خبرهای داغ:
استاندار آذربایجان شرقی:

مشکل جدی آذربایجان شرقی مهاجرت نخبگان استان است

استاندار آذربایجان شرقی، استان را جزو استان‌های مهاجرفرست کشور اعلام و اضافه کرد: مهاجرت فزاینده نیروهای نخبه و موثر بر توسعه مشکل جدی است که برای جلوگیری از آن باید زمینه‌های اشتغال را در استان فراهم کنیم.
کد خبر: ۹۲۵۲۵۴۴
|
۰۸ تير ۱۳۹۹ - ۲۰:۱۶

به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، محمدرضا پورمحمدی عصر امروز در نخستین نشست مشترک با مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، کاهش سهم استان از جمعیت کشور و حرکت جمعیت استان به سمت پیری را یکی دیگر از مشکلات آذربایجان شرقی در مسیر توسعه خواند که خروجی آن کاهش نقش استان در تولید ناخالص ملی، کاهش فعالیت‌های موثر بر فضای کسب ‌و کار و افزایش نرخ بیکاری است.

وی عدم بهره‌گیری کامل از مزیت‌ها را جزو مشکلات اساسی در روند توسعه استان بیان کرد و ادامه داد: متأسفانه بنا به دلایل مختلف امروز بسیاری از مزیت‌های استان به عکس خود بدل شده و با وجود زیرساخت‌های متعدد در حوزه‌های گوناگون، بیشتر فعالیت‌ها به شکل سنتی انجام می‌شود.

پورمحمدی با بیان اینکه تبریز و آذربایجان شرقی در محور ترانزیتی سه کریدور مهم بین‌المللی شرق به غرب و اوراسیا قرار دارد، اظهار داشت: با وجود این مزیت بسیار بزرگ، استان ما تقریبا" در بن‌بست ترازیتی قرار گرفته و این امر موجب کاهش نقش آفرینی استان در مبادلات بین‌المللی به نحو شایسته شده است و برای اتصال محورهای ترانزیتی استان با کشورهای همسایه، پیگیری های لازم و کافی ضروری است.

وی یادآوری کرد: در بخش معدن نیز آذربایجان شرقی ظرفیت‌های کم ‌نظیری دارد، اما به دلیل اینکه صنایع پایین ‌دستی ایجاد نشده است، ذخایر معدنی به صورت خام از استان خارج شده و ارزش افزوده‌ای به دنبال ندارد که این موضوع تاکنون ضررهای مالی و اشتغال زایی وسیعی به استان وارد کرده است.

پورمحمدی با اشاره به اینکه ایجاد صنایع پایین ‌دستی در بخش معدن هزاران فرصت شغلی ایجاد می‌کند، گفت: البته طی سال‌های گذشته اقداماتی در این راستا انجام شده و تنها در مجتمع مس سونگون افزون بر ۱۴ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده است.

استاندار آذربایجان شرق بر استفاده از ظرفیت مجمع نمایندگان استان برای حل مسائل و مشکلات حوزه‌های مختلف تاکید کرد و تعامل و هم‌فکری مسئولان اجرایی و نمایندگان را برای تسریع در حرکت استان به سمت توسعه و پیشرفت ضروری دانست.

ارسال نظرات
پر بیننده ها