۱۶ / تير / ۱۴۰۴ - 07 July 2025
14:29
کد خبر : 9267935
۱۲:۰۵

۱۳۹۹/۰۵/۲۹
کارشناس و تحلیلگر ارشد مسائل منطقه و خاورمیانه مطرح کرد؛

از بین رفتن تحریم و فشار حداکثری علیه ایران، مدیون مقاومت مردم ایران است

حسین رویوران در نشست تخصصی مقاومت اسلامی و تحلیل اتفاقات لبنان، جنگ ۳۳ روزه اسرائیل با لبنان را یک نقطه عطفی در منطقه دانست و گفت: پیروزی حزب الله در جنگ ۳۳ روزه اهمیت خاص خود را دارد، اکنون هم تحریم و فشار حداکثری علیه ایران از بین رفته و این مدیون مقاومت مردم ایران است.

به گزارش سرویس اساتید خبرگزاری بسیج، حسین رویوران در نشست تخصصی مقاومت اسلامی و تحلیل اتفاقات لبنان که به همت  بسیج اساتید استان اصفهان و  با همکاری کانون بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت آباد  و بسیج کارمندان استان اصفهان برگزار شد، جنگ ۳۳ روزه اسرائیل با لبنان را نقطه عطفی در منطقه دانست و با تحلیل نکات مهم این جنگ  گفت: پیروزی حزب الله در جنگ ۳۳ روزه برای کشور ما اهمیت خاص خود را دارد در مقابل دشمن نباید کوتاه آمد الان هم تحریم و فشار حداکثری علیه ایران از بین رفته و مدیون مقاومت مردم ایران است.

از بین رفتن تحریم و فشار حداکثری علیه ایران، مدیون مقاومت مردم ایران است

وی با بیان این که چرا جنگ ۳۳ روزه نقطه عطف محسوب می شود، اظهار کرد: به دلیل این که اسرائیل از سال ۱۹۴۸ تا ۲۰۰۶  در هر جنگی که وارد شد پیروز شده بود و جنگ‌ها را به دلیل برتری نظامی به نفع خودش یکسره می کرد اما در این جنگ برای اولین بار اسرائیل شکست خورد. شکست اسرائیل به این برنمی‌گردد که حزب الله از برتری نظامی برخوردار است. همچنان اسرائیل از برتری نظامی برخوردار است اما حزب الله شیوه جدیدی از جنگ آمیخته بین ایمان و الگوی ابداعی به نوآوری خودش بوده و در این جنگ اسرائیل اهدافش محقق نشد و شکست خورد.

کارشناس و تحلیلگر ارشد مسائل منطقه و خاورمیانه ادامه داد: اسرائیل بعد از پایان جنگ روزهای آخر دست به دامن امریکا شد و امریکا قطع نامه ۱۷۰۱ را مطرح کرد برای این که  آتش بس برقرار شود، همچنین رژیم صهیونیستی فورا یک گروهی را مامور کرد بررسی کنند چرا اسرائیل مانند همه جنگ‌ها با وجود برتری نظامی به پیروزی نرسید که بیش از ۴ هزارمصاحبه  انجام دادند و رژیم صهیونیستی سعی کرد از تحلیل محتوای همه این مصاحبه ها که بیش از ۶۰۰ صفحه بود به یک جمع بندی برسد.

حزب الله با مدل جنگ نامتقارن برتری اسرائیل را خنثی کرد

رویوران گفت: آنها به این نتیجه رسیدند که حزب الله مدل جدیدی از جنگ تحت عنوان جنگ نامتقارن را بکاربرده که برتری اسرائیل را خنثیکرده به‌عبارتی اسرائیل از نظر نظامی؛ هواپیما، تانک، ناوچه و همه چیز کاملا مجهز بوده است، بهترین تجهیزات ساخت امریکا را هم دارد اما توان بکارگیری آنها را ندارد، چون حزب الله همه امکانات را پنهان کرده و به دلیل این مدل جدید جنگ رژیم صهیونیستی نتوانست اهداف خود را در این جنگ دنبال کند.

جنگ نامتقارن مدلی بازدارنده و موجب امنیت لبنان شد

وی افزود: این مدل از جنگ یک نقطه عطف دیگری هم دارد و آن این که کسی که یکبار پیروز شده می تواند بار دوم هم پیروز شود به همین دلیل معادله ای بعنوان نتیجه این جنگ شکل گرفت. معادله بازدارندگی یعنی اگر دوباره حمله کند همان مدل را بکار می‌گیرند و رژیم صهیونیستی را شکست خواهند داد و این باعث شد ازسال ۲۰۰۶ تا ۲۰۲۰ یعنی ۱۴ سال به لبنان امنیت داده شد.

 رویوران با بیان این که از آنجایی که لبنان ارتش چندانی ندارد و بدون امکانات نظامی است، اسرائیل آنجا را حیات خلوت خودش می دانست، بیان کرد: در سال ۱۹۸۲ تا بیروت پیش رفت و ظرف چند روز به بیروت رسید در این جنگ این توان را از دست داد و از ترس مقاومت کاری به لبنان نداشت و این که مقاومت بتواند برای مردم خودش و کشور خودش امنیت بیاورد یک افتخار بسیار بزرگ و یک دستاورد بسیار قابل توجه است.

وی اظهار کرد: این وضعیت یک مدل و الگو شد و مردم در غزه متوجه شدند که این مدل قابل استفاده است حزب الله همین که در کارنامه خود اولین پیروزی را ثبت کرد با کمک محور مقاومت و  بهبود و افزایش تسلیحات عملیات علیه دشمن صهیونیستی افزایش پیدا کرد.

رویوران با اشاره به این که رژیم صهیونیستی یکسال بعد در سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۸ ناچار شد از غزه عقب نشینی کند، گفت: اهمیت این عقب نشینی در این است که این مدل تعمیم پیدا کرد، اسرائیل در سال ۱۹۶۷ غزه را نیم ساعته گرفت اما در سال ۲۰۰۸ برای گرفتن غزه شکست خورد. سال ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴ هم همین را تکرار کرد اما شکست خورد.

کارشناس و تحلیلگر ارشد مسائل منطقه و خاورمیانه سپس به مدل جدیدی از جنگ که در سال ۲۰۱۴ درگرفت، که در آن جنگ، مقاومت در زیرزمین تونل‌های زیادی ایجاد کرده بود اشاره کرد و گفت: این مدل از جنگ هم باعث کشته و مجروح شدن، وحشت و عقب نشینی و توهم رژیم و ارتش صهیونیستی شد.

وی با بیان این که نکته دیگر این جنگ که اهمیت زیادی دارد این است که طرح خاورمیانه جدید و بزرگ امریکا را بهم زد، گفت: منظور آقای بوش رئیس جمهور امریکا از خاورمیانه بزرگ از مرز هند تا مغرب است این یعنی بخش بهم پیوسته جهان اسلام، امریکا در آن زمان  مدلی از تحولات تحت عنوان همگرایی را دنبال  می‌کرد و هدفش این بود که منطقه را همگرا و هم پیمان با امریکا کند.

رویوران ادامه داد: در همین راستا افغانستان و عراق را اشغال کرد  و چون تنها مخالف امریکا و اسرائیل، جمهوری اسلام ایران و محورهای مقاومت بود حزب الله به‌عنوان مهمترین بازوی ایران را  هدف گرفتند که جنگ اتفاق افتاد، زمانی که اسرائیل شکست خورد، کل طرح یعنی حمله به سوریه  و حمله به ایران منتفی شد از این جهت پیروزی حزب الله اهمیت  فوق العاده زیادی برای کل جهان اسلام دارد.

کارشناس و تحلیلگر ارشد مسائل منطقه و خاورمیانه گفت: نکته دیگری که اتفاق افتاد، آنست که محور مقاومت که در ایران و لبنان بود، کم کم و در پی حوادث سوریه و به دلیل حضور داعش در عراق  گسترش پیدا کرد و حشد الشعبی هم با فتوی آیت الله سیستانی شکل گرفت.

وی با بیان این که این‌ها همه نشان می دهد که جنگ ۳۳ روزه نه تنها تحولات لبنان که تحولات منطقه را هم تحت تاثیر قرار داد، افزود: در لبنان انتخابات برگزار شد که طی آن،  ائتلاف ۸ مارس که محور آن حزب الله است،  اکثریت یعنی ۷۱ کرسی از ۱۲۱ کرسی را بدست آورد و دولت‌ها با رای حزب الله آمدند و دولت آینده هم چون نظام در لبنان نظام پارلمانی است قطعا با رای حرب الله خواهد آمد.

کارشناس و تحلیلگر ارشد مسائل منطقه و خاورمیانه در ادامه اظهار داشت: انفجاری که اخیرا در لبنان اتفاق افتاد جزو بزرگترین انفجارهای جهان بعد از هیروشیما و ناکازاکی و سومین انفجار بزرگ جهان است، در این انفجار منطقه‌ای با شعاع سه کیلیومتر تحت تاثیر قرار گرفت و این نشان می دهد که آنچه در لبنان اتفاق افتاده یک مصیب بزرگ است و  لبنان به‌تنهایی نمی تواند از این  مصیبت عبور کند.

وی سپس به مسئله نقدینگی و تحریم این کشور هم اشاره کرد و گفت: این انفجار در زمانی اتفاق افتاد که لبنان شرایط خوبی ندارد. بانک‌های لبنان بسیاری از پول‌ها را برای سود بیشتر بیرون برده بودند و زمانی که  این نقدینگی را خواستند برگردانند، تحریم لبنان توسط امریکا مانع این شده است.

 رویوران تصریح کرد:  انفجار این شرایط فاجعه بار را بدتر کرد ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلار هم برای بازسازی نیاز دارند و از طرفی بخاطر این که لبنان کشوری مقروض است و حدود ۱۲۸ میلیارد دلار بدهی دارد نمی تواند قرض بگیرد.

کارشناس و تحلیلگر ارشد مسائل منطقه و خاورمیانه با بیان این که متاسفانه این حادثه مردم را ناامید کرد برخی از مردم به خیابان آمدند به سفارتخانه ها حمله کردند، خاطرنشان کرد:  این اقدامات به دلیل مشکلات موجود توسط مردم اتفاق افتاد اما بسیاری از احزاب تلاش کردند سوار بر موج این جریان شده و اهداف خود را دنبال کنند، مثلا در حمله به وزارت خارجه لبنان بعضی به بخش اسناد حمله و اسناد خاصی را دزدیدند که نشان دهنده افراد تحریک شده در بین این مردم است.

 وی با اشاره به سفر مکرون به لبنان و این که لبنان در گذشته مستعمره فرانسه بوده است، گفت:  اگر چه برخی از مسیحیان درخواست دیدار  با مکرون را داشتند اما مکرون حاضر به دیدار با آنها نشد و درخواست ملاقات با حزب الله کرد و نهایتا هم مکرون با یک هیات که هم سنگ و هم سطح نیست پذیرفتند دیدار کنند. آقای مکرون هیچ جوابی برای مباحثی که این هیات مطرح شد، نداشت و مشروعیت مقاومت و انتخابی بودن آن را پذیرفت.

وی سپس با اشاره به این که مکرون بحث کمک به این کشور را مطرح کرده و برای این که دولت‌های دیگر هم کمک کنند بحث آشتی ملی را مطرح کرده است، اظهار کرد: لبنان از کمک استقبال کرد در عین حال دیکته غرب را نپذیرفت.

کارشناس و تحلیلگر ارشد مسائل منطقه و خاورمیانه افزود: یک اتفاق ناگهانی این است که رئیس جمهور لبنان با اطلاع از این که مکرون قصد تغییر دولت دارد بحث انتخابات زودرس را مطرح کرد که  اساسا جزو اختیارات پارلمان است و این باعث دلخوری  جنبش عمل، جریان ملی آزاد و حتی دلخوری برخی از طرفداران مقاومت در پارلمان شد و بحث استیضاح  دولت را مطرح کردند، عملا دولت احساس می کرد اگر برود استیضاح شود ممکن است ساقط شود  به همین دلیل استعفا داد و زمینه فراهم شد که یک دولتی که فراگیرتر باشد شکل بگیرد و گفتگوها الان در این چارچوب در جریان است.

محور مقاومت در لبنان ۷۱ کرسی پارلمان را دارد

رویوران خاطرنشان کرد: آن چه در اینجا اهمیت دارد این است که در نظام سیاسی لبنان  هم رئیس جمهور هم نخست وزیر و هم کابینه توسط پارلمان انتخاب می شوند که ۷۱ کرسی در اختیار محور مقاومت است.

وی با بیان کمک آقای مکرون و اجلاسی که بصورت مجازی برگزار کرد، اظهار داشت: آنچه که مقاومت در مورد آن حساس است این است که تعامل با غرب خیلی تجربه خوبی در گذشته نبوده و حزب الله فعلا با مکرون در حال تعامل است اما شرطش هم پابرجاست که کسی در امور داخلی لبنان دخالت نکند و حزب الله دولت را یک مقدار فراگیرتر خواهد کرد.

کارشناس و تحلیلگر ارشد مسائل منطقه و خاورمیانه در بخش پایانی این نشست در خصوص مبحث اخیر شورای امنیت، گفت: در مورد امریکا تا کنون اتفاق نیفتاده بود که موردی در شورای امنیت مطرح کند و رای نیاورد  اما  الان این اتفاق افتاده و از ۱۵ نفر عضو، امریکا خودش به خودش رای داده است.

وی بیان کرد: به این ترتیب امریکا عملا در مقابل ایران منزوی است یعنی دنیا حرف امریکا را گوش نمی دهد و  این یک پیروزی بزرگی برای ایران است، در حقیقت ایران موفق شده است که دنیا را  به سمت ما جلب بکند.

تحریم و فشار حداکثری علیه ایران از بین رفته و مدیون مقاومت مردم ایران است

رویوران تاکید کرد: در مقابل دشمن نباید کوتاه آمد در خصوص نقشه‌ی جدید امریکا  در مسئله برجام هم، چون از توافق خارج شده نمی تواند کاری بکند و از ۸ عضو ۷ عضو با نسبت ۴ به سه باقی مانده است. امریکا شکست خورده و در روزهای آینده هم شکست خواهد خورد. تحریم و فشار حداکثری علیه ایران روزهای آخرش را طی می‌کند و در حقیقت تحریم از بین رفته و این مدیون مقاومت مردم ایران است.

 انتهای پیام/

منبع: روابط عمومی جنبش استادی بسیج استان اصفهان


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید