به گزارش خبرگزاری بسیج از کرج، حجت الاسلام یوسفی ضمن تکریم حجت الاسلام و المسلمین تقی خانی و معارفه حجت اسلام و المسلمین اسکندری، اظهار داشت: در نهضت عاشورا دو جریان مقابل هم قرار گرفتند که یکی از این جریانات که حول محور امام حسین (ع) می چرخید و با آن حضرت می شناسیم، هر انسان منصفی با شنیدن این ویژگی ها شیفته آن می شود لذا میبینیم که از هندوها تا تمام فرق و مذاهب مختلف در جای جای این کره خاکی شیفته این شهامت، شجاعت و جوانمردی امام حسین (ع) و اصحابش هستند.
وی با اشاره به اینکه در بین جامعه شناسان و روانشناسان بحث های مختلفی است که چه عواملی باعث می شود، افراد این همه با هم تفاوت داشته باشند یا علت این همه تفاوت که فردی در اوج قله های جوانمردی و شهامت و یه عده ای در قعر رذالت و درنده خویی هستند، افزود: جامعه شناسان و روانشناسان غربی به آن معتقد هستند دو تا عامل اساسی و مهم است، آن ها معتقدند یکی از عوامل تعیین کننده شخصیت افراد وراثت و سپس عامل بعدی محیط است.
حجت الاسلام و المسلمین یوسفی با بیان اینکه اما اگر فقط این دوعامل است و عوامل دیگر تاثیر گذار نیست ما اشکالات وارده را چطور پاسخ بدهیم، تصریح کرد: اولا اینکه در شرایطی که همه چیز یکسان است ما میبینیم افراد مختلفی (از یک خانواده در یک محیط فرزندان مختلف که مثلا یکی از فرزندان اعدام و دیگری شهید شده) تربیت می شوند، پس عوامل دیگه ای نقش دارند و در تاریخ داریم در همان محیطی که امام معصوم(ع) تربیت شد، جعفر کذاب هم در آن محیط تربیت شد.
وی با اشاره به اینکه افراد مختلفی دچار تحول و دگرگونی می شوند اگر فقط محیط و وراثت نقش دارد این تحول و دگرگونی مبنایی ندارد، عنوان کرد: یک فردی تا یک مقطعی انسان خوبی است ولی بعد چپ می کند یا به عکس، در صحنه عاشورا و نهضت عاشورا افرادی مشاهده می شوند که همراه با امام نبودند (حر همراه امام نبود و از لشکر یزید بود، اما انقلابی در آن بوجود آمد و باعث تحول در حر شد) اما همراه شدند.
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سپاه استان البرز با بیان اینکه امام حسین (ع) با افراد مختلفی صحبت کرد، تا هدایت شوند اما فقط تعدادی از آنان هدایت شدند، خاطر نشان کرد: فقط محیط و وراثت عامل تفاوت نیست و اگر بپذیریم فقط محیط و وراثت تعیین کننده است به نوعی و به نحوی باید جبرگرایی را انتخاب کنیم، چون وراثت و محیط در اختیار و اراده ما نیست، بنابراین یکی از دلایل رد امر به معروف و نهی از منکر از طرف غربی ها به خاطر همین هست که کسی را به خاطر کار زشت سرزنش نمی کند چون معتقد هستند که اراده ای در آن ندارد.