به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج قزوین، نشست بررسی نقش رزمندگان استان قزوین در ۸ سال دفاع مقدس با حضور سردار کبیری، سردار کشمرزی، سردار آذربایجانی و سرهنگ رجبی در سالن جلسات کنگره سه هزار شهید استان قزوین برگزار شد.
سردار ابوالحسن کبیری، رئیس پژوهشکده دفاع مقدس در این نشست با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری همزمان با آغاز هفته دفاع مقدس بیان کرد: ۳۱ شهریورماه مقام معظم رهبری، بیاناتی را ایراد فرمودند که در چهلمین آغاز هفته دفاع مقدس، کلیدواژههایی را برای ما ترسیم کرد که ما وظیفه داریم در شفاف سازی این بیانات اقداماتی انجام دهیم.
وی گفت: نکات اساسی و یکی از نکات اصلی مدنظر رهبر، بحث رهبری و هدایت هوشمندانه و مبتنی بر عقلانیت دفاع مقدس بود. حضرت امام(ره) بعنوان یک فرمانده نظامی از چنان هوشمندی برخوردار بود که تمام مجموعه دفاع مقدس را به شایستگی هدایت نمودند و این در دنیا بی سابقه است که یک فرمانده بتواند از راه دور این جنگ جهانی علیه ملت را اداره کرده و هشت سال رزمندگان در عرصه های دفاع مقدس بتوانند در این عرصه با اقتدار حاضر شوند.
رئیس پژوهشکده دفاع مقدس اظهار کرد: یکی از دلایل پیروزی ایران مقابل دشمن بعثی، حضور هوشمندانه و همه جانبه اقشار ما در جبهه ها بود که صحنه های بزرگی را خلق کرد.
سردار کبیری عنوان کرد: یکی از نکات بیانات مقام معظم رهبری، اقدامات و ابتکارات مدافعین اسلام در دفاع مقدس بود که دشمن با ارایه کذبیات در ساخت فیلم ها سعی در ضعیف نشان دادن ارتش ایران داشت.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر تلاش دشمن در تحریف دفاع مقدس افزود: مقام معظم رهبری دو نکته اصلی را مدنظر داشت که دشمن قصد دارد این دفاع مقدس را تحریف کند. و جوانانی که در حال حاضر و یا در آینده وارد عرصه انقلاب می شوند باید واقعیات جنگ را درک کنند.
سردار کبیری با اشاره به اینکه استان قزوین یک بخش تاثیر گذار در دفاع مقدس بود تصریح کرد: حضور رزمندگان استان در جبهه های غرب و جنوب و جنوب شرق بسیار موثر بود و ولایت مداری رزمندگان قزوین، زبانزد فرماندهان بود. نکته اساسی این است که این رشادت ها و نقش استان قزوین در جنگ تحمیلی متاسفانه هیچ جا ثبت نشده است.
رئیس پژوهشکده دفاع مقدس اضافه کرد: هدف ما از اجرای پروژه های تحقیقی، این است که تصویری از واقعیات و رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس را ترسیم کنیم. یک بخش نقش گردان های رزم استان قزوین که گردان های عملیاتی و اساسی ما محسوب می شدند و بخش دیگر گردان های پشتیبانی رزم بود.
سردار کبیری یادآور شد: گردان های پشتیبانی، کسانی بودند که وظیفه پشتیبانی گردان رزم را برعهده داشتند و بخش مهمی از اقشار که در بحث تامین نیروی انسانی، نیروی فنی، ادبی و هنری از این رزمندگان پشتیبانی می کردند و سیزده پروژه اقشاری در این زمینه تعریف شد.
وی با اشاره به عملیات های انجام شده توسط استان قزوین ادامه داد: عملیات والفجر ده که منجر به آزادسازی خرمشهر شد، تنها عملیات مستقل استان قزوین بود که در پی انتشار یک کتاب از این عملیات مستقل هستیم. همچنین ایجاد اطلسی برای استان و نقش تمامی اقشار در پروژه های رزم از دیگر پروژه های استان می باشد.
1010/گ30/ب