معاونت بررسی و گفتمان‌سازی جنبش استادی مطرح کرد:

کند تیغ سزار در مقابل جبهه مقاومت

نام سزار كه اكنون بر قانون سزار قرار داده شده، در واقع اسم رمز عملیات تحریمى در جنگ اقتصادى بر علیه خط مقدم جبهه مقاومت است.
کد خبر: ۹۲۵۹۵۷۳
|
۰۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۷

به گزارش سرویس اساتید خبرگزاری بسیج، معاونت بررسی و گفتمان‌سازی سازمان بسیج اساتید با انتشار مقاله‌ای به تحلیل "  اهداف آمریكا از تحریم سوریه " پرداخته است.

کند تیغ سزار در مقابل جبهه مقاومت

در این نوشتار  آمده است: 

کند تیغ سزار در مقابل جبهه مقاومت

 

اشاره:

در طول چهل سال گذشته در زمان حافظ اسد و بشار اسد، سوریه هم‏پیمان راهبردى ایران در منطقه محسوب شده است. كمك‌‏ها و حمایت‏‌هاى حافظ اسد از ایران و فراهم كردن فرصت دستیابى ایران به فناورى موشكى و آموزش نیروهاى ایرانى در این عرصه و نیز حمایت سوریه از ایران در مقابل صدام فراموش ناشدنى است. هم‏چنین حمایت‏‌هاى بیدریغ بشار اسد از حزب‏الله لبنان در جنگ‏‌هاى مختلف به‌‏خصوص جنگ ۳۳ روزه از این جمله است. علاوه بر این سوریه در این سال‌‏ها و در كنار گوش رژیم صهیونیستى همواره به‌‏عنوان خط مقدم دفاع از جبهه مقاومت فلسطین و لبنان عمل كرده است. كافى است بدانیم اگر در این سال‏‌ها سوریه در مقابل دشمن كوتاه آمده بود، دیواره مقاومت فلسطین و لبنان فرو مىریخت. زیرا سنگرهاى مصر و اردن و دیگر كشورهاى عربى قبلا فروریخته بود. در واقع مقاومت دولت و مردم سوریه موجب شد تا جبهه مقاومت پس از فشارهاى سنگین دهه ۸۰ میلادى‏ (دهه ۶۰) روى پا بایستد.

همین مقاومت باعث شد، این كشور و دولت و مردمش همواره مورد بغض جبهه استكبار و هدف انتقامجویى‏هاى كینه توزانه رژیم غاصب باشند.

بیدارى اسلامى در سال ۱۳۸۹ (۲۰۱۱) وبى‌‏تجربگی‌های سران آن در كشورهاى مصر و لیبى و تونس و. . . موجب شد آمریكا و صهیونیسم و ارتجاع عرب با مهندسى معكوس بهار عربى - به‏زعم خودشان- را به كشورهاى مقاومت بكشانند؛ سوریه هدف اول بود. آمریكا با كلید زدن ناآرامى و آشوب در سوریه، گروه‏‌هاى تروریستیِ در نمك خوابانده ى خود را از سراسر منطقه و جهان به سوریه فرستاد! ازسال ۲۰۱۱ تا اكنون، ده سال است یك جنگ جهانىِ نیابتی در سوریه جریان دارد. جنگى كه اكنون با شكست داعش و محو او به‌‏عنوان یك دولت استكبارساخته، شعله‏‌هایش فروكش كرده است. آمریكا و ارتجاع عرب و خصوصا صهیونیسم از این شكست بسیار عصبانى و آشفته‏‌اند. چراكه نتیجه ده سال تلاششان نه تنها به سقوط دولت سوریه و بشار اسد نینجامیده بلكه او را مستحكم‏تر كرده است.

اكنون آمریكا پس از شكست در جنگ نظامى می‏خواهد با جنگ اقتصادى به مقابله باخط مقدم مقاومت برود. اگر روزى « تفنگ و خمپاره و بمب» سلاح آمریكا بر علیه سوریه بود امروز «نان و كالا و لیر» سلاح جنگ استكبار بر علیه سوریه است. حالا و در اولین اقدام پس ازیك جنگ طولانى و بى‌‏نظیر - درقساوت و جنایت- آمریكا با سلاح «سزار» به میدان آمده است.

قانون سزار چیست؟

«سزار» نام یك عكاس پزشك است كه در نیروى پلیس سوریه خدمت كرده است. وى در سال ۲۰۱۳ (۱۳۹۰) دو سال پس ازآغاز ناآرامى‌‏هاى سوریه از دولت این كشورجدا شد و به خارج رفت. وى مدعى شد تعداد ۵۵ هزار قطعه عكس از نقض حقوق بشر از زندان‏‌هاى سوریه در دست دارد. نام سزار كه اكنون بر قانون سزار قرار داده شده، در واقع اسم رمز عملیات تحریمى در جنگ اقتصادى بر علیه خط مقدم جبهه مقاومت است. این قانون البته نام دیگرى هم دارد؛ «قیصر» (caesar act)

قانون آمریكا ساخته‌ی سزار یا قیصر؛ قانون- به‌‏اصطلاح - حمایت ازشهروندان نظامى سوریه است كه از سال ۲۰۱۱ (۸۹) مورد ستم حكومت سوریه واقع شده‌‏اند. قانون مزبور كه از ۲۷ ژوئن (۲۹خرداد ۹۹) اجرایى شده است، خواستار توقف بمباران مناطق مسكونى و بهداشتى و تجارى توسط سوریه و روسیه شده و آزادى زندانیان سیاسى، تأمین حق بازگشت آزادنه آوارگان- بخوانید تروریست‌‏ها- به سوریه و محاكمه عاملان جنایت بر علیه مردم سوریه و نیز آغاز مذاكرات آشتى ملى راخواستارشده است.

نكته مهم در این قانون این است كه كلیه افراد، شركت‏‌ها و كشورهایى كه در این سال‏‌ها به سوریه كمك كرده و یا اكنون مى‏‌خواهند دربازسازى آن شركت كنند مشمول تحریم‏‌هاى خود مى‏‌كند.

اهداف آمریكا از تحریم سوریه

هدف آمریكا و صهیونیسم از این جنگ اقتصادى را در چند نكته مى‏‌توان خلاصه كرد:

اول-برجسته‌‏سازى مشكلات اقتصادى در كشور جنگ‌زده سوریه و قرار دادن مردم سوریه در برابر دولت.

دوم- تداوم سیاست مشغول‏سازى كشورهاى جبهه مقاومت و انحراف توجه و تمركز آنان از مقابله با رژیم صهیونیستى به مشكلات داخلى؛

سوم- جلوگیرى از سرمایه‏‌گذارى كشورهاى هم پیمان خارجى براى بازسازى آن بخش از سوریه كه در سیطره دولت قانونى این كشور است (بیش از۷۰درصد كشور)

چهارم- وارد كردن فشار روى دولت‏‌ها و گروه‏هاى مقاومت مانند لبنان. مى‏دانیم كه شرایط سیاسى و اقتصادى سوریه برلبنان و لبنان برسوریه تأثیر بسیار دارد. در واقع فشار برسوریه، فشار بر حزب‏الله و جبهه مقاومت و به تبع آن ایران نیز هست.

پنجم- تشدید فشار بربشار اسد به‏منظور جلوگیرى از آزادسازى مناطق تحت اشغال تروریست‏هاى تكفیرى مانند ادلب و نیز مناطق اشغالى توسط كردهاى تجزیه‏طلب سوریه براى ادامه غارت نفت این كشور

ششم- سوق دادن سرمایه گذارى خارجى در مناطقى كه خارج ازسیطره سیاسى حكومت سوریه است. در حقیقت آبادانى مناطق تحت اشغال مزدوران آمریكایى و تداوم ویرانى در مناطق تحت تسلط دولت قانونى سوریه.

آیا آمریكا به اهداف خود خواهد رسید؟

تردیدى نیست كه سوریه در نگاه آمریكا و نیز از دیدگاه ما، یك كشور راهبردى است. حتما آمریكا تمام توان خود را در این‏‌راه بكار خواهد گرفت. سوریه براى آمریكا بسیار مهم است چون در همسایگى سرزمین‏‌هاى اشغالى است. از دست دادن سوریه حركت دومینووار از دست دادن دیگر كشورهاى منطقه از سیطره اوست. از طرفى جنگ نظامى هم كارساز نیست. مى‏‌ماند یك راه؛ در اشغال ماندن بخشى ازسوریه مانند استخوان لاى زخم، ناامنى‌‏هاى نظامى و تروریستى و جنگ اقتصادى و تحریم.

با این‌‏راهبرد وسیاست، آمریكا قصد دارد درسوریه بماند، اما قطعا این آرزوى استكبار تحقق نخواهد یافت. جنگ اقتصادى و گرسنه نگاه داشتن مردم، نتیجه عكس خواهد داد. سیدحسن نصرالله در هفته گذشته و در واكنش به تشدید فشارهاى اقتصادى بر سوریه و لبنان و جبهه مقاومت گفت: «ما از گرسنگى تسلیم نمى‌‏شویم. كسانى‌‏كه مى‌‏خواهند ما از بین كشته شدن با سلاح یا گرسنگى، یكى را انتخاب كنیم، فقط مجبورمان مى‏‌كنند كه سلاح‏مان را در آغوش بگیریم و با آن‏ها بجنگیم...»

تحریم‏‌هاى سوریه مانند تحریم‌‏هاى ایران، علیرغم سختى‌‏ها و دشورارى‌‏هایش، فرصت‏‌هاى زیادى را هم پدید خواهد آورد. طبعا تشدید این تحریم‌‏ها بر ایران تأثیرزیادى نخواهد داشت، چون فشار تحریم در ایران به سقف خود رسیده است. این شرایط كه دست كشورهایى چون امارات و عربستان و تركیه براى حضور در سوریه را بسته است، فرصت‌‏هاى مغتنمى را هم پدید آورده است، اگر ما مى‌‏توانیم از تهدید تحریم ونزوئلا در چندهزار كیلومترى ایران فرصت بسازیم حتما می‌‏توانیم از این تهدید نیز فرصت‏‌هاى بسیارى را براى جبهه مقاومت و ایران انقلابى به‏‌وجود آوریم. تیغ سزار بى‌‏تردید كُند خواهد شد و سرانجام برپیكره نحس رژیم صهیونیستى ضربه كارى را وارد خواهد ساخت.

انتهای پیام/

 

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار