به گزارش سرویس اساتید خبرگزاری بسیج، محمد باقری مسئول سازمان بسیج اساتید استان اصفهان پیش از ظهرجمعه در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه اصفهان ضمن گرامیداشت سالروز شهادت اسوه حقیقی علم و ایمان شهید بزرگوار شهید دکتر چمران را که بواسطه نام این شهید بزرگ ۳۱ خردادماه هر سال با عنوان روز بسیج اساتید نامگذاری شده گفت: شهید چمران دانشمندی بود که در عین فرمانده بودن یک عارف و یک عالم بود چمران فقط یک نظامی دانشمند بزرگ علمی در جهان نبود او یک رزمنده شجاعی بود که خود همیشه در صحنه بود و روز و شب نمیشناخت.
مسئول سازمان بسیج اساتید استان اصفهان افزود: در سالی که او تخصص فیزیک پلاسما را از دانشگاه برکلی گرفت معدود افرادی در دنیا این تخصص را داشتند، همه را رها کرد و برای آرمان هایش به سوی جنگ با استکبار جهانی رفت.
وی ادامه داد: شهید چمران در حالی که یک استاد تمام و یک عالم بود یک مدیر قوی نیز بود چرا که در تمام مکانهایی که حضور یافت توان سازماندهی داشت در لبنان پایه های حزب الله و در ایران ستاد جنگهای نامنظم را پایه گذاری کرد و در عین حال شجاع و شهادت طلب بود.
باقری گفت: شهید فقط در عرصه های علمی و دفاعی و فرهنگی قدم برنمی داشت چمران در عرصههای سیاسی، اجتماعی و هنری نیز یک مدیر قوی و یک استاد حقیقی بود.
وی افزود: شهید چمران در عرصههای میدانی نیز با امید به خدا قدم برمیداشت این بود که ایشان را الگو و تراز اساتید دانشگاهها معرفی می کنند و رهبر فرزانه انقلاب اسلامی انتظار خود را از جنبش استادی و اساتید کشور تربیت انسانهایی در تراز این شهید می دانند.
مسئول سازمان بسیج اساتید استان اصفهان با بیان این که امروز جنبش استادی یا همان اساتید بسیجی با الگو قرار دادن این استاد انقلابی و جهادی به دنبال علم نافع و اثرگذاری اجتماعی در عرصه های مورد نیاز مردم و انقلاب بوده و هستند ادامه داد: امروزه عرصه دانشگاهها باید بجای نظام بروکراتیک علمی به دنبال پیاده کردن تفکر چمرانها باشند.
باقری بیان کرد: دانشگاهها در حال تبدیل به دانشگاههای اجتماعی هستند و این تنها با تفکر چمران است که می توان تبدیل به دانشگاهی اجتماعی با شناخت معضلات ملی و استانی با نگاه حل المسائلی و تمدن گرایی شد.
مسئول سازمان بسیج اساتید استان اصفهان با تاکید بر این که دانشگاهها باید محلی برای میل به این اهداف بویژه عرصه نقشآفرینی جنبش استادی باشند، تصریح کرد: جنبش استادی استان اصفهان بیش از ۹۰ دفتر و کانون دارد و برای برون رفت از معضلات کشور، آماده به کار و همکاری است.
باقری گفت: با توجه به گذشت بیش از ۱۵ سال از تاسیس مجموعه بسیج اساتید که از دانشگاه اصفهان و دانشگاه فردوسی مشهد آغاز شده اینک این مجموعه به مرحله اعتلای خود رسیده، اعتلایی با عضویت بیش از ۷۵ درصد از جمعیت هدف و با رویکرد علم و تفکر اجتهادی این جنبش به دنبال حل معضلات منطقه ای، استانی و شهرستانی از موضع دانشی و اجتماعی است
مسئول سازمان بسیج اساتید استان اصفهان خبر داد: زیرساختهای مناسبی در راستای رسیدن به مرحله اعتلای جنبش استادی آماده شده است، اندیشکده های علمی راهبردی، گروههای مسألهمحور علمی تشکیل شده و در حال بررسی و ارائه راهکاری فنی، علمی و مشاوره ای برای حل مشکلات است که قطعا با همکاری تصمیمگیران و تصمیم سازان به اهداف والای خود خواهد رسید.
وی سپس به راهاندازی کار گروههای علمی و جهادی استادی برای استفاده و بکارگیری توان تخصصی در رشته های فنی، روانشناسی، جامعه شناسی، کشاورزی، آب اشاره کرد و گفت: همه برای کارهای علمی با نگاه جهادی سازماندهی و آماده اند.
باقری افزود: راه اندازی کارگروه تخصصی مقابله با ویروس کووید ۱۹ و سازماندهی طرحهای مقابله با کرونا، همیاری و همکاری در زمینه ثبت اختراعات و حضور انقلابی اساتید در تمام عرصهها برای شکست ویروس کرونا و بررسی فرصتها و تهدیدهای کرونا در فضای آموزشی کشور از جمله دیگر فعالیتهای بسیج اساتید بوده است.
مسئول سازمان بسیج اساتید استان اصفهان گفت: بررسی فرصتها و تهدیدهای ویروس کرونا در فضای آموزشی کشور خاصه در دانشگاههای استان و ارائه راهبردهای موثر بدون آسیب از فضای مجازی و مطالبه گری در این حوزه از فعالیتهای اندیشکده های علمی راهبردی بویژه اندیشکده علمی راهبردی مدافع این سازمان می باشد.
باقری اضافه کرد: تلاش در جهت ارتباط ویژه و موثر اساتید دانشگاههای استان بویژه اساتید انقلابی در مساجد، هیاتهای امنای مساجد و هیاتهای اندیشه ورزی محلات و حل مشکلات علم پایه از دیگر اقدامات موثر بسیج اساتید استان بوده که نمونه بارز آن در شهرستان کاشان در حال انجام است.
مسئول سازمان بسیج اساتید استان اصفهان با تصریح اینکه مطالبهگری جنبش استادی حوزههای مختلفی را شامل می شود بیان داشت: جنبش استادی بسیج اساتید با تاسی از شهید چمران آماده ارائه راهکار و حضور در میدان می باشد.
وی تصریح کرد: همچنین تشکیل کارگروههای تخصصی برای شناخت ترفندهای دشمن ویژه اساتید، دانشجویان و عموم مردم، سازماندهی حلقه های صالحین گفتگو محور جنبش استادی با دانشجویان در راستای اهداف معرفت افزایی از برنامه های ویژه بسیج اساتیداستان می باشد.
مسئول سازمان بسیج اساتید استان اصفهان با اعلام این که تشکیل شورای بسیج دانشگاهها نیز در دستور کار مجموعه قرار گرفته است، افزود: حضور جدی در مطالبه گریها، بیانیه ها، مکاتبه ها و نامه ها در سطح داخلی و بین المللی هم نشان دهنده عزم اجتماعی اساتید بسیجی و جنبش استادی برای حل مشکلات است.
وی ادامه داد: ارائه راهکار های علمی و مشاوره های تخصصی به مجریان محترم در دانشگاهها و اجتماع در رابطه با بحرانهای مختلف هم از دیگر اقدامات جنبش استادی است.
باقری سپس به شرکت جدی جنبش استادی در رزمایش کمکهای مومنانه و همکاری بیش از ۵۰ کانون جنبش استادی استان اشاره کرد و گفت: در رزمایش کمکهای مومناه بیش از یک میلیارد ریال کمک نقدی انجام شد.
مسئول سازمان بسیج اساتید استان اصفهان از جمله دیگر برنامههای بسیج اساتید را طرح برنامههای خانواده محور بسیج اساتید و جشنوارهها و نشستهای مختلف بویژه در حوزه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی عنوان کرد.
وی افزود: همکاری با اساتید نخبه و راه اندازی کارگروههای رصد و پایش و ارائه طرحهای محرومیت زدایی ویژه مناطق محروم با همکاری قرارگاه پیشرفت و آبادی استان نیز دنبال می کنیم.
مسئول سازمان بسیج اساتید استان اصفهان در ادامه یاد و خاطره شهید شاخص امسال که برنامههای امسال بسیج اساتید استان اصفهان مزین به نام این شهید است، «استاد شهید دکتر مصطفی نیک نژادی» عضو محترم هیات علمی دانشکده علوم تربیتی دانشگاه اصفهان که در حماسه آزادسازی خرمشهر به درجه رفیع شهادت رسید، را گرامی داشت.
وی در پایان گفت: امروزه نقش بسیج در کل کشور کمک به کارآمد سازی حاکمیت دینی در جامعه است در هر موقعیتی از انقلاب اسلامی مشکلی پیش آمده بسیج نقش ویژه و حیاتی داشته و در این عرصه بسیج اساتید یا جنبش استادی نیز دوشادوش دیگر اقشار بسیج آماده ارائه خدمات علمی فنی و مشاوره ای است.
انتهای پیام/
منبع: روابط عمومی بسیج اساتید استان اصفهان