به گزارش خبرگزاری بسیج، قرار بود گفتگو با «محمدعلی زرین قلم» جانباز دوران دفاع مقدس زودتر از اینها انجام شود یکبار هم قرار مصاحبه گذاشته شد که به تعویق افتاد، تصور «زرین قلم» این بود که به خاطر صراحت کلام اش، مصاحبه را لغو کرده ایم، اگر چه همین صراحت کلام ایشان هم نهایتا باعث شد نتوانیم بخش هایی از صحبت هایش را منتشر کنیم، اما به عنوان یک جانباز، دل پردردی داشت، هم از شرایط معیشتی مردم نگران است و هم در مورد ارزش های انقلاب دغدغه دارد. بارها از مدیران مختلف گلایه و انتقاد نمود. آنچه در پی می آید حاصل پاسخ های «زرین قلم» به پرسش های خبرنگار فرهنگی خبرگزاری بسیج است که در همان ابتدا درخواست نمود سوال های تکراری نپرسید و بسیجی گونه، سوال بپرسید.
مگر الان جنگ نیست؟
«زرین قلم»: ما در حال جنگ هستیم جنگی که سخت تر از جنگ هشت ساله است اگر در آن جنگ تحمیلی، دشمن روبرو و مشخص بود الان جنگی است که نه محور عملیاتی در آن مشخص است، نه خود دشمن معلوم است و مدعیان ولایتمداری هم نشسته اند و ادعای ولایت پذیری دارند اما غلطی را که آمریکا نتوانست انجام دهد، همین ها دارند انجام می دهند.
ما باید مراقب و نگهدار افکار امام(ره) باشیم، برخی اطرافیان امام(ره)، افکار امام(ره) را کنار گذاشته اند، انقلاب امام(ره)، انقلاب پابرهنه ها بود، انقلاب مستضعفین بود، اما شما الان از انقلاب امام(ره) چقدر آثار می بینید؟
ما رزمندگان دفاع مقدس، پشیمان نیستیم ولی پریشانیم، زمانی که امام(ره) که وارد مملکت شد باور نداشت که افراد نزدیک به خودش به او خیانت کنند البته کدهایی می دادند اما ما متوجه آن نبودیم تا جایی که دیگر امام(ره) تحمل نیاورد و گفت که من جام زهر را نوشیدم، خب، مگر در اسلام خودکشی حرام نیست؟ پس چه طور می شود که عالم بزرگی مانند ایشان این تعبیر را به کار برد؟ ایشان می خواست به ما بگوید که جام زهر را به من خوراندند، و این کار را آمریکایی ها و انگلیسی ها نکردند، همین افرادی که الان افکار اشرافیگری دارند انجام دادند.
مظلومیت به حضرت آقا تسری پیدا کرد
«زرین قلم»: مظلومیت، پس از امام(ره) به حضرت آقا هم تسری پیدا کرد. حضرت آقا پس از رهبری گفتند که من به کسی سهم نمی دهم اگر هم سهمی باشد مال مردم است، اما اینها ول نکردند و فتنه پشت فتنه درست کردند تا جایی که می خواستند به گفتمان انقلاب انحراف دهند و الان هم هر کار اشتباهی که می کنند توپ را به زمین حضرت آقا می اندازند. اما شما جوان ها بدانید در جنگی هستید که دشمن در آن مشخص و شفاف نیست اگرچه امیدواریم که دراین نزاع، امام زمان(عج) کمک کند و سربلند بیرون بیاییم.
عزتمندی رزمندگان جنگ
«زرین قلم»: در مورد جنگ ایران و عراق باید بگویم که این جنگ، مختص این دو کشور نبود بلکه کشورهای مختلفی با عراق همکاری می کردند من در 12 مهر 59 وارد سپاه شدم که در آن زمان جهرمی فرمانده بود و چیزی به نام تشکیلات نظامی وجود نداشت، حقوق هم طوری بود که شهید زمانی از اعتبار خودش در بازار خرج می کرد و به بازاری ها قبض می داد و مبالغی را جمع می کرد و توی یک ساک می گذاشت و می آورد با این وجود بچه ها دست به پول نمی زدند.
بیشترین سلاحی هم که داشتیم ژ3 و برنو و ام یک بود که بعدها کلاشینکف هم آمد، در عزتمندی بچه های سپاه و جنگ همین بس که دست خالی در مقابل دشمن ایستادند بطوریکه مثلا در کانال کمیل از تشنگی شهید شدند، نه از تیر و ترکش اما با این وجود دست تسلیم را بالا نبردند، یا تانک تی72 را در عملیات رمضان، روسیه به عراق داده بود و بچه ها نمی دانستند که با آرپی جی منفجر نمی شود تا جایی که آرپی جی زن های ما را با توپ می زدند. خب در کجای تاریخ چنین صحنه هایی وجود داشته، به جز داستان غم انگیز اباعبدالله(س). آنهایی را که ما دیدیم انسان های خاکی نبودند.
حججی ها دست تسلیم بالا نمی برند
«زرین قلم»: در خط شلمچه، در همین سه راهی شهادت، یک جاده پشتیبانی بود که عراقی ها از آن خبر نداشتند حاجی بخشی به آنجا آمد و درهمان زمان دشمن جاده را می زند و جاده بسته می شود و رزمنده ها تا چند روز آب و غذا نداشتند، اینها این طوری مملکت را نگه داشتند و از ناموس و وطن خودشان دفاع کردند.
الان هم بچه های نسل جوان ثابت کردند که هنوز پای کار هستند امثال حججی ها را تکه تکه می کنند ولی دست تسلیم بالا نمی برند اما مسئولین ما می گویند باید دم کدخدا را ببینیم و دستها را مقابل دشمن بالا می برند و هنوز هم دست بردار نیستند ما بدترین وضعیت تحریم های داخلی را داریم آمریکا، اسراییل و انگلیس غلطی در مقابل این ملت نمی کنند اما آن غلط را در داخل، برخی ها انجام می دهند و با این همه تحریم و این همه فشار می خواهند ملت را از ولایت جدا کنند اما مردم ما پای کار هستند. این را هم بگویم که هزینه سنگینی برای ملت دارد یعنی واقعا فشار بر مردم وحشتناک است معیشت ها سخت شده و مردم در تنگنا هستند، بعد رییس جمهور ما با خنده می گوید صبح جمعه متوجه شدم که بنزین گران شده! همت بیا و ببین که چه کسانی بالای سر مردم قرار گرفته اند.
مجلس چرا سکوت کرده؟
«زرین قلم»: من به عنوان یکی از عاشقان امام و عاشقان حضرت آقا می گویم که امثال من توی این کشور سرمایه گذاری کرده ایم (با اشاره به پایی که در جبهه داده است) اما دلم دارد آتش می گیرد. باید به داد مردم رسید من مدتی پیش به منزل مراجع معظم در قم رفتم و با این حال مریض به سراغ آنها رفتم و درخواست نمودم که دخالت کنند مانند قدیم ها که اگر مردم گرفتار می شدند علما وارد می شدند الان هم انتظار داریم علما سکوت نکنند، مجلس چرا سکوت کرده؟ من از هیچ کسی دفاع نمی کنم بجز ملت، ملتی که برایش جان داده ام، چهار ماه است که از این مجلس گذشته اما کو صدا؟ چرا به داد مملکت نمی رسید؟
سیدحسن نصرالله یادگار امام است
«زرین قلم»: یک عده آمدند و ارزشهایی را که امام خلق کرد، تغییر دادند و ارزشها تبدیل شد به همین موبایل و خانه و ماشین و...
یادگار امام بودن به پوست و گوشت نیست، یادگار امام(ره)، شیخ زکزاکی است سیدحسن نصرالله است، نه به سوار شدن ماشین های میلیاردی.
ما مدافعین حرم را داریم که عین همان هشت سال دفاع مقدس از خاک ایران دفاع می کنند ولی نه در خاک ایران، چون اگر همین مدافعین حرم نبودند الان داعش، نماینده های مجلس ما بودند. مدافعین حرم خیلی هم مظلوم اند و اینها برای همین کشور و ناموس وطن شان جنگیدند. کسی نیست بگوید که مدافعین حرم اگر به آنجا نمی رفتند چه اتفاقات ناگواری می افتاد.
در دوران جنگ هم بعضی ها فقط عکس گرفتند اما بار جنگ بر روی دوش مردم مستضعفی بود که الان هم کسی را ندارند و باید پرسید که چرا از بسیجی های گمنام، اسمی نیست.
از حقیقت و عدالت دفاع کنید
«زرین قلم»: در دیداری خصوصی به حضرت آقا گفتم من نگران شما هستم، ایشان گفتند تا زمانی که شما و جوان ها را دارم من نگرانی ندارم، شما نگذارید که حضرت آقا نگران شود سکوت شما باعث می شود آقا نگران شود از حقیقت و عدالت دفاع کنید و نترسید، امر به معروف و نهی از منکر کنید و نترسید. شاخ به شاخ مسئولین ناکارآمد بشوید و بگویید ما این مطالبات را داریم و از امام(ره) و حضرت آقا و خون شهدا دفاع کنید. ما که صبر زینب(س) را نداریم، دنیایمان این است می ترسیم آخرت مان هم خراب شود.
من دارم درد دل می کنم ما غصه می خوریم، نه غصه خودمان را، مردم را که می بینیم ناراحت می شویم این مردمی که پای انقلاب بودند و همه چیز خود را داده اند، الان جواب آنها را چه کسی می خواهد بدهد، جوان ها ناخواسته هل داده شده اند، من با آن دختر کم حجاب مشکل ندارم با این نابلدها مشکل دارم. ممد الان جنگ است کاری کن همت را صدا کن. من آمده ام با بچه های خودم درد دل کنم برایم هم مهم نیست که هر انگی به من بزنند فقط این را می دانم که دل حضرت آقا به شماها خوش است.
از دهه هفتادی ها تا هفتاد ساله ها
«زرین قلم»: مردم وقتی می بینند رهبر انقلاب مثل حضرت امام(ره) است و حرف که از دل برآید بر دل نشیند حاضر می شوند به خاطر اسلام حتی هشت فرزند خود را هدیه بدهند، آیا امام(ره) وعده پول و ویلا و ماشین و درجه داده بود به اینها؟ چه اتفاقی افتاده بود که هیچی به آن جوان ها نمی دادند تازه شهید و جانباز هم می شدند ولی پیش امام می رفتند، گریه می کردند که دعا کنید ما شهید شویم، باید باورها را ببینیم، چه شد که الان این ارزشها در دل بعضی ها می نشیند؟ الان دهه هفتادی ها به عنوان مدافع حرم شهید می شوند اما هفتاد ساله ها به دنبال صندلی مدیریتی هستند.
ما اکبری نژاد را داشتیم به عنوان معاون مالی در سپاه، یکبار گفت من هر موقع که با بنز از درب ساختمان رد می شوم برایم احترام می گیرند اما وقتی با موتورسیکلت می خواهم داخل وزارت شوم اجازه نمی دهند تا خودم را معرفی کنم! شخصیت انسان ها را با ماشین و لباس و پول و امکانات عوض می کنند. ارزش های معنوی گرفته شد و ارزش های مادی داده شد. حالا ما باید چکار کنیم که آن ارزش ها برگردد وقتی حضرت آقا می گویند مسئولین باید ساده زیستی کنند یعنی چه؟ پس چرا مسئولین اشرافیگری می کنند؟
یک بار در دو کوهه همت، پیرمردی را دید که کفش نداشت، به او گفت چرا کفش نپوشیدی پیرمرد گفت پوشیدن پوتین برایم سخت است اما کفش کتونی هم نداشته اند، همت تا توانست همانجا به خودش در جلوی پیرمرد بد گفت، اما پیرمرد بدون اینکه او را بشناسد از همت دفاع می کرد، این طوری بود که همت، نفس خودش را شلاق می زد آیا الان از اینگونه مسئولین داریم؟
همت به رزمندگان می گفت اگر من سر زبان ها افتادم و اگر فرمانده شده ام فقط به خاطر عملیات هایی است که شما می دهید و جان می دهید، ولی من پز آنها را می دهم، الان داریم چنین مسئولینی؟
یک قدم هم عقب نیایید
«زرین قلم»: شهید آوینی، مظلوم، اما با اقتدار بود و اگر شما وارد کار رسانه ای شده اید باید اقتداری مانند شهید آوینی داشته باشید. ما غیر از شهید آوینی کسانی دیگر هم داشته ایم که فداکاری می کردند، خبرنگار باید از حق مردم دفاع کند نه اینکه آویزان این و آن باشد. می دانم کارتان سخت است و برای دفاع از حقیقت و آرمان های امام(ره) و انقلاب و شهدا کار دشواری دارید اما متکی به خدا باشید تا خود خدا راه را برایتان باز کند ولی یک قدم هم عقب نیایید که اگر عقب بیایید به شهدا و افکار امام(ره) خیانت کرده اید. به این میدان نیایید اما اگر آمدید مرد باشید روحیه باید مانند روحیه امام(ره) باشد که مقابل دشمنان شجاع بود و مقابل مردم، رحیم.
خبرنگار:محمد حسین رضاعلی