به گزارش خبرگزاری بسیج، نمایشنامه “چهارراه خندق” به قلم محمود فرهنگ با موضوع زندگی شهید عبدالحسین برونسی دوشنبه 7 مهر در تالار رودکی رونمایی میشود.
نمایشنامه “چهارراه خندق” با موضوع زندگی شهید برونسی به قلم محمود فرهنگ تازهترین اثر از این نویسنده است که به دوران کودکی، جوانی و شهادت شهید میپردازد. به دلیل تاثیر بسزایی که امام هشتم (ع) در زندگی این سردار خط شکن، عارف، عاشق و دلاور دوران دفاع مقدس داشته بخشی از نمایشنامه به زندگی امام رضا نیز اشاراتی دارد.
نام نمایشنامه “چهارراه خندق” برگرفته از حضور شهید برونسی در یکی از عملیات های دفاع مقدس است که به گفته شاهدان عینی برونسی مرد لحظههای جنگ و حماسهساز خندق در عملیات بدر بود.
“چهارراه خندق” توسط نشر بنیاد رودکی با برداشتی از کتاب خاکهای نرم کوشک نوشته سعید عاکف به صورت نمایشنامه درآمده و منتشر شده است.
“خاکهای نرم کوشک”، زندگینامه و خاطرات شهید عبدالحسین برونسی، فرمانده تیپ ۱۸ جواد الائمه را روایت میکند که در قالب خاطراتی به نقل از خانواده و همرزمانش گردآوری شده است.
خاکهای نرم کوشک تا اوایل ۱۳۹۸ به چاپ دویست و بیست و پنجم رسید. این کتاب با ارائه یک زندگینامه فشرده و مختصر از شهید برونسی به نقل خاطرات اطرافیان، آشنایان و همرزمان ایشان پرداخته و هفتاد روایت کوتاه و خواندنی از ابعاد شخصیتی و زندگانی این فرمانده نقل میشود.
متعاقب فرمایشات مقام معظم رهبری در جمعی که در تاریخ ۲۶ خرداد ۱۳۸۵ و با معرفی و تاکید بر شخصیت اوستا عبدالحسین برونسی به مطالعه کتاب خاکهای نرم کوشک توصیه فرمودند بسرعت در زمره آثار پر فروش و پر مخاطب ادبیات دفاع مقدس قرار گرفت و به گفته ناشر تاکنون به زبانهای عربی، فرانسه و انگلیسی نیز ترجمه و در خارج از کشور منتشر شده است.
سردار شهید عبدالحسین برونسی متولد سال ۱۳۲۱ در روستای “گلبوی” از توابع تربت حیدریه قبل از انقلاب اسلامی به کار سخت و طاقتفرسای بنایی مشغول بود و در کنار آن به خواندن دروس حوزوی نیز روی آورده بود تا اینکه بعدها به علت شدت یافتن مبارزات او زندانی و مورد شکنجههای وحشیانه ساواک قرار گرفت. با پیروزی انقلاب اسلامی زمینههای لازم برای رشد او مهیا شد و در جریان جنگ تحمیلی چنان لیاقت و کارآمدی از خود نشان داد که زبانزد همگان شد. او در تاریخ ۲۳ اسفند سال ۱۳۶۳ با مسئوولیت فرماندهی تیپ ۱۸ جوادالائمه(ع) در منطقه عملیاتی بدر به شهادت رسیده و پیکرش در منطقه عملیات بر جای می ماند. سالها بعد در جریان تفحص شهدا پیکر ایشان شناسایی و در تاریخ هفدهم اردیبهشت ۱۳۹۰ در سالروز شهادت حضرت زهرا (س) در بهشت رضا(ع) در مشهد مقدس به خاک سپرده شد.