خبرهای داغ:

فرازهایی از زندگینامه شهيد محمدعلی نظران

شهدا جاذبۀ عجیبی دارند، اثر مغناطیسی شهدا در آدم‌های سالم فوق تصور است و می‌تواند به عنوان یک محک برای ارزیابی دل‌های نورانی و پاک قرار بگیرد.
کد خبر: ۹۲۸۶۹۷۸
|
۲۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۹:۲۵

به گزارش خبرگزاری بسیج در سرخه؛ شهيد محمدعلی نظران در فروردين ماه سال 1311 در شهرستان رشت، در خانواده اي روحاني ‍زاده پا به عرصه وجود نهاد. شهيد در دوازده سالگي از نعمت وجود پدر مرحوم شد و بنابراين مسئووليت اداره خانواده را عهده دار شد.

بعد از مدتي كوتاه، شهيد نظران به همراه خانواده به تهران مهاجرت کرد و در این شهر در كنار امور اداره به تحصيل پرداخته و موفق به اخذ ديپلم شدند.

پس از آن در آزمون دانشكده افسري شركت كرده و با موفقيت دوره‍ هاي آن را طي کرده فارغ التحصيل مي ‍شود و ابتدا در نيروي دريايي و سپس در نيروي زميني مشغول خدمت مي شود. شهيد نظران با مشاهده سياست هاي استعماري رژيم در مسخ مذهب در ميان نيروهاي نظامي مصمم مي ‍شود به مقابله با آن برخيزند.

شهيد نظران تا آنجا پيش رفت كه مسئولين مافوق او به جهت ابراز مخالفت هايش با سياست هاي غيراسلامي و انساني رژيم، عرصه را بر او تنگ کرده و به ناچار در سال 1354 حكم بازنشستگي خود را می گيرد و به شغل آزاد روي می آورد با گذشت زمان و آشنايي شهيد نظران با گروهي از اعضاي هئيت هاي موتلفه، به خصوص شهيد والامقام حاج صادق اسلامي، « از شهداي هفتم تير» فصلي ديگر در فعاليت هاي سياسي وی رقم خورد كه تا پيروزي انقلاب اسلامي ، بدون وقفه استمرار داشت.

وی در تشريف فرمائي امام راحل به ايران مسئووليت سنگيني در ستاد استقبال بعهده داشتند. شهيد با تاسيس حزب جمهوري اسلامي در واحد حفاظت حزب به فعاليت پرداخت كه در همان دوران عملكرد موفق ايشان باعث شد تا مورد توجه و عنايت حضرت آيةالله خامنه اي قرار گيرند.

و در آن زماني كه شهيد آيت الله علي قدوسي به سمت دادستان كل انقلاب منصوب شد و با توجه به كارايي و تجربيات موفق شهيد نظران در مسائل روزمره نظام اسلامي به سمت رياست دفتر دادستان كل انقلاب اسلامي مشغول به خدمت شد.

در زمان رياست جمهوري آيت الله خامنه ‍اي  شهيد نظران به عنوان دبير شوراي عالي دفاع منصوب شدند. پس از مدت زماني كوتاه، شكوفايي استعدادهاي نهفته اين يار صديق انقلاب در مسائل نظامي باعث اعتماد و اطمينان بيش از پيش مقام معظم رهبري شد لذا يكي پس از ديگري مسؤوليت هاي سنگين را به وی واگذار كردند. از جمله:

  1. نماينده شوراي عالي دفاع در اداره گذرنامه ، نخست وزيري.
  2. نماينده شوراي عالي دفاع در ستاد پدافند كل كشور.
  3. نماينده شوراي عالي دفاع در وزارت اطلاعات.
  4. نماينده رياست محترم جمهوري و رئيس شوراي عالي دفاع در هيأت 5 نفري شوراي عالي پشتيباني جنگ
  5. مسئووليت بررسي و تحقيق مشمولين وظيفه مورد درخواست وزارتخانه‍ها و نهادهاي انقلاب اسلامي و پيشنهاد تصويب مأموريت آنان به رياست محترم جمهوري اسلامي و ابلاغ حكم مأموريت آنان به نبادي ذيربط
  6. سرپرست مشاوران شوراي عالي دفاع.
  7. مسئووليت نظارت بر هيأت بررسي خريدهاي تسليحاتي.
  8. مسئووليت نظارت بر هيأت بررسي نحوه مصرف هزينه‍هاي بنيه دفاعي.
  9. مسؤوليت نظارت بر كمسيون حمايت از اسراء و مفقودين ايراني.
  10. سرپرست دفتر نظامي رئيس شوراي عالي دفاع.

پذيرش اين مسؤليتهاي سنگين در بحبوحه دفاع مقدس هرگز مانع حضور شهيد نظران در خطوط مقدس نبرد نبود.

با انتخاب حضرت آيت الله خامنه ‍اي به رهبري انقلاب اسلامي و فرماندهي كل قوا، معظم له وی را به سمت رياست دفتر عمومي حفاظت اطلاعات فرماندهي كل قوا و عضويت در شوراي هماهنگي اطلاعات كشور منصوب کردند.

پس از پايان جنگ تحميلي، شهيد نظران در مسؤوليت سرپرستي كمسيون اداره اسراي جنگي زحمات بي ‍شائبه اي را در زمينه بازگشت آزادگان متقبل شد و با برنامه ريزي مؤثري كه انجام داد، حدود 20 هزار اسير مفقودالاثر مبادله شد.

در يكي از ماموريتها ، پس از مسافرت به مشهد مقدس و بازديدهايي كه از مراكز نظامي انجام مي‍دهد براي خداحافظي و پابوسي آستان مقدس امام رضا (ع) به حرم مطهر مي‍رود و به نيايش مي‍پردازد.سرانجام شهيد نظران در مراجعت از مشهد به تهران ، در سی ام مهر ماه 1373 مسير جاده بجنورد به علت واژگون شدن خودرو جان به جان آفرين تسليم نمود.

پيكر پاكش در روز دوشنبه دوم آبان ماه 73 در ميان حزن و اندوه صدها تن از مردم تهران ، نماينده مقام معظم رهبري ، نماينده رياست جمهوري ، رئيس ستاد كل نيروهاي مسلح ، فرماندهان عاليرتبه نظامي و انتظامي، وزراء و نمايندگان مجلس شوراي اسلامي از محل ستاد كل نيروهاي مسلح به سوي حرم مطهر امام خميني (ره) تشييع شده و بعد از طواف به دور حرم مطهر در كنار شهداي به خون خفته انقلاب اسلامي در بهشت زهرا به خاك سپرده شد.

ارسال نظرات
پر بیننده ها