه متفاوت کشندگی بخصوص در نوع H1N9  است، بر این باور بودیم که کلاس‌های کشنده آن در کشور توسعه پیدا می‌کند، اما این مسئله اتفاق نیافتاد.

مدیرعامل شرکت دانش بنیان بسپار یاخته نو ترکیب، گفت: به دنبال شیوع ویروس کرونا در کشور چین با توجه به پیشینه تحقیقاتی و آزمایشگاهی که در آنفلولانزا داشتیم و نتایج خوبی که بر روی موش گرفته بودیم، تصمیم گرفتیم آن را برای کرونا تعمیم دهیم.

وی ادامه داد: سریعا به این موضوع ورود کردیم وطراحی‌های لازم انجام گرفت که هزینه ریالی بالایی هم برای آن صرف کردیم و از گروه‌ها و تیم‌های متخصص هم از دانشگاه‌های داخلی و هم از دانشگاه‌های خارجی با تخصص‌های متفاوت کمک گرفته شد.

طراحی دارو به چه صورت انجام شد؟

خزاعی گفت: دو کلاس متفاوت با اثربخشی متفاوت از داروی مورد نظر تولید شد، چون با دو طیف بیمار روبه رو هستیم، طیف اول افرادی هستند که با آلودگی پایین و متوسط و طیف دوم افرادی که با شدت بالاتر بیماری و خطر مرگ و کما روبرو هستند.

عضو بسیج اساتید استان اصفهان بیان کرد: کلاس اول برای افراد با طیف اول است و کفایت هم می‌کند اما کلاس دوم برای افراد با طیف خطرناک که ویروس برای آن‌ها کشندگی ایجاد می‌کند در واقع برای این طیف یک کوبل ژنتیکی هم ایجاد کردیم.

شما قبلا این دارو را مورد آزمایش قرار داده بودید؟

عضو اسبق هیأت علمی دانشگاه اصفهان، اظهار کرد: بله برای آنفلونزا روی موش کار کرده بودیم اما با توجه به این که کرونا ویروس آلودگی با این نشانه در موش ایجاد نمی‌کند بنابراین تصمیم گرفتیم آزمایش را روی انسان انجام دهیم که هفته آینده این کار شروع می شود.

عضو بسیج اساتید استان اصفهان تصریح کرد: در این زمینه با بیمارستان‌های مربوطه صحبت کرده‌ایم و با تیم‌های علمی آن‌ها جلسات متعدی برگزار شده است، برای انجام یک تست بالینی نیازمند گرفتن کد آزمون بالینی هستیم تا همه دنیا آن را ببینند، حتی کشورهای مختلف برای نتایج آن ایمیل می‌زنند.

آقای دکتر فکر می‌کنید آزمایش‌ها  برای کرونا بتواند نتیجه خوبی را بدهد؟

 مدیرعامل شرکت دانش بنیان بسپار یاخته نو ترکیب،  اظهار داشت: بله ،کرونا و آنفولانزا از یک طیف ویروس‌ها هستند . ویروس‌های RNA دار دارای شباهت‌های یکسانی هستند و هردو علائمی چون تب و بدن درد دارند و ریه را درگیر می‌کنند. مشکل تنفسی ایجاد می‌کنند سرفه دارند، اینها یک خانواده بسیار نزدیک از یک قبیله هستند و با توجه به این که مشخصات فیزیولوژیکی و موفولوژیکی که برای آنفولانزا وجود دارد شبهات زیادی به کرونا دارد، شباهت زیادی به سارس و مرس دارد در نتیجه نتایج قابل تعمیم است.

خزاعی در مورد این که نام این دارو چیست، گفت: اسم دارو کورِنا است، کو برای کمپانی رنا برای شرکت ماست که اسم آن رنا است دستاورد یک شرکت دانش بنیان و خصوصی است البته برای این مهم همکاری‌های دانشگاهی هم با دانشگاه‌های داخلی و هم با دانشگاه‌های خارج داشته ایم.

اگر دارو ۱۵ اسفندماه روی میز بود چرا در این شرایط این دارو با این همه تاخیر باید آزمایش شود؟

عضو بسیج اساتید استان اصفهان گفت: بله ما دارو را ۱۵ اسفند روی میز داشتیم اما متاسفانه به دلیل بروکراسی اداری که وجود داشته نتوانستیم دارو را پیش از این به بالین بیمار برسانیم و واقعا تعجب می‌کنم که تمام کشورهای دنیا بروکراسی را در این لحظات حساس کنار گذاشته‌اند اما دولت ما بیشتر به سمت بروکراسی و بستن مسیر است، در این شرایط کنونی حساس، شما باید هر احتمالی را اجازه امتحان بدهید ما یک ادعایی می‌کنیم . می‌گوییم ۹۹ درصد داروی ما  جواب خیلی خوبی می‌دهد، اگر جواب نداد که شرکت سرمایه گذار متضرر می شود . اما اگر جواب داد آیا کسانی که تعلل کردند در این کار و موجبات خسارت‌های زیاد جانی شدند جوابگو هستند؟

بطور کلی از این دارو حمایتی هم شده است؟

خزاعی گفت: برای تولید چنین دارویی نیازمند پول زیادی بودیم به همین دلیل از صندوق پژوهش و نوآوری اصفهان تقاضای وام کردیم که به ما وام دادند و انصافا سریع هم انجام دادند.

وی خاطرافزود: دفتر فنی شرکت دانش بنیان بسپار یاخته نوترکیب در پارک فناوری دانشگاه اصفهان(خوراسگان) مستقر است و انصافا مسوولان این دانشگاه در خصوص این دارو بسیار به ما کمک کردند.

بعنوان آخرین سوال این دارو نمونه ای در دنیا دارد؟

این محقق کشورمان گفت: نه خیر نمونه ای در دنیا ندارد.

آقای دکتر لطفا  یک پیشینه از خودتان و شرکت هم بفرمایید :

مهدی خزاعی عضو بسیج اساتید استان اصفهان بیان کرد: هیات علمی سابق دانشگاه اصفهان، گروه زیست شناسی بودم و فعلا هم یک شرکت دانش بنیان داریم که دفتر فنی شرکت در پارک فناوری دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان(خوراسگان) مستقر است، الان کار این شرکت تولید کیت‌های ژنتیکی و پروتئین‌های نوترکیب در کشور هست. در حال حاضر چیزی حدود ۴۸ تا ۴۹ کیت ژنتیکی تولید می‌کنیم و۴ نوع پروتئین نوترکیب به کل دانشگاه‌های کشور داده شده و مقالات بسیاری در مورد کیت‌ها و پروتئین‌های نوترکیب ما چاپ شده است و لازم به ذکر است که رقیب کیت‌های ما فقط کیت‌های خارجی هستند که البته تفاوت قیمت زیاد هم دارند.

انتهای پیام/

منبع: روابط عمومی بسیج اساتید استان اصفهان

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار