معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام :
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: با توجه به نوع مصرف گوشت در استان که عمدتا با وقفه اندک از تولید به مصرف صورت می گیرد، خطرات زیادی سلامت مردم را تهدید می کند که از مهمترین آنها تب کریمه کنگو است.
کد خبر: ۹۲۵۶۰۱۸
|
۲۱ تير ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۵

به گزارش خبرگزاری بسیج ، "دکتر جمیل صادقی فر "  معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام  اظهار داشت: تب کریمه کنگو یکی از خطرناک ترین بیماریهای مشترک انسان و دام است که در صورت عدم درمان صحیح موجب مرگ می شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: با توجه به نوع مصرف گوشت در استان که عمدتا با وقفه اندک از تولید به مصرف صورت می گیرد، خطرات زیادی سلامت مردم را تهدید می کند که از مهمترین آنها تب کریمه کنگو است.

وی یادآور شد: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو با علائم تب، بیحالی، خونریزی از حفرات مختلف بدن مانند دهان، بینی، گوش و خونریزی های زیر پوست همراه است.

وی افزود: گزش کنه، له کردن کنه روی پوست بدن، خوردن گوشت، جگر و قلوه تازه و نپخته، تماس با گوشت یا امحا و احشای دام آلوده، انتقال از طریق تماس با خون و ترشحات فرد بیمار از راههای انتقال این بیماری خطرناک به انسان است.

دکتر صادقی فر یادآور شد: در چند سال اخیر هیچ گونه مورد ابتلا به تب کریمه کنگو در استان مشاهده نشده است و به همشهریان ایلامی توصیه می شود جهت پیشگیری از ابتلا به این بیماری خطرناک از مصرف گوشت نیم پز و نپخته جدا خودداری کنند.

وی یادآور شد: مردم گوشت مصرفی خود را از مراکز مجاز و مورد تایید و ممهمور به مهر شبک هدامپزشکی تهیه کرده وحداقل ۲۴ ساعت آن را در دمای یخچال چهار تا هشت درجه نگهداری و سپس مصرف کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: در صورت تمایل به مصرف جگر حداقل ۴۸ ساعت آنرا در یخچال نگهداری و بعد مصرف کنند همچنین از تماس با لاشه، احشا، خون و ترشحات دامی بدون استفاده از وسایل حفاظتی مانند دستکش و روپوش خودداری کنند.

دکتر صادقی فر تاکید کرد: در صورت مشاهده هرگونه علایم بیماری در خود یا اطرافیان در اولین فرصت به پزشک مراکز بهداشتی درمانی مراجعه شود.

به گفته وی، این بیماری ویروسی بدلیل ارتباط با خون و ترشحات بیمار می تواند از بیمار به پرسنل بیمارستان نیز منتقل شود.

ارسال نظرات