امام حسین(ع)، ندای عدالت خواهی و حقیقت جویی بشریت در تمام دورانهاست
حجت الاسلام محمد ذکایی مسوول تعلیم و تربیت سپاه امام حسن(ع) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در مورد نقش امام حسین در زندگی عالمیان و چگونگی ماندگاری کربلا پس از قرن ها بیان کرد: سه عامل موثر در هر مصیبت شامل شدت اندوه و تعصب و بزرگی هر مصیبتی وجود دارد و هر سه عامل در حادثه عاشورا وجود داشت.
وی گفت: ارزش و بزرگی شخصیت متوفی در ناراحتی و میزان آن در انسان نقش بسیاری دارد. دومین عامل شدت ناراحتی است به طوری که هر اندازه شخص متوفی یا آسیب دیده، خویشاوندی روحی و معنوی داشته باشد به آن تناسب شدت تعسر فزونی مییابد.
مسوول تعلیم و تربیت سپاه امام حسن مجتبی(ع) قزوین اظهار کرد: سومین عامل، چگونگی به وجود آمدن آن مصیبت است. مقدار گرفتاری، کشتار هر مصیبت، فجیح تر و ناگوارتر باشد به همان نسبت تعسر و نمود مصیبت بیشتر خواهد شد و هر مقدار مصیبت و گرفتاری کمتر باشد به همان مقدار از احساس اندوه و تاسف کاسته خواهد شد.
ذکایی در ادامه با اشاره به علت بزرگی مصیبت عاشورا بر عالم و اهل بیت عنوان کرد: هر سه عامل یاد شده در کربلا دیده می شود. اگر چه مدت جنگ کم بود اما دشمنان اهل بیت در این مدت زمان بسیار کم از فجیع ترین جنایت ها در تاریخ کربلا فروگذار نکردند. البته بزرگترین فاجعه این است که این خیانتها و جنایتها بر امام معصوم(ع) وارد شده، پس علت ارزش و بزرگی این مصیبت، هم خود شخصیت اصلی کربلا و هم نزدیکی معنوی و پیوند الهی و انسانی ما به به آن حضرت است.
مسوول تعلیم و تربیت سپاه امام حسن(ع) گفت: بنابراین برای ما شیعیان و تمام حقیقت پرستان بی غرض و تمام اهل آسمان ها بسیار سخت است که ببینیم چه بر سر پاکترین انسان وارد شده است و هر مقدار ارزش آن بزرگوار نزد ما آشکارتر و نزدیکی ما با آن حضرت بیشتر شود تحمل ما نسبت به مصیبت وارده به امام کمتر می شود زیرا به مظلومیت آن امام شهید بیشتر پی می بریم.
ذکایی در پایان گفت: امام حسین(ع)، ندای عدالت خواهی و حقیقت جویی بشریت در تمام دوران هاست و تمسک به شخصیت والای ایشان موجب خلق صحنه های عاشورایی در طول قرن ها از سوی آزادی خواهان عالم شده است.
۱۰۰۸/ت۳۰/ب