حقیقت تلخ در مورد همسریابی و آشنایی آنلاین
به گزارش سرویس بسیج جامعه زنان کشوری خبرگزاری بسیج , حکمت و سلسلهمراتب هرم نیازهای مازلو هر دو نشان میدهند که عشق یک نیاز اساسی در بشر است. اغلب افراد از طریق محافل اجتماعی (جمع خانوادگی / محل کار / دانشگاه) با مهمترین فرد زندگی خود آشنا میشوند. بااینحال این دایره ارتباطی برای آشنایی با دیگران نسبتا کمعمق است. اما امروزه افراد زیادی دست از روشهای آشنایی سنتی برمیدارند و سراغ آشنایی آنلاین میروند.
آشنایی آنلاین بسیار محبوب است. استفاده از اینترنت واقعا همهگیر و محبوب شده است. نظرسنجی انجامشده در سال ۲۰۱۳ نشان داد که برای ۷۷ ٪ از مردم اینکه موبایلشان همراه در کنارشان باشد، «بسیار مهم» است. البته که این افراد با ظهور برنامههایی مانند فیسبوک، اینستاگرام، Tinder (و نمونههای مشابه آن)، حق دارند که اینقدر به تلفن همراهشان وابسته هستند. طبق تحقیقات انجامشده، برای اینکه بتوانید با یک نفر در نرمافزارهای دوستیابی تعامل برقرار کنید، باید پروفایل ۱۰ الی ۱۰۰ نفر را چک کنید تا در نهایت با یک نفر بتوانید پیوند واقعی برقرار کنید.
وجود آمدن سایتهای محبوبی مثل eHarmony، match.com، OkCupid و … باعث شده است تا در چند سال گذشته ننگ دوستیابی و آشنایی آنلاین بطور چشمگیری کاهش پیدا کند. به نظر اغلب آمریکاییها آشنایی اینترنتی، روش خوب و مناسبی برای آشنایی با مردم است. امروزه سرویسهای دوستیابی آنلاین، دومین روش محبوب برای پیدا کردن شریک زندگی است.
محبوبیت روش دوستیابی آنلاین برآمده از چند عامل است که مهمترین آنها «زمان» است. دوستیابی آنلاین راهحل موثری برای این مشکل جدی ارائه میدهد.
مرور و بررسی پروفایل افراد در شبکههای اجتماعی و سایتهای دوستیابی به اندازهای که معاشرت و شناخت افراد در دنیای واقعی و موقعیتهای اجتماعی وقتگیر است، زمانبر و ترسناک نیست. آمارها حاکی از آن است که امروزه از هر ۵ رابطه ۱ رابطه از طریق اینترنت شکل میگیرد. برآوردها نشان میدهد تا سال ۲۰۴۰، ۷۰٪ افراد به شکل آنلاین با شریک زندگی خود آشنا بشوند.
مشکل بسیاری از اپیلیکشنهای دوستیابی و آشنایی آنلاین این است که کارایی مناسبی ندارند. قبل از اینکه دل به دریا بزنید و اشتراک سالیانه اپلیکیشن را پرداخت کنید و کلی نوجوان پروفایل شما را لایک کنند و ابراز عشق کنند، مواردی هست که باید از آنها آگاه شوید.
۱. افراد در شبکههای اجتماعی و پروفایلهای دوستیابی آنلاین خود دروغ میگویند
مردم میخواهند جذاب به نظر برسند. پی بردن به اینکه اغلب افراد در شبکههای اجتماعی و اپلیکیشنهای آشنایی دروغ میگویند، برای خیلیها جای تعجب نیست.
در همین راستا یک مطالعه جامع در مورد ۱۰۰۰ نفر از شهروندان ایالاتمتحده و انگلیس به آمار جالبی دست پیدا کرده است. ۵۳ ٪ از آمریکاییها اعتراف کردند که در پروفایل شبکههای اجتماعی و آشنایی آنلاین خود دروغ میگویند. ظاهرا زنان بیش از مردان دروغ میگویند. بیشتر دروغی که زنان میگویند مربوط به جذابیت ظاهری و دستکاری عکس پروفایل برای جذابتر به نظر رسیدن است. ۲۰ ٪ درصد از زنان، عکس سالهای جوانی خود را روی پروفایلشان میگذارند. در این مورد وضعیت مردان کمی بهتر است و عکسهای خود را کمتر دستکاری میکنند. رایجترین دروغ، در مورد وضعیت مالی است و اغلب افراد به دروغ جایگاه مالی و شغلی بالاتری برای خود مطرح میکنند. بیشتر از ۴۰٪ مردان این دروغ را میگویند و زنان نیز در حدود ۳۰٪ در مورد شغل و جایگاه اجتماعی خود غلو میکنند.
عدم صداقت و دروغگویی در میان شهروندان انگلیسی کمتر بود و ۴۴ درصد از بریتانیاییها اعتراف کردند که در پروفایل شبکههای اجتماعی / آشنایی آنلاین دروغ میگویند. فارغ از ملیت، هر چه سن افراد شرکتکننده در نظرسنجی افزایش پیدا میکند، عدم صداقت کاهش پیدا میکند. دلیل این موضوع شاید این باشد که افراد بالغتر به نشان دادن خود واقعیشان بیشتر از خود ایدهآلشان علاقمند هست.
۲. دنبال رابطه هستید؟ این یعنی رابطه جنسی میخواهید
یکی از بزرگترین مشکلات زنان در مورد دوستیابی آنلاین این است که اگرچه در این سایتها مردهای زیادی به دنبال ارتباط و تعامل واقعی هستند، اما بسیاری از مردان در اپلیکیشن و سایتهای مختلف صرفا به دنبال سکس هستند. اگر چه اغلب افراد با این گفته موافقاند که به شکل متوسط مردان برای سکس راغبتر از زنان هستند، اما ظاهرا ذهنیت اغلب مردها در مورد هر زنی که در اپلیکیشنهای دوستیابی ثبتنام میکند این است که علاقمند به خوابیدن با افراد غریبه است. آشنایی آنلاین این امکان را فراهم میکند تا با افراد زیادی آشنا بشویم که در غیر این صورت نمیتوانستیم با آنها آشنا شویم، اما زنان باید از این موضوع آگاه باشند که احتمالا پیامهای گستاخانه و نفرتآوری مبنی بر درخواستها و پیشنهادهای جنسی، عکسهای جنسی و خیلی چیزهای حال به هم زن دیگر از طرف مردان حشری دریافت کنند.
۳. روبرو شدن با موارد شیادی و کلاهبرداری
بیایید صادق باشیم، اینترنت در واقع یک نمایش پر زرقوبرق و فوقالعاده پیچیده است که توسط افراد شیاد ترتیب داده شده تا حواس شما را پرت کند و جیب شما را بزند، درست است؟ نه دقیقا، اما پر از فروشندگان نامردی هستند که صرفا میخواهند جیب شما را به هر وسیله ممکن خالی کنند؟ حتما تبلیغاتی مثل این را دیدهاید که چطور در عرض ۷ دقیقه و صرفا با استفاده از یک حقه عجیب شکمتان را سیکس پک کنید! یا چطور در عرض یک ماه درآمد خود را به دلار تبدیل کنید و امثالهم.
اگرچه در همه حوزههای زندگی دامها و تلههای نهان زیادی وجود دارد، اما در مورد دوستیابی و آشنایی آنلاین این معضل نمایانتر است. در اینترنت و فضای مجازی صدها و هزاران فرد کلاهبردار وجود دارند که پرداختن به جزئیات و شیوه عملکرد آنها خارج از حوصله این مقاله است، اما توصیه میکنیم قبل از اینکه اطلاعات حساب بانکی در اختیار سایتهای همسانیابی بگذارید، تحقیق کند. در حقیقت شما باید در مورد هر فرد، گروه یا موسسهای که از شما اطلاعات مالی یا شخصی دریافت میکند، هشیار و محتاط باشید.
توصیههای زیر را برای آشنایی آنلاین به کار ببرید:
۱. یک حساب ایمیل ناشناس ایجاد کنید که دربردارنده نام واقعی شما نباشد و از آن برای استفاده در شبکههای اجتماعی و دوستیابی و دیگر مواردی که لازم است جانب احتیاط را نگه دارید، استفاده کنید.
۲. هرگز تلفن منزل، آدرس سکونت یا آدرس ایمیل شخصی خود را در سایتها وارد نکنید، مگر اینکه کاملا به آن سایت یا اپلیکیشن اعتماد داشته باشید.
۳. خودتان سر قرار بروید (نیازی نیست فرد دنبالتان بیاید و بفهمد شما کجا زندگی میکنید)، حواستان به نوشیدنی و غذایی که میخورید باشد (این که چیزی در آن ریخته نشود)، نیمی از صورتحساب را پرداخت کنید (نباید انتظار داشته باشید که وظیفه مرد است که صورتحساب شما را بپردازد).
البته بایدها و نبایدهای زیادی در مورد آشنایی آنلاین وجود دارد، اما مهمترین چیز این است که با عقل سلیم پیش بروید. اگر چیزی به شما احساس خوب نمیدهد، به احساس خود اعتماد کنید. حرف ما این نیست که نسبت به همه بیاعتماد باشید اما بهتر است تا حدی که تبدیل به نگرانی و رفتار غیرسالم نشود، نسبت به جهان شک و تردید داشته باشید.
۴. روابط شکلگرفته از طریق آشنایی آنلاین پایدار نیستند
مهم نیست که یک سوم افرادی که از سرویسهای دوستیابی و آشنایی آنلاین استفاده میکنید هرگز با کسی که در فضای مجازی گفتگو میکنند، سر قرار نمیروند، مسئله این است که مابقی افرادی که در فضای مجازی در تلاش برای یافتن فردی برای ازدواج استفاده هستند (درصد بسیار کمی از افراد که به شکل مجازی با هم آشنا میشوند) با سختی و مشکل روبرو میشوند. بر اساس تحقیقات انجامشده توسط محققان دانشگاه ایالتی میشیگان، احتمال شکست طی سال اول، در روابطی که از طریق اینترنت آغاز میشود، ۲۸٪ بیشتر از افرادی است که به شکل چهره به چهره و در زندگی واقعی با هم آشنا میشوند. خبر بدتر اینکه زوجینی که به شکل آنلاین همدیگر را پیدا میکنند، تقریبا ۳ برابر بیشتر از زن و شوهرهایی که به شکل چهره به چهره با هم آشنا شدهاند، طلاق میگیرند.
بااینحال، این پایان بدبختی و مشکلاتشان نیست. درصد بسیار زیادی از رابطههای عاشقانه در دنیای واقعی و از طریق تعاملات اجتماعی شروع میشود و در مقابل تنها حدود ۵ ٪ از آمریکاییها که در حال حاضر در یک رابطه متعهدانه هستند یا ازدواج کردهاند، شریک زندگی خود را از طریق فضای مجازی / آشنایی آنلاین پیدا کردهاند.
۵. آشنایی آنلاین باعث میشود شما وسواسی و قضاوتگر شوید
وقتی منو پر از غذاهای مختلف است، به راحتی میتوان پیشنهادهای مختلف را یکی پس از دیگری رد کنیم. طبق گفته انجمن علم روانشناسی، بررسی همزمان چندین نامزد آشنایی باعث میشود که افراد به نسبت حالت آشنایی چهره به چهره، قضاوتگری بیشتری داشته باشند و نامزدهای غیر ایدهآل را به راحتی رد کنند.
منبع: سایکالیجی تودی
انتهای پیام/م