رییس جهاد کشاورزی بخش جلگه رخ تربت حیدریه خبر داد؛
برداشت ۱۵۰ تن گل محمدی از گلستانهای جلگه رخ
رئیس جهاد کشاورزی جلگه رخ از برداشت ۱۵۰ تن گل محمدی از گلستانهای این منطقه در سال جاری خبر داد.
مهدی شیبانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزار خبرگزاری بسیج از خراسان رضوی؛ با بیان اینکه برداشت گل محمدی در منطقه رخ در وضعیت مناسبی قرار دارد و با همت کشاورزان تولید کننده برداشت این محصول از اواخر اردیبهشت تا انتهای خرداد ماه صورت میگیرد، گفت: در حال حاضر ۷۱ هکتار از اراضی بخش حاصل خیز رخ زیر کشت گل محمدی قرار گرفته که امسال از مزارع زیر کشت گل محمدی ۱۵۰ تن محصول برداشت شد.
وی به مزایای این محصول در این منطقه اشاره کرد و افزود: در آمد نسبتا خوب و تناسب آب و هوایی رخ و نیاز آبی کم این گیاه از جمله دلایل افزایش سطح زیر کشت این محصول در سالهای اخیر در دشت حاصل خیز رخ بوده و در حال حاضر با استقبال خوب اهالی این منطقه روبرو شده است.
شیبانی با اشاره به اینکه کشت گل محمدی علاوه بر اشتغال زایی نیز درآمد مناسبی را نصیب متولیان این صنعت در منطقه رخ کرده اظهار داشت: وجود آفت و بیماریهای کمتر، قیمت مناسب، هزینه جاری پایین، مقاوم نسبت به خشکی و سرمازدگی این گیاه از جمله عوامل موثر بر رشد توسعه آن در منطقه رخ است.
رییس جهاد کشاورزی جلگه رخ با اشاره به اینکه اقدامات ترویجی و کلاسهای آموزشی جهاد کشاورزی از جمله اقدامات حمایتی در این زمینه محسوب میشود اضافه کرد: ایجاد صنایع تبدیلی کشاورزی مانند، تهیه اسانس، گلابگیری، و تهیه غنچه خشک از جمله ضروریات فعالیتهای جانبی در راستای ایجاد ارزش افزوده و اشتغال زایی این محصول در رخ است.
رئیس مرکز جهادکشاورزی افزود: با توجه به جوان بودن گلستانهای موجود در منطقه رخ میانگین برداشت در این منطقه ۲ هزار و ۱۱۰ کیلوگرم در هکتار میباشد و این در حالی است که در سال پنجم بیشترین میزان تولید را دارد که میانگین آن ۴۰۰۰ کیلوگرم در هکتار برآورد میشود.
وی با اشاره به اینکه گل محمدی به صورت آبی و به شیوه قلمه ریشه دار و پاجوش صورت میگیرد و مزرعه گل محمدی در سال دوم کشت گل دهی دارد تصریح کرد: کاشت گل محمدی در اراضی شیب دارمناسب کشت میشود و کشاورزان بهتر است تا برای کاشت این محصول از نهالهای یکساله استفاده کنند چرا که خطای آن نسبت به قلمه ریشه دار کمتر است.
شیبانی تاکید کرد: کشت این محصول از آذرماه تا پایان اسفندماه انجام میشود و از اردیبهشت تا خرداد ماه به صورت گلبرگ و غنچه برداشت میشود.
وی خاطر نشان کرد: این گیاه ۱۲ سال گل میدهد و صرفه اقتصادی آن از سال سوم شروع وچشمگیر است، و بعد از ۱۲ سال شاخه این گیاه به اندازه ۲۰ سانتی متر بریده و باغستان جدید احداث میشود.
رئیس مرکز جهاد کشاورزی رخ از دیگر مزایای کاشت گل محمدی در منطقه رخ را سازگار با شور بودن خاک، سرما، حیط خشک، عملکرد و سازگاری با محیط، کاشت در زمینهای سنگلاخی، مقاوم در برابر کم آبی، استفاده از آبیاری قطرهای برای کم کردن هزینهها و راندمان بالا، قابلیت کشت دیم در شرایطی که بارندگی بالای ۲۵۰ میلیمتر باشد، قابلیت و امکان فرآوری:گلاب، اسانس، عطر، مرباو غنچه خشک و امکان سرمایه گذاری پایین در هر هکتار ۶ میلیون فروش پا جوشها از هر یک ۲۰ الی ۶۰ عدد از جمله مزایای کاشت گل محمدی عنوان کرد.
ارسال نظرات
غیرقابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
پر بیننده ها
آخرین اخبار