دلایل میزان بالای ناباروری در ایران!

شیب تند ناباروری و سخت باروری به سمت پیری جمعیت

بالا رفتن سن ازدواج، تأخیر در فرزندآوری، مصرف زیاد لوازم آرایش و بالا رفتن نرخ استفاده از دخانیات و مواد مخدر در بین زنان از مهم ترین دلایل بالارفتن نرخ ناباروری در جامعه زنان است که چون آفتی بر جان جمعیت و سوق دادن آن به سمت پیری افتاده است.
کد خبر: ۹۲۴۹۰۷۲
|
۲۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۶

به گزارش خبرگزاری بسیج - میترا خسروبیک : آمارها نشان دهنده میزان بالای ناباروری در کشور است، هر چند که ایران جز کشورهای پیش گام در درمان ناباروری محسوب می شود اما شیوع نرخ ناباروری ۲۰درصدی در کل کشور فاصله زیاد ما را با میانگین های جهانی نشان می دهد.

متخصصان دلایل متعددی را برای بالا بودن نرخ ناباروری در کشور بیان کرده اند که در شرایط کنونی، تأخیر در ازدواج، تأخیر در فرزندآوری، استفاده از روش های پیشگیری از حاملگی به مدت طولانی، مصرف غیرمتعارف از مواد آرایشی، اعتیاد به مواد مخدر، چاقی و تغذیه نامناسب، آلاینده های زیست محیطی، پوشش و لباس های تنگ، امواج و تشعشات الکترومغناطیسی، استفاده از آفت کُش ها و سموم وکودهای شیمیایی در کشاورزی از مهم ترین دلایل آن محسوب می شود.

تأخیر در فرزندآوری آفتی بر جان جمعیت جوان کشور

می توان گفت که !ز بعد از ازدواج دیرهنگام که باید به عنوان یکی از مشکلات فرهنگی و اجتماعی – اقتصادی مورد توجه قرار گیرد، عدم تمایل زوج ها به فرزندآوری در بالا رفتن نرخ ناباروری تأثیرات بسیاری دارد چه بسا که برخی از زن و شوهرها بدون مشورت با پزشک متخصص به روش های گوناگون و طی سالیان زیاد اقدام به جلوگیری از بچه دار شدن، می کنند.

دکتر فاطمه قلمرو دزفولی، فلوشیپ نازایی با اشاره به ارتباط بین دیر بچه‌دارشدن و نازایی، با بیان اینکه زمان طلایی برای بچه دار شدن ۱۸ تا ۲۵ سالگی است، افزود: بعد از سن ۳۰ سالگی به دلیل افزایش اختلالاتی همچون فشار خون حاملگی، سقط، ناهنجاری‌های کروموزومی شانس حاملگی کمتر است.

وی ادامه داد: اگر در فرد بیماری‌های همچون آندومتریوز و عفونت‌های رحمی و لگنی وجود داشته باشد، با افزایش سن این اختلالات پیشرفته‌تر می‌شود اما در سنین پائین تر بیماری در مرحله خفیف تر است. در صورتی که بیماری در مراحل اولیه باشد درمان آنها آسان بوده اما در مرحله عود بیماری درمان سخت تر و دربسیاری از مواقع غیر قابل درمان است.

این یک متخصص زنان و نازایی افزود: با بالا رفتن سن بیمار، بیماری پیشرفت کرده و در نتیجه آناتومی تخمدان و شکل طبیعی و نیز کارایی آن تغییر می‌کند و در این صورت فرد به خودی خود حامله نمی‌شود و باید از روش‌های کمک باروری استفاده نماید.

زیبایی با طعم بیماری و ناباروری

ایران در رتبه های نخست واردات و استفاده از لوازم آرایشی در جهان قرار دارد و سن استفاده از محصولات آرایشی در کشور ما بسیار پایین است. برخی از آمارها نشان می دهند دختران ایرانی از ۱۳ سالگی به استفاده از لوازم آرایشی روی می آورند . « باریم » عنصری از گروه فلزات قلیایی است که در بسیاری از ترکیبات و املاح آن به شدت در انسان ایجاد مسمویت می کند این عنصر در صنعت کاربرد وسیعی دارد و در ساخت پلاستیک ها، صابون ها و همچنین برخی از محصولات آرایشی از جمله رژ لب، مورد استفاده قرار می گیردکه مستقیماً از طریق منافذ پوست و یا دهان و تنفس وارد بدن می شوند.

تأثیرات منفی این ترکیبات در جلوگیری از لانه گزینی جنین در رحم،سقط جنین و انواع بیماری های قلبی و عروقی به اثبات رسیده است.

همچنین فتالات ها « یک استروژن محیطی یا مختل کننده های آندوکرینی» که در واقع حالت دهنده لاستیک های قابل انعطاف می باشند کاربرد وسیعی در تهیه لوزام آرایشی از جمله لاک ناخن، ضدآفتاب، مرطوب کننده ها، اسپری مو و شامپوها و دیگر موارد مصرفی دارند. این ترکیبات که محلول در چربی و نسبت به متابولیسم مقاوم هستند سبب اختلالاتی در هرمون های تولید مثل طبیعی بدن می شوند.

تأثیر مواد مخدر و دخانیات برسقط جنین و ناباروری زنان

آمار زنان معتاد در کشور رو به افزایش است، این جمله یکی از سخت ترین و در عین حال خطرناک ترین، تیتری است که می توان در حوزه زنان خواند ! کارشناسان اجتماعی دلایل متعددی را کشیده شدن زنان به سمت مصرف مواد مخدر بیان می کنند که از جمله مهم ترین آنها می توان به عدم مهارت های لازم برای موفقیت در زندگی، فقدان شایستگی فردی برای کسب پایگاه شغلی، احساس ناامنی و ناتوانی در نیل به موفقیت، ناعادلانه دانستن نظام اجتماعی، احساس خشم و بی اعتمادی در خانه، محل کار و مدرسه نیز در گرایش زنان به اعتیاد و مواد مخدر موثر است.

آنچه باید به آن توجه داشت این است که در کنار تمام مسیرهای انحرافی که باعث رسیدن زنان به نقطه اعتیاد می شود، یک عارضه اجتماعی واحد وجود دارد، اینکه «کم ترین عارضه اجتماعی اعتیاد در زنان متلاشی شدن خانواده است »

در این مقاله قصد بررسی دلایل اعتیاد زنان و راهکارهای جلوگیری از آن را نداریم اما باید در نظر داشت که مصرف دخانیات - سیگار و قلیان -، استفاده از برخی مواد مخدر صنعتی برای لاغری و تناسب اندام .. از راه های کشیده شدن نواخواسته زنان به سوی مواد مخدر است، حال اگر مواد مخدر زندگی زناشویی آنها را به هر دلیلی متزلزل نکند! قطعا سابقه استفاده از مخدرها چه صنعتی، چه سنتی و چه صرفا شادی آور و توهم زا و چه استفاده از دخانیات در ناباروری زنان نقش بسیار مهمی را ایفا می کند.

مصرف شیشه در بین زنان مصرف‌کننده مواد مخدراز رتبه دوم در سال ۹۰ به رتبه چهارم در سال ۹۴ تنزل پیدا کرده و نگرانی اصلی در این باره شیوع مصرف گل و حشیش بین زنان و دختران جوان است.

آنچه باید مورد توجه قرار گیرد این است که مصرف مواد مخدر و دخانیات تنها بر باروری زنان تأثیرگذار نیست بلکه توان باروری مردان نیز به همان نسبت مورد خطر قرار می گیرد.

تحقیقات نشان می دهد که مصرف مواد مخدر و دخانیات موجب ناباروری شده، زمینه‌ساز بروز بیماری‌های التهابی لگن و HIV است و سقط جنین را در زنان افزایش می‌دهد. همچنین دود سیگار تاثیر به سزایی در ناباروری افراد بر جای می گذارد.

دکتر مژگان فولادی جراح و متخصص زنان گفت: تحقیقات نشان داده است که مصرف مواد مخدر و همچنین دخانیات اثرات قابل توجهی در عدم باروری زنان خواهد گذاشت و حتی دود ناشی از سیگار در زنانی که خود سیگاری و یا معتاد نبودند اما به مدت طولانی در معرض این دود قرار داشتند تاثیر به سزایی در ناباروری این افراد دارد.

از سویی دیگر مصرف مواد مخدر موجب اختلالاتی در زنان می‌شود که باعث کاهش میل جنسی، اختلال در تخمک‌گذاری و کاهش تخمک‌ها می‌شود و در صورت بارداری باعث کاهش رشد جنین و جفت شده و احتمال سقط های مکرر را بیشتر می کند.

براساس پژوهش‌های دانشمندان دانشگاه بریتیش کلمبیای کشور کانادا، مصرف ماری جوانا – نوعی مخدر- نه تنها سبب کاهش میزان اسپرم در بدن مرد و اختلال در عملکرد طبیعی آن‌ها می‌شود، بلکه موجب کندی حرکت اسپرم ها، جلوگیری از ادامه مسیر به سمت رحم و چرخش آنها در یک مسیر دایره‌ای شکل نیز می‌شود.

مصرف ماری جوانا علاوه بر مردان در زنان نیز می‌تواند سبب آزاد نشدن تخمک و ناباروری شود، کارشناسان همچنین دریافتند نوزادانی که پدر یا مادر آن‌ها از این ماده مخدر استفاده کرده اند در زمان تولد از وزن کمتری برخوردار هستند.

پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار