بخ گزارش خبرگزاری بسیج به نقل از شاتا، مدیرکل دفتر صنایع برق، فلزی و لوازم خانگی وزارت صمت کیوان گردان افزود: طی چند هفته گذشته در بازار لوازم خانگی یکسری التهابات ایجاد شد که بخشی از آن به دلیل سودجوییها و بخشی نیز به خاطر کمبود تخصیص ارز در حوزه تولید بوده است.
وی ادامه داد: برای مدیریت این موضوع و کنترل بازار، صنعت لوازم خانگی را به عنوان یک اولویت اصلی در زمینه تخصیص ارز قرار دادیم و خوشبختانه تخصیص ارز به واحدهای تولیدی در بانک مرکزی با جدیت بیشتری انجام می شود و امیدواریم تا هفته های آتی وضعیت سر و سامان بیشتری خواهد گرفت.
مدیرکل دفتر صنایع برق، فلزی و لوازم خانگی وزارت صمت اضافه کرد: تعدادی کالاهای اساسی مشمول قیمتگذاری دولتی هستند اما با توجه به اینکه در حوزه لوازم خانگی قیمت گذاری دستوری نداریم، قیمتگذاری بر اساس ادله و آنالیزهای ارایه شده و خوداظهاری واحدهای تولیدی انجام می شود و قیمت های اعلامی در 124 درج می شود.
گردان اضافه کرد: با توجه به اینکه در سال جاری قیمت ها در سامانه 124 به روز نشده بود، برخی سودجویان از این موضوع سو استفاده کردند که بلافاصله ستاد تنظیم بازار چندین جلسه را تدارک داد و گزارش های خود را در اختیار سرپرست وزارتخانه قرار داد.
وی ادامه داد: در همین راستا از تولیدکنندگان خواستیم که سریعاً قیمت های خود را در سامانه 124 بروز نمایند که با درج قیمت در این سامانه، اجازه تخلف و تخطی از قیمت های درج شده سلب شده است.
مدیرکل دفتر صنایع برق، فلزی و لوازم خانگی وزارت صمت گفت: سال گذشته قیمت مواد اولیه و نهاده های تولید با نوسان مواجه بود که به تبع آن تولیدکنندگان نیز باید قیمتهای سربار ایجاد شده را در قیمت نهایی محصول خود به تناسب اعمال کنند.
گردان اضافه کرد: در همین راستا در چند قلم کالا مانند یخچال فریزر، اجاق گاز و ماشین لباسشویی و ظرفشویی تا 25 درصد با تفاهم با تولیدکنندگان، اجازه افزایش قیمت داده شد و این افزایش در تلویزیون تا 20 درصد بوده است.
*تولیدکنندگان لوازم خانگی موظف به درج قیمت های جدید در سامانه 124 هستند
وی تصریح کرد: تولیدکنندگان موظف به درج این قیمت جدید در سامانه 124 شدند و مردم نیز در صورت مشاهده هر گونه تخلف در قیمت گزارش های خود را به 124 و سازمانهای صمت استانی و یا سازمان حمایت اعلام کنند.
مدیرکل دفتر صنایع برق، فلزی و لوازم خانگی وزارت صمت ادامه داد: یکی از کارهای امسال موضوع مبارزه با قاچاق کالا است که در آیین نامه مبارزه با قاچاق کالا عملاً سامانه جامع گارانتی مورد توجه قرار گرفته است.
گردان افزود: باید کار را به جایی برسانیم که مردم وقتی برای خرید لوازم خانگی مراجعه می کنند با استفاده از موبایل خود بارکد کالا را جستجو کنند و از گارانتی آن مطلع شوند.
وی گفت: قیمت بارگذاری شده در سامانه 124 قیمت مصرف کننده است و مردم با اطلاع از قیمت با آگاهی کامل نسبت به خرید مبادرت می ورزند.