خبرهای داغ:

حالات روحی و روانی که حجاب در بانوان ایجاد می کند

زنان محجبه بیشتر سعی می کنند استعدادهای واقعی خود را به منصه ظهور بگذارند. این افراد قطعا اعتماد به نفس زیادتری نسبت به زنان دیگر دارند.
کد خبر: ۹۲۵۸۱۱۲
|
۲۸ تير ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۲

به گزارش سرویس بسیج جامعه زنان کشور خبرگزاری بسیج،
حجاب چه حالات روحی و روانی در بانوان ایجاد می کند و برعکس بدحجابی و عرضه اندام و بی عفتی چه حالات روحی و روانی ایجاد کرده و چه واکنش هایی این دو از جامعه می گیرند؟

این سئوالی است که به خوبی می توان با مشاهدات میدانی در سطح شهر و رفتار و گفتار افراد محجبه و چادری و رفتار اجتماعی دیگران نسبت به آنها به آن پاسخ داد. فضای اجتماعی چه در ایران و چه در کشورهای مختلف جهان نسبت به مسئله حجاب یک رفتار احترام آمیز دارد. در این حوزه اجتماع نسبت به افرادی که حجاب اسلامی رعایت می کنند قطعا با توجه به نگرش و تا حدودی اطلاعاتی که نسبت به این خانم ها دارند، با نوعی رعایت موازین اسلامی حتی اگر غیر مسلمان باشند همراه می شود. مگر اینکه چیزی از موازین اسلامی ندانند و قصد و غرض دیگری داشته باشند.

از سوی دیگر دختران محجبه با توجه به اینکه از موضوع تن نمایی و استفاده از جاذبه زیبایی استفاده نمی کنند خود به خود به سراغ استعدادهای ذاتی خود می روند . فلسفه حجاب اسلامی درواقع توجه به تهذیب و تزکیه نفس و ملکات نفسانی است که قرب الهی را فراهم می‌سازد و زمینه رشد معنوی مردان را هم در اثر حفظ نگاه فراهم می‌کند. از این رو زنان محجبه بیشتر سعی می کنند که استعدادهای واقعی خود را به منصه ظهور بگذارند. این افراد قطعا اعتماد به نفس زیادتری نسبت به زنان دیگر دارند چراکه توانایی های درونی خود را شناخته اند و بر روی این موارد سرمایه گذاری می کنند.

متاسفانه یکی از انتقادهای زنان و خصوصا فمنیست ها استفاده ابزاری و بهره کشی جنسی از آنان است. موضوعی که در غرب بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. در این خصوص قطعا بدن نمایی و گلایه از بهره کشی جنسی و برخورد ابزاری با بانوان یک تناقض شدید در غرب است. اینکه از یک طرف زنان بخواهند بدن نمایی و جلوه فروشی کنند و از سوی دیگر از سوی جامعه واکنش مثبتی برای استعدادهایشان بگیرند که معطوف به مسئله جنسی نباشد، یک میل و درخواست نشدنی است.

یکی از کارکردهای مهم حجاب در حوزه اجتماعی است زیرا توجه به این مهم انسان از معاشرت‌های بی بند وبار محفوظ می‌دارد و بر تحکیم نظام خانواده افزوده و از انحلال کانون محکم زناشویی جلوگیری و امنیت اجتماعی را فراهم می‌کند. هرچند که موضوع مقابله با حجاب در غرب تنها به موضوع مقابله با دین اسلام باز نمی گردد چراکه کشورهای غربی خصوصا در حوزه فرهنگی سرمایه گذاری و منفعت گرایی زیادی روی تن نمایی زنان و سکس که آنرا به اصلاح خود یک صنعت می نامند، کرده اند. در فیلم های هالیوودی این موضوع همواره مورد استفاده قرار می گیرد که زن را به عنوان یک ابزار بهره کشی جنسی مورد توجه قرار دهند و با شعار ازادی که بیشتر بی بندباری است تا آزادی واقعی زنان آنرا تطهیر می کنند.

این در شرایطی است که زنانی که در کشورهای غربی زندگی می کنند همواره از این موضوع که ازادی برایشان منفعت و حقی نداشته و جز در بهره کشی جنسی چیزی برای آنان بوجود نیاورده است. شی وارگی خصوصا در خصوص زنان موضوع بسیار مهمی است. امروزه دنیای غرب جایگاه زن را در حد کالا تنزل داده و آن را متاعی برای لذت مردان و ترویج شهوات می‌داند و کرامت مادری و انسانی او به غارت رفته است.

حجاب در خصوص امنیت اجتماعی و سلامت جامعه نیز بسیار موثر بوده است. در واقع حجاب نه تنها یک پوشش بلکه مجموعه ای موازین شرعی و اخلاقی است که عفاف و پاکدامنی زن، خانواده و در سطح مهمتر جامعه را در بر دارد. موضوعی که غرب همواره نسبت به آن در تنگنا بوده است و قوانین و مقررات اجتماعی هم نمی تواند چندان راهگشای افراد باشد؛ چراکه این قوانین قراردادی نقض می شود و همچنین تناقض جدی قوانین با ذات بشری دارند. مثلا از یکسو برهنگی ترویج می شود و از سوی دیگر پاکدامنی و عدم لذت جویی جنسی طلب می شود که این دو با هم همخوان نیست. آنچه امروز حجاب به آن توجه و تاکید دارد وجود یک جامعه سالم و پاکدامن است که در آن افراد با رشد معنوی و اخلاقی قطعا به درجه بالای پیشرفت دست می یابند.

طنین یاس

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار