خبرهای داغ:
در نشستی مشترک

سازمان انتقال خون و بسیج جامعه زنان کشور تفاهم نامه همکاری امضا کردند

دکتر بشیر حاجی بیگی مدیرکل دفتر مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران در آیین امضاء تفاهم نامه این سازمان با سازمان بسیج جامعه زنان کشور با اشاره به افزایش یک درصدی آمار اهدای خون بانوان در پی حرکت جهادی بانوان بسیجی برای اهدای خون همزمان با شیوع ویروس کرونا گفت: با همتی که در بسیج بانوان و امور بانوان و خانواده سازمان انتقال خون است امیدواریم این افزایش آمار ادامه یابد و فرهنگ اهدای خون بانوان نهادینه شود.
کد خبر: ۹۲۶۹۵۶۷
|
۰۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۳
به گزارش سرویس بسیج جامعه زنان کشور خبرگزاری بسیج- نشست مشترک سازمان انتقال خون ایران با سازمان بسیج جامعه زنان کشور با حضور دکتر بشیر حاجی بیگی مدیر کل دفتر مدیر عامل سازمان انتقال خون و مینا بیابانی رئیس سازمان بسیج جامعه زنان کشور برگزار شد.

افزایش یک درصدی آمار اهدای خون بانوان در پی حرکت جهادی بانوان بسیجی برای اهدای خون
دکتر بشیر حاجی فرمانده کانون بسيج جامعه پزشکي سازمان انتقال خون ضمن ابراز خرسندی از افزایش یک درصدی آمار اهدای خون بانوان در پی حرکت جهادی بانوان بسیجی برای اهدای خون همزمان با شیوع ویروس کرونا در کشور گفت: از ۱۵ سال پیش تا کنون همواره آمار اهدای خون بانوان روبه کاهش بوده است به نحوی که در سال ۹۸ تنها چهار ممیز سه دهم درصد از آمار اهدای خون در کشور مربوط به بانوان می شد.
وی تاکید کرد: با همتی که در بسیج بانوان و امور بانوان و خانواده سازمان انتقال خون است ایدواریم این افزایش آمار ادامه یابد و فرهنگ اهدای خون بانوان نهادینه شود.
دکتر حاجی بیگی با اشاره به آمار ۵۰ درصدی اهدای بانوان در برخی کشورهای پیشرفته گفت: در سال گذشته از ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد اهدای خون تنها ۱۰۰ هزار واحد سهم بانوان بود و حتی استان های لرستان، مرکزی، خراسان شمالی، و سیستان و بلوچستان که از استان های دارای آمار بالای اهدای خون بانوان هستند این آمار زیر ۱۰ درصد است.
سخنگوی سازمان انتقال خون ادامه داد: بانوان رفتارهای پر خطر کمتر و توجه بیشتری به زندگی سالم دارند و رکن اصلی خانواده و مشوق جامعه و خانواده هستند و با اهدا کننده بودن هریک از بانوان هر خانه می تواند یک پایگاه انتقال خون باشد.
فرمانده کانون بسيج جامعه پزشکي سازمان انتقال خون با اشاره به برخی از دلایل پایین بودن آمار اهدای خون بانوان گفت: ترس از کم خونی، ترس از سوزن، ترس از ابتلا به بیماری های عفونی چون ایدز و هپاتیت، ضعف قوای جسمانی و اجازه همسر جز دلایل عمده این موضوع است در حالی که آقایان می توانند در صورت واجد شرایط بودن سالانه ۴ بار و خانم ها سالانه ۳ بار خون اهدا کنند.
وی با اشاره به ضرورت ترویج فرهنگ اهدای خون برای دختران از ابتدای ۱۸ سالگی گفت: اگر این گروه وارد جمع اهدا کنندگان شوند مشارکت بانوان در اهدای خون افزایش خواهد یافت.

دکتر حاجی بیگی توضیح داد: انجام تست هموگلوبین برای سنجش کم خونی اهداکنندگان صورت می گیرد و توزیع مکمل آهن در مرکز انتقال خون و مشاوره تغذیه ای برای بانوان برای پیشگیری از کم خونی مثل مصرف گوشت و حبوبات، اسید فولیک و فروس سولفات از جمله موارد خاص اهدای بانوان است.
وی با تاکید بر جبران مایعات ازدست رفته به دلیل اهدای خون تا دو ساعت و بازگشت سلول های خونی ظرف سه تا چهار هفته گفت: بانوان نباید ترسی از اهدای خون داشته باشند.
وی با اشاره به طرح های موفق بسیج پس از شیوع کووید ۱۹ و راهبری پویش های مردمی خصوصا بانوان برای اهدای خون گفت: امیدوارم این تفاهم نامه تا پایان سال بتواند به آمار اهدای خون بیفزاید.
بانوان یقینا می تواند فرهنگ اهدا خون را به همه آحاد مردم ایران تعمیم بدهند
در ادامه این نشست مینا بیابانی رئیس سازمان بسیج جامعه زنان کشور با استناد به بخشی از آیه سوره مبارکه مائده « وَمَنْ أَحْيَاهَا فَکَأَنَّمَا أَحْيَا النَّاسَ جَمِيعًا ۚ»؛ هر کسی نفسی را حیات دهد مثل آن است که همه مردم را حیات بخشیده است، گفت: موضوع اهدا خون، مصداقی روشن از همین آیه شریفه است.

وی با بیان اینکه یکی از وظایف سازمان بسیج مستضعفین این است که بتواند در خدمات اجتماعی به مردم خدمت رسانی کند، افزود: بحث اهدا خون یکی از بارزترین این خدمات است ، بحثی بسیار مهم که هم خداپسندانه است و هم از دورن فطرت انسان را نوازش می کند و باعث انبساط روح و شادی درونی می شود.
رئیس سازمان بسیج جامعه زنان کشور ، اهدا خون را از آن دست اعمال خیری دانست که بعد از انجام آن انسان دچار وجد و سرور و نشاط می شود.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه استقبال خوبی از جانب بانوان کشور نسبت به اهدا خون نداریم، اظهارداشت: تصور من این است که با در نظر گرفتن چند راهبرد می توانیم بالابردن مشارکت بانوان در اهداء خون را جامع عمل بپوشانیم این فرهنگ می تواند نهادینه شود.
بیابانی بیان کرد: بسیج بانوان پیشران حرکت های جهادی بوده اند و ان شاء الله بتوانیم در کنار هم و با هم افزایی و یک برنامه ریزی منطقی و در یک بازه زمانی منطقی، این امر خداپسندانه را به عنوان یک فرهنگ عمومی در بین جامعه و به ویژه بانوان جامعه نهادینه سازیم.
این مسئول بسیج جامعه زنان کشور با بیان اینکه زنان می تواند متور محرک این حرکت ها باشند چرا که زنان ما فرهنگ ساز و تمدن ساز هستند و در واقع بنابر فرمایش مقام معظم رهبری زنان « معماران جدید ایران اسلامی» هستند و یقینا می تواند فرهنگ اهدا خون را به همه آحاد مردم ایران تعمیم بدهند.

وی ابراز امیدواری کرد در آینده ای نزدیک شاهد این باشیم که همه بانوان ایران اسلامی مشتاقانه در اهداء خون مشارکت می کنند.
لزوم تمرکز بر اهدای خون بانوان دانشجو
در ادامه این جلسه دکتر الهام خلف عادلی مشاور مدیر عامل در امور بانوان و خانواده سازمان انتقال خون نیز با اشاره به پویش موفق هر خانه یک پایگاه انتقال خون و ماموریت سازمان در تامین خون سالم و کافی برای بیماران نیازمند به خون گفت: همکاری بسیج و افزایش یک درصدی آمار اهدای خون در وضعیتی که کووید ۱۹ آمار اهدای خون را کاهش داده بود بسیار برای ما مهم بود.
وی تاکید کرد باید پویش ها برای استقرار و استمرار و افزایش مشارکت اجتماعی بانوان در امر اهدای خون فعال شوند و این فرهنگ در میان بانوان نهادینه شود.

دکتر خلف عادلی تمرکز بر اهدای خون بانوان دانشجو به عنوان جمعیت آگاه، پویا و جوان و حفظ اهدا اولی ها را از اولویت های مهم دانست و گفت: سازمان بسیج زنان با همکاری که با دانشگاه ها دارد می تواند رابطینی را معرفی کند که تحت آموزش سازمان قرار گیرند وعلاوه بر ترویج فرهنگ اهدای خون، در تولید و توزیع و بازنشر محتوای آموزشی و خبری با سازمان همکاری کنند.
وی در همین راستا ازبرنامه ریزی پویش دانشجویی اهدای خون با مشارکت بسیج به مناسبت روز دانشجو خبر داد.
رئیس بسیج جامعه زنان کشور، دکتر مینا بیابانی نیز در این جلسه با استناد به آیه شریفه قرآن گفت: هرکسی که جان کسی را نجات دهد گویی تمام انسانها را جان بخشیده است و اهدای خون مصداق روشن این آیه است.
وی کمک به خدمات اجتماعی از جمله اهدای خون را یکی از وظایف اصلی بسیج دانست و افزود: این حرکت خداپسندانه فطرت انسان را نوازش می دهد و باعث انبساط روح و شادی درونی می شود.
وی گفت: بانوان بسیجی در فعالیتهای اجتماعی و انسان دوستانه مشارکت خوبی دارند و برای نهادینه کردن این حرکت باید برنامه ریزی و استراتژی مناسبی صورت گیرد تا یک حرکت مثبت به یک رفتار اجتماعی برای بانوان تبدیل شود. لازم است محتوایی تولید شود که ادراکات افراد را تحت تاثیر قرار دهد و بانوان را با ضروریات و مزایای اهدای خون آشنا کند.

وی گفت: بسیج برای عملیاتی شدن این تفاهمنامه آمادگی کامل دارد و با کمک به تولید و نشر محتوا و حضور در بسیج در فضاهای حقیقی و مجازی به سازمان انتقال خون کمک خواهد کرد تا با مشارکت هم بتوانیم آغازگر تحولی در فرهنگ اهدای خون بانوان باشیم.
در پایان این جلسه تفاهم نامه میان دکتر بشیر حاجی بیگی مدیرکل دفتر مدیرعامل و روابط عمومی و فرمانده بسیج جامعه پزشکی سازمان انتقال خون و دکتر مینا بیابانی رئیس بسیج جامعه زنان کشور به امضا رسید.
این تفاهم نامه که در شش ماده منعقد شده است اهدافی همچون توسعه و ترویج فرهنگ اهدای خون بانوان در جامعه، توسعه و ترویج فرهنگ نوع دوستی ، صلح و ایثار درخانواده، ارتقای شاخص اهدای خون بانوان در کشور، ارتقای سطح دانش و آگاهی بانوان در خصوص اهدای خون و کمک به حفظ سطح مطلوب ذخایر خون کشور به ویژه در شرایط بحران را دنبال می کند .
انتهای پیام/*
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار