خبرهای داغ:

نگاه طیفی و سیاست زده، چشم اسفندیار الگوسازی از دانشمندان زن ایرانی

با معرفی مریم کوچک نژاد به عنوان یکی از ۴۰ استاد برتر جوان رشته مدیریت و بازتاب های مختصری که از این موفقیت علمی توسط بانوی محجبه ایرانی، صورت گرفت و با توجه به مصداق های گزینشی عمل کردن رسانه ها و برخی از مسئولین به اتفاقات حوزه زنان در عرصه های گوناگون به نظر می رسد که بزرگترین معضل ما در معرفی دانشمندان زن، نگاه سیاست زده و الگوسازی گزینشی است که باید برطرف شود.
کد خبر: ۹۲۴۱۸۶۴
|
۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۷

به گزارش سرویس بسیج جامعه زنان کشوری خبرگزاری بسیج ,   منیره غلامی توکلی: چندی پیش بود که خبر موفقیت بانوی نخبه ایرانی بار دیگر باعث افتخار ایرانیان شد. خانم دکتر "مریم کوچکی نژاد"، دانش آموخته دانشگاه صنعتی شریف به عنوان چهل استاد برتر جوان زیر ۴۰ سال در رشته مدیریت در دنیا توسط سایت Poets & Quants معرفی شد. معیار انتخاب بر اساس مهارت های تدریس و کیفیت مقالات تحقیقاتی اساتید است. مطابق آمار وب سایت برای رقابت سال ۲۰۲۰ میلادی، بیش از ۲۰۰۰ کانداتوری برای ۱۶۰ استاد رشته مدیریت از سراسر دنیا داشته ‌اند که از این میان ۴۰ استاد به عنوان لیست نهایی انتخاب شد.
البته این اولین باری نیست که یکی از بانوان جوان ایرانی در رشته هایی نظیر ریاضی یا مدیریت، حائز رتبه های جهانی شده است ما مرحوم مریم میرزاخانی را هم داشتیم که در مورد او و توانمندی ها و استعدادهایش گفتن زیاد مصداق « زیره بردن به کرمان بردن است!».
به قطع چشم انداز و افق روشن این دست موفقیت ها با وجود نخبه های جوان علمی کشور و موفقیت های شان در عرصه های مختلف در مسابقات بین المللی، آنقدر ملموس است که می توان هر ساله منتظر معرفی یک چهره در سطح جهان بود.
اما آنچه مهم است نحوه برخورد رسانه ها و به تبع آن ، مردم با این اخبار و چهره هاست! مخصوصا در حوزه زنان که نگاه سیاست زده به خوبی در آن دیده می شود! نکته اساسی این است که سیاست زدگی منحصر به معرفی چهره های شاخص علمی و فرهنگی و .. در حوزه زنان نیست! بلکه ما حتی در حوادث مختلف تلخ و شیرینی که برای زنان در سطح جامعه پیش می آید، شاهد هستیم که برخی از رسانه ها از دید سیاسی آن اتفاق را یا بسیار پررنگ تر از آنچه پیش آمده ، نشان می دهند یا برعکس با نپرداختن و بی تفاوتی به آن موضوع، سعی در بی اهمیت جلوه دادنش می کنند. برای مثال از برخورد نیروهای انتظامی با دختران بی حجاب و هنجار شکن ... به عنوان نقض حقوق زنان یاد کرده و آنقدر بزرگ نمایی می کنند تا با ضایع کردن حق نیروی انتظامی کار را به مجلس شورای اسلامی بکشانند ولی همین افراد در برابر ضرب و جرح بانوی آمر به معروف، سکوت اختیار کرده و سکوت آنان، گستاخی طیف مقابل و هنجار شکن را بیشتر از گذشته می کند!.
خب! در مورد قضیه معرفی چهره های شاخص علمی نیز به نظر می رسد روند بر همین روال است! در یک مقایسه بین خانم مریم میرزاخانی با خانم مریم کوچک نژاد می توان به این نکته رسید که متأسفانه افرادی زیادی از نام و چهره مرحوم میرزاخانی استفاده های سیاسی یا سوء استفاده هایی با هدف خاص فرهنگی اجتماعی کردند! البته این سوء استفاده ها آنقدر زیرپوستی نیست که نیاز به رمز گشایی داشته باشد.
متأسفانه، این نوع مصادره که فقط از طیف خاصی صورت می گیرد به قصد برتری دادن به سبک حجاب یا سبک زندگی یا کشوری که آن فرد در آن زندگی میکند انجام می شود به نحوی که اگر فردی با همین شرایط اما در ایران، با حجاب برتر و سبک زندگی اسلامی به موفقیتی برسد نه تنها به خوبی دیده نمی شد بلکه به دنبال ان قلت هایی نیز می گردند تا او را تضعیف کنند!
نکته مهم در این معرفی ها غلو بی جا در مورد شخصیت های هدف است. مثلا یکی از خبرگزاری ها با فراموش کردن برخی از ملاحظات در معرفی الگوهای برتر برای بانوان، میرزاخانی را الگوی بی بدیل برای بانوان جهان نامید!. آیا به راستی میرزاخانی بی بدیل است آیا سایر دانشمندان هم بی بدیل بودند و آیا در ایران اسلامی بانو و الگویی که برای تمام زنان جهان می توان فرازمینی باشد، میرزاخانی است؟! و آیا میرزاخانی آنقدر از همه نظر خاص بود که الگوی تمام عیار زنان جهان باشد یا اینکه ایشان باید به عنوان یک دانشمند موفق و ایرانی مورد تقدیر و توجه قرار می گرفت.
حال فرض را بر این بگیریم که این خبرگزاری ها و افراد دانش دوست، به راستی میرزاخانی را اینگونه می دیدند اما آیا بین علم و دانش فرقی وجود دارد؟! آیا موفقیت های علمی را باید به صرف اینکه چه کسی با چه سبک زندگی و پوششی به دست آورده است مورد تحلیل و امتیاز بندی قرار داد؟
اگر اینگونه نیست پس چرا افرادی که برای مرحوم میرزاخانی سر و دست شکاندن و تصاویر بدون حجاب ایشان را به عنوان بانوی موفق در سراسر فضاهای حقیقی و مجازی پخش کردند در مورد خانم مریم کوچک نژاد اینگونه عمل نمی کنند و تصویر این بانوی محترم که ملبس به حجاب اسلامی است را به عنوان یک الگو برای دختران در فضاهای مختلف پخش و ایشان را معرفی نمی کنند.
به نظر می رسد سیاستزدگی بار دیگر کار خود را به خوبی انجام داده است! سکوت معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری و سایر فمنیست ها و براندازان و بیمار دلان داخلی و خارجی به همین دلیل است! او را از طیف خود ندانسته و به همین دلیل موفقیتش را هم نادیده گرفته اند! متأسفم از اینکه بگویم: حتی کسانی که از نظر حجاب و سبک زندگی به این بانو نزدیک بودند نیز نتوانستند آنطور که شایسته این موفیقت است از او تقدیر و ایشان را به عنوان بانی موفق ایرانی و الگویی تحصیلی برای دانش جویان و دانش آموزان به ویژه دختران معرفی کنند.

طنین یاس

انتهای پیام/م

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار