۲۲ هکتار اراضی ملی متصرفی در دیلم به بیت‌المال برگردانده شد

در راستای مقابله با زمین‌خواری با صدور احکام قضایئی ۲۲ هکتار از اراضی ملی در دیلم استان بوشهر رفع تصرف و به بیت‌المال برگردانده شد.
کد خبر: ۹۲۸۳۹۴۸
|
۱۸ مهر ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۱

۲۲ هکتار اراضی ملی متصرفی در دیلم به بیت‌المال برگردانده شد

به گزارش خبرگزاری بسیج از بوشهر، غلامحسین آقاجری صیانت و حفاظت از اراضی ملی را از اولویت‌های سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری دانست و اظهار داشت: بر اساس قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری پرونده‌های تشکیل شده در ارتباط با تخلفات و تصرفات عدوانی به اراضی ملی و دولتی با جدیت تا حصول نتیجه پیگیری می‌شود.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دیلم با اشاره به همکاری و تعامل مطلوب بین دادگستری و یگان حفاظت اداره منابع طبیعی افزود: در نیمه نخست امسال ۲ فقره پرونده تصرف منابع طبیعی تشکیل شد که مربوط به تصرف غیرمجاز و تخریب اراضی ملی است.

وی از رفع تصرف بیش از ۲۲ هکتار از اراضی ملی در شهرستان دیلم خبر داد و گفت: از آغاز امسال تا پایان شهریورماه ۲۲۵ هزار و ۵۸۷ مترمربع اراضی ملی در شهرستان دیلم رفع تصرف و به منابع طبیعی و بیت المال بازگردانده شد.

آقاجری بیان کرد: در همین مدت ۸ فقره حکم قضائی خلع‌ید، رفع تصرف از اراضی ملی و منابع طبیعی منتظر دستور اجرای حکم قضائی است که با ابلاغ آن با همکاری واحد حقوقی انجام می‌شود.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری دیلم، اراضی ملی را متعلق به عموم مردم دانست و تاکید کرد: وظیفه حفاظت و حراست از اراضی ملی و منابع طبیعی به عهده تمام افراد جامعه است.

وی از مردم خواست در صورت مشاهده هر گونه تخریب و تصرف غیرمجاز از طریق سامانه ۱۵۰۴ به این اداره گزارش دهند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دیلم با تاکید بر تبدیل پروانه چرای دام مرتع‌داران به طرح مرتع‌داری گفت: پروانه‌های مرتع‌دارانی که تا سال ۱۴۰۰ طرح مرتع‌داری ارائه نکنند ابطال می‌شود.

وی تاکید کرد: در صورتی که دامداران سالانه پروانه چرای دام خود را تمدید نکنند پروانه آنان باطل می‌شود، اما اگر دامداران طرح مرتع‌داری تهیه کنند این طرح به مدت ۳۰ سال به دامداران واگذار می‌شود.

غلامحسین آقاجری با بیان اینکه تمامی پروانه‌های چرای دام که تا پایان سال گذشته صادر شده باید حداکثر تا پایان سال ۱۴۰۰ منجر به طرح مرتع‌داری شود تصریح کرد: دامداران شهرستان مکلف هستند تا پایان سال ۱۴۰۰ نسبت به تهیه طرح مرتع‌داری اقدام کنند و در این راستا می‌توانند از ظرفیت کارشناسان مرتع و جنگل سازمان نظام مهندسی بهره‌مند شوند.

وی با بیان اینکه هر گونه بهره‌برداری از عرصه‌های ملی طبق قانون حفاظت و بهره‌برداری باید در قالب طرح مصوب باشد اظهار داشت: از این رو بهره‌برداری از مراتع تا هنگام تهیه طرح بر اساس پروانه چرا است.

مسئول اداره طبیعی و آبخیزداری شهرستان دیلم با اشاره به اهمیت اجرای طرح‌های مرتع‌داری گفت: طرح‌های مرتع‌داری از جمله ابزار‌های مدیریتی برای افزایش کیفیت مراتع به ویژه در مناطقی که فشار چرا بر مراتع زیاد است به شمار می‌آید.

وی تهیه و اجرای طرح‌های مرتع‌داری را یکی از برنامه‌های مهم و شاخص پیش‌روی مجموعه منابع طبیعی دانست و خاطرنشان کرد: با اجرای طرح‌های مرتع‌داری تلفیقی و چند منظوره علاوه بر کاهش فشار دام بر مراتع به اقتصاد خانوار‌های روستایی نیز کمک شایانی خواهد شد.

آقاجری با بیان اینکه شهرستان دیلم دارای ۹۶ هزار هکتار مرتع است افزود: بهره‌برداران دارای مجوز چرای دام در این شهرستان ۱۵۸ نفر هستند که دام اغلب آن‌ها گوسفند و بز است.

پایان خبر/
ارسال نظرات