نمازجمعه نماد وحدت و حرکت جمعی در اسلام است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، حجت الاسلام حسن مرسلی در دیدار فرماندهان پایگاه های حوزه فاطمه الزهرا(س) با وی، افزود: اهمیت فریضه سیاسی، عبادی نمازجمعه به قدری است که پیامبر(ص) پس از هجرت در اولین فرصت، آن را برگزار کرد و بعدها در محل برپایی اولین نمازجمعه پیامبر، مسجدی ساخته شد که هم اکنون نیز وجود دارد.
وی ادامه داد: نمازجمعه قبل از هر چیز یک عبادت بزرگ و مستحبی است و اثر عمومی آن تلطیف روح و جان و شستن دل از آلودگیهاست و بعنوان کفاره گناهان، موجب نزدیکی به خدا، ضمانت بهشت، اجابت دعا، حرمت بدن نمازگزار بر آتش معرفی شده و ترک آن نشانه غفلت و نفاق و موجب هلاکت و نابودی جامعه است.
حجت الاسلام مرسلی بیان کرد: در طول تاریخ اسلام و حتی در جوامع بعد از دوران ائمه، اقامه نمازجمعه همواره مورد توجه مسلمانان اعم از شیعه و سنی بوده و به اقتضای هر زمان دوران اوج و افول داشته است.
وی اضافه کرد: پنجم مرداد سالروز اقامه اولین نماز جمعه پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران است که به دستور حضرت امام خمینی(ره) و به امامت مرحوم آیت الله سید محمود طالقانی در سال 1358و در تهران برگزارشد و این مناسبت بهانه ای است که بعد از چهل سال از پیروزی انقلاب و برگزاری اولین نماز جمعه عبادی سیاسی، این فریضه الهی را در رسالت و هدف آن ایجاد اتحاد و وحدت بین مسلمین و آگاه سازی جامعه از مسائل و حوادث روز دنیاست، در سرلوحه برنامه های خود قرار دهیم.
حجت الاسلام مرسلی تاکید کرد: امام جمعه باید خود عامل اتحاد و وحدت بین مردم و مسئولان باشد همانطور که مردم، امام جمعه را نماینده رهبر و پدر معنوی شهر می دانند، امام جمعه باید نقش رهبری و پدری ایفا کند و ضمن پیشگیری از تنش و اختلاف، اختلافات را حل و آتش کینه و کدورت را خاموش کند.
وی افزود: با نگاهی گذرا و کوتاه به 40 ساله نمازجمعه در جمهوری اسلامی در می یابیم که در روزهای سخت انقلاب مثل غائله های مختلف گروهک ها، امامان جمعه با تقدیم پنج شهید محراب از پیشگامان این حضور و ایثار و مجاهدت هستند و در روزهای دفاع مقدس نیز، نمازجمعه همیشه محل اجتماع مردم و محل تصمیم گیری های بزرگ و مشارکت های سیاسی- اجتماعی و حتی اقتصادی مردم بوده است.
حجت الاسلام مرسلی اظهار کرد: اگر بخواهیم نمازجمعه واقعا قلب فرهنگی هر شهر و قرارگاه ایمان، تقوا، بصیرت و اخلاق باشد، باید آسیب ها را بشناسیم و با خلاقیت و نیازسنجی دقیق خوراک فکری و معنوی مورد نیاز مخاطب و نمازگزار را فراهم کنیم.