به گزارش خبرگزاری بسیج از لرستان، حجت الاسلام سید احمدرضا شاهرخی امروز در دیدار با رئیس سازمان بسیج مداحان کشور، اظهار داشت: مداحان باید به جنبههای منطقی و استدلالی و در عین حال جنبههای عاطفی و احساسی که بر روح، دل و جان انسان مینشیند، توجه داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه مداحان در قالب اشعار موزون، شعر و صدای خوشی که دارند هنر خود را ارائه میدهند و همین عامل باعث شده مداحان در ترویج فرهنگ دینی از جایگاه ویژه و ارزشمندی برخوردار باشند، عنوان کرد: در جذب جوانان بهسمت مفاهیم معنوی و دینی کار مداحان با ارزش است و ما در دفاع مقدس مشاهده کردیم که مداحان از طریق بیان اشعار پُرمعنا و تأثیرگذاری با صدای خوش جوانان را بهسمت ایثار و از خود گذشتگی سوق میدادند.
نماینده ولیفقیه در لرستان با بیان اینکه لازم است مداحان در رویدادهایی که به وجود میآید اشعار نو و بهروز داشته باشند و آنها را با حوادث روز تطبیق بدهند، ادامه داد: آشنایی مردم و خانوادههای ما با سبک زندگی علوی، اهلبیت (ع) و راه و روش و منش اهلبیت (ع) نیاز جامعه امروز ما است و مداحان میتوانند این مفاهیم معنوی را با صدای دلنشین خود بیان کنند.
حجت الاسلام شاهرخی، تاکید کرد: همچنین مداحان در خصوص آشنایی مردم نسبت به دشمنان انقلاب، ملت و کشور میتوانند نقش تأثیرگذاری داشته باشند و عمق دشمنی دشمنان انقلاب اسلامی را به مردم معرفی کنند.
وی، تصریح کرد: مداحان در ترویج و گسترش فرهنگ دینی، جذب جوانان، ترغیب جوانان بهسمت مفاهیم معنوی و دشمنشناسی و معرفی زندگی اهلبیت (ع) عصمت و طهارت نقش کمنظیری دارند، شعر یک رسانه تأثیرگذار است و اگر تأثیرش از رسانههای غیر شعری بیشتر نباشد کمتر هم نیست.
نماینده ولیفقیه در لرستان، افزود: با توجه به اینکه شعر یک رسانه تأثیرگذار است که استفاده از آن توسط مداح مسئولیت آور است و مسئولیتش این است که ارشاد و هدایت را برعهده مداح میگذارد و به همین خاطر آن فضا و جایگاهی که برای مداح فراهم است برای شاعر و نویسنده فراهم نیست، بنابراین مداحان رسالت سنگینی را در زمینه ارشاد و هدایت برعهده دارند و مداحان در این زمینه خوب عمل کردهاند.
حجت الاسلام شاهرخی با اشاره به اینکه آسیبشناسی های لازم در هیئتها و مداحان باید انجام شود، بیان کرد: وجود آسیبها یک امر طبیعی است، در درون هر فعالیتی ممکن است آسیبهایی شکل بگیرد که تا حدی طبیعی است اما باید تلاش کرد که این آسیبها غیرطبیعی نباشد، یکسری آسیبها از روی غفلت و برخی از روی عمد اتفاق میافتد و مداحی را بهسمت کاسبی میبرد و آن حُرمتی که جوانان نسبت به جامعه مداحان دارند شکسته میشود، البته به این معنا نیست که به مسائل مادی بیتوجه باشند اما اینکه سکویی برای رسیدن به تجارت و منافع مادی باشد قابل پذیرش نیست.
وی با بیان اینکه مداحان باید دقت کنند بهترین بهرهبرداری را از حضور مخاطبان داشته باشند و شور و شعور را با هم داشته باشند چراکه اگر شعور و آگاهی بیاید همان چیزی که مداح دنبال آن است محقق میشود، گفت: کاری که مداحان باید انجام بدهند این است که در جلساتشان شور و شعور توأمان وجود داشته باشد، البته تا به حال چنین بوده ولی باید دقت نظر بیشتری اعمال شود.
انتهای پیام/