حمایت دولت از بازار سرمایه باید به صورت عملی باشد
به گزارش خبرگزاری بسیج، مسلم صالحی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به رویکرد دولت در حوزه بازار بورس، گفت: تردید وزراتخانهها در واگذاری سهام دولت در قالب صندوقهای قابل معامله در بورس که ماهها در رسانهها وعده واگذاری سهام را داده بودند، موجی از بی اعتمادی و نگرانی در میان فعالان بازار ایجاد کرد.
نماینده مردم اقلید در مجلس شورای اسلامی افزود: اعتماد مردم به دولت و دستگاههای دولتی بزرگترین سرمایه است و نبایستی این سرمایه به علت اختلاف در میان دو وزارتخانه دولتی مورد خدشه قرار گیرد. این نقیصه در کنار سایر حمایتهای دولت از بازار سهام که از ابتدای امسال صورت پذیرفته است و نبایستی انجام میشد، بیشتر نمود مییابد.
وی گفت: بازار سهام مانند هر بازار دیگری دارای فعالانی است که میتوانند به اختیار خود وارد بازار شوند و از آن خارج گردند. این بازار به طور طبیعی دارای نوساناتی است و افرادی در آن، متضرر و افرادی در آن منفعت میبرند. دولت نیز به عنوان ناظر و سیاستگذار، بایستی زمین بازی را به نحو مطلوب و بهینه طراحی کند.
صالحی افزود: حمایت دولت از این بازار و هر بازار دیگر بایستی به شکل عملی و در قالب فراهم کردن زیرساختهای توسعه آن باشد. با این حال، موج احساسی شکل گرفته در بازار بر اثر بی اعتمادی از دولت لازم است توسط دولت ترمیم شود.
وی گفت: علاوه بر این سهامداران بایستی بدانند که در اصول اقتصادی کشور یا شرایط سیاسی اتفاقی نیفتاده است که به این شکل از بازار خارج میشوند و در حالیکه برخی افراد در ضرر میباشند.
وی گفت: داشتن دید بلندمدت در بازار، توجه به بنیاد سهام، صبر در برابر نوسانات قیمت سهام، بهینه کردن سبد سرمایهگذاری از صنایع مختلف، درنظر گرفتن مزیتهای معاملاتی در بازار سهام، درنظر گرفتن فرصتهای سرمایه گذاری بیشتر در بازار سهام در مقایسه با سایر بازارهای رقیب از جمله مواردی است که سهامداران فعلی بازار بایستی بدان توجه کنند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم گفت: علاوه بر این لازم است تا برخی تدابیر در بازار صورت پذیرد که شامل عدم حمایت صریح از بازار توسط مقامات سیاسی و اجرایی کشور، ممنوع بودن فروش حقوقیهای فعال در بازار که تعهدات پرداخت به ذی نفعان خود را ندارند، عدم شناور کردن مابقی سهام عدالت از جمله مهمترین پیشنهادهای این حوزه است.