انعقاد قرارداد با چین بازی دو سر سود است/ چراغ سبز آمریکا به هند و اروپا برای سرمایهگذاری در اقتصاد ایران
به گزارش خبرگزاری بسیج، پژواک های مختلف پس از انتشار خبر برنامه همکاری 25 ساله ایران و چین در فضای رسانهای و افکارعمومی پیچید. طرحی که «علی ربیعی» در نشست خبری سوم تیرماه سال جاری از آن پرده برداری کرد هنوز به عنوان یک سند راهبردی متقن در نیامده است و پیش نویسی است که برنامه همکاری دو کشور را معین می کند.
خلاصه ماوقع این است که بهمن ماه 94 و در جریان سفر رئیسجمهور چین به ایران موضوع سند راهبردی 25 ساله مطرح میشود؛ تا اواخر سال 97 متاسفانه از طرف دولت ایران تحرک چندانی در این باره مشاهده نمیشود (احتمالاً دولت همچنان تصور میکرد از آمریکا و اروپا نهایتاً آبی گرم خواهد شد). اما شهریور سال 98 و همزمان با حضور آقای ظریف در پکن اعلام میشود که ایران پیشنویس اولیه درباره سند 25 ساله را به مقامات چینی ارائه خواهد کرد.
دولت چین با اخذ این پیشنویس و با پذیرش چارچوب آن، نکاتی درباره آن نوشته و پیشنویس دومی به ایران ارائه کرده و ایران نیز با اعمال نظرات خود پیشنویس سوم را تهیه کرده است. و آنچه در جلسه اخیر هیئت دولت تصویب شده همین پیشنویس سوم بوده است که احتمالاً یک دور دیگر دادوستد پیشنویسها قبل از توافق نهایی در کار خواهد بود.
درخصوص اثرگذاری هایی که این قرارداد در حوزه بین الملل بوجود آورده است با یکی از کارشناسان مسائل بین الملل گفت و گو کرده ایم.
نریمانی: انعقاد قرارداد ایران و چین بازی دو سر سود برای ایران خواهد بود
«رسول نریمانی» کارشناس مسائل بین الملل در گفت و گو با خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا درباره سند همکاری 25 ساله ایران و چین گفت: مسئله حمایت از این قرارداد یک مسئله عمومی است؛ اگر این اتفاق بیفتد بحث پول های بلوکه شده حل می شود. دستگاه وزارت خارجه باید در فضای قرارداد چین بیشتر کار کند.