آیین افتتاحیه نخسیتن دوره تربیت مدرس ویژه حکمرانی زنان و خانواده در مدرسه حکمرانی شهید بهشتی برگزار شد. در این مر اسم «محسن رضایی» دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه باید از رهبر معظم انقلاب تشکر کنیم که عنایتی به نسلهای بعدی انقلاب داشتند و برای اینکه حکمرانان آینده از این نسل باشند، دستور تشکیل این مدرسه را دادند، گفت: انتقال بین نسلی، یکی از خلاءهایی است که ما دیر متوجه آن شده ایم چرا که نظامهای سیاسی اگر بخواهند پایدار بمانند باید به قواعدی پایبند باشند که یکی از این قواعد، انتقال به موقع مسئولیتها از نسلی به نسل دیگر است.
وی در ادامه با بیان اینکه این انتقال مسئولیتها از نسلی به نسل دیگر هم باید بهموقع صورت بگیرد و هم با کارآمدی همراه باشد، گفت:اگر انتقال مسئولیت های دیر صورت گیرد آسیبهای را وارد نظام می کند که این آسیبها کل نظام را متزلزل خواهد کرد و اگر به صورت ناکارآمد انتقال مسوولیتها صورت بگیرد، آسیبهای خود را خواهد داشت.
رضایی انتقال کارآمدانه مسوولیتها بین نسلی را یکی از قواعد بنیادین حفظ نظامها دانست و اظهارداشت: این قاعده در جمهوری اسلامی متأسفانه به موقع انجام نشده است و ما با تاخیر زمانی مواجه ایم که اگر حتی در ۱۰ سال آینده حتی اگر نسل دوم انقلاب در قید حیات باشند، نمیتوانند نقش محوری را در سکانداری این انقلاب و جامعه را بر عهده داشته باشند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه باید میتوانستیم انتقال بین نسلی را الان شروع کنیم، گفت: دولت آینده باید اکثر وزیران آن از نسل سومیها باشند اما سوال اینجاست که چقدر فرصت کردیم که ما اینها را آماده کنیم بنابراین ما با یک خلاء مواجه هستیم.
رضایی در ادامه به به بحث حکمرانی اشاره کرد و آن را سامانه ای دانست که بر سه پایه سامانه فکری، ایمانی و انضباطی استوار است که برای هماهنگ و یکپارچه سازی تلاشهای جمعی در رسیدن به اهداف مشترک شکل میگیرد و تصریح کرد: این تعریف خیلی با مفهوم ولایت قرابت دارد.
وی با بیان این که ولایت به تعبیر رهبر معظم انقلاب؛ کنارهم قرار گرفتن یعنی پیوند و وحدت داشتن است، گفت: من از این تعبیر رهبری الهام گرفتم و میگویم درهم تنیدگی. بنابراین ما یک ولی داریم و یک ولایت. میخواهند ریسمان ولایت که باید از بالا به پایین جاری شود را قطع کنند، به همین دلیل است که سیاستهای کلی در این کشور به قانون و برنامه تبدیل نمیشود و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اجرا نمیشود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام : ولایت را چون سامانه ای برشمرد که از ولی شروع میشود و مانند یک سرچشمه، این آب جاری فکری، ایمانی و انضباطی تا آن پایین میرود و محصول میدهد یعنی زمین را آباد میکند و محصول ولایی مانند قاسم سلیمانی و شهید باکری میدهد لذا در جایی این سامانه ولایی کاملا از بالا تا پایین جاری شده که آن در دفاع، امنیت و سیاست مشخص است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در جامعه گروههای مختلف اجتماعی حضور دارند اما مهمترین سوال در تمامی جوامع این است که چگونه میتوان این گروهها را هدایت کرد تا به پیشرفت برسند، افزود: : تجربه ثابت کرده که آزادی و عقل فردی و لیبرالیسم نمیتواند جامعه را به پیشرفت برساند، اما اگر حکمرانی واحدی وجود داشته باشد، میتوان پیشرفت کرد.
رضایی با اشاره به دوران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بیان کرد: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی وضعیت رهبری و مدیریت کشور بسیار بد بود، اما در پس از انقلاب این موضوع به وجود آمد و اوضاع بهبود یافت هر چند در برخی موارد نواقصی وجود دارد، مانند بحث اقتصادی که اگر در این حوزه مدیریت درست انجام شده بود و برخی مسائل، اجرایی میشد دیگر این مشکلات وجود نداشت.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ما در کشور سه موضوع عمل جهادی، اجرایی شدن بر اساس احکام دین و همراهی مردم را داریم، مشکل مدیریتی ما جای دیگری است، برخی هنوز در کشور نمیتوانند ولایت را بپذیرند! و ما باید ببینیم چگونه میتوان این مشکل را حل کرد.
وی با تأکید براینکه ما باید بین رهبری و مدیریت ارتباط ایجاد کنیم؛ گفت: باید توجه کنیم که در موضوع انهدام پرنده آمریکایی چگونه عمل شد که ایالات متحده سیلی میخورد و هیچ غلطی هم نمیتواند بکند؛ این بخاطر ارتباط درست رهبری و مدیریت است افزود: پیشرفت در حوزه نظامی سیاسی و اجتماعی نشان میدهد که ما فقط در حوزه اقتصاد و فرهنگ مشکل داریم و فقط باید آن را حل کنیم، به طور مثال اگر در بحث اقتصاد مقاومتی مجلس قانون آن را تصویب و دولت اجرایی میکرد، شاید چنین مشکلاتی رخ نمیداد.
رضایی در پایان گفت: اگر ما تجارب خود را درست منتقل کنیم، همه موانع کنار میرود، به عنوان مثال، ما در گذشته هر وقت کار را به مردم واگذار کردیم، به راحتی پیشرفت کردیم، امروز هم برای رفع موانع باید اصلاح حکمرانی صورت گیرد.
طنین یاس