سورنا ستاری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در اردبیل اظهار کرد: دانشگاهها بهتر است جهتگیری خود را به سمت تولید و ارتقای ارزش افزوده تغییر دهند تا مشکلات جامعه رفع شود.
وی اصلیترین ماموریت دانشگاهها و مراکز علمی را حل مشکلات جامعه و کاستیها با توکل و توسل به ابزار علم و دانش دانست و افزود: جامعه امروز برای توسعه به دانشگاه پویا و تولیدمحور نیاز دارد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: اعتبارات دولتی تنها در حد تسهیلگر بوده و ما وظیفه تامین زیرساختها را داریم و این جوانان و مخترعان و مبتکران هستند که اصلیترین ماموریتها را برعهده میگیرند.
شرکتهای دانش بنیان 120 خدمت ارائه میکنند
ستاری ادامه داد: در حال حاضر شرکتهای دانش بنیان بیش از 120 خدمت متنوع در قالب زیستبومهای جدید کسب و کار ارائه میکنند که این روند میتواند به توانمندی جوانان در عرصه تولید و دستیابی به ثروت کمک کند.
رئیس مرکز نخبگان کشور بیان کرد: در استان اردبیل نیز نیازمند زیست بومهایی برای رونق کسب و کار فناورانه هستیم تا بهصورت بومی جوانان جذب این فضاها و شرایط کار متفاوت شوند.
توسعه امری درونزاست
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور توسعه را امری درونزا دانست و بیان داشت: این امر باید از درون افراد بجوشد تا یک حرکت تحولی اتفاق بیفتد و در این مسیر در تلاشیم تا زیرساختها را فراهم کرده و شرایط یک کار مساعد، مناسب و جذاب را فراهم کنیم.
ستاری تصریح کرد: در خود استان اردبیل با اقداماتی که در سالهای اخیر اتفاق افتاده تعداد شرکتهای دانش بنیان دو برابر افزایش یافته است.
وی به رشد 30 درصدی اقتصاد دانش بنیان در کشور در یک سال اخیر اشاره کرد و گفت: موضوع کرونا این روند را شتاب داده و ما در بیوتکنولوژی بهویژه بیوتکنولوژی مرتبط با حوزه امنیت به موفقیتهای بینظیری دست یافتیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور افزود: 10 درصد تولید ناخالص کشور باید از طریق توسعه بیوتکنولوژی اتفاق بیفتد که در این زمینه تولید دارو، واکسن و تاثیرگذاری آن در بخش کشاورزی و امنیت غذایی و همچنین تحولات آیتی و آیسیتی به خوبی رقم خورده است.
ستاری بیان کرد: هر چند برخی از استارتآپها در بخش حمل و نقل و گردشگری براثر کرونا دچار ضرر و زیان شدهاند اما استارتآپهای سایر بخشها با یک رشد جهشی روبرو بوده و تحولات جدی را شاهد هستیم.
وی ضرورت حضور سرمایهگذاران را در اقتصاد فناورانه با تولید محصولات متنوع با ارزش افزوده یادآور شد و گفت: ما باید آموزشها را در این حوزه با تدارک نرمافزارهای جدید جدی بگیریم و به صادرات محصولات آن هم با شکل و قالب جدید توجه کنیم.
وی نمونه این اقدام را تولید و صادرات ماسک با ورود جوانان به این عرصه دانست و بیان کرد: باید خط تولید را نیز با تکیه بر همین جوانان خلاق تغییر دهیم تا تولید گذشته جای خود را به تولید نوآورانه با تکیه بر ارزش افزوده واقعی بدهد.
وی رشد علمی کشور را در سالهای اخیر بینظیر توصیف کرد و افزود: ما در اکثر علوم و فنون رتبه اول منطقه را داریم که از جمله آن میتوان به بیوتکنولوژی، نانو و سلولهای بنیادین اشاره کرد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور اظهار کرد: ما همچنان بر این باوریم که زیست بوم فناورانه و دانش بنیان در کشور باید توسعه یابد تا با اعتماد به جوانان و پشتیبانی آنها بتوانیم ایران را تا مرز توسعه علم و پیشرفت سوق دهیم.