مدیر حوزه‌های علمیه کشور:

اسلام از یک منطق فکری در برابر بلایا برخوردار است

آیت الله اعرافی با بیان اینکه ما در اسلام شاهد یک الگوی مقاومت در برابر حوادث طبیعی و پیش‌بینی نشده هستیم گفت:ضلع نخست این مقاومت این است که اسلام از منطق فکری در برابر بلایا برخوردار است.
کد خبر: ۹۲۹۰۵۴۳
|
۱۳ آبان ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۷

 

به گزارش خبرگزاری بسیج،  آیت‌الله علیرضا اعرافی عصر امروز در وبینار «چالش‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی غرب در مواجهه با کرونا»، با بیان اینکه بلای جهان‌گیر کووید ۱۹ مانع از حضور علما در کنفرانس وحدت شده است، گفت: به همت دست‌اندرکاران مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، امسال کنفرانس وحدت با بهره‌مندی از فضای مجازی دنبال شده که نشان از ابتکار مسئولان مجمع است.

وی اضافه کرد: ما فکر می‌کردیم که بشر با علم و فناوری خود بتواند چالش‌های رویاروی سلامتی را رفع کند اما اکنون نزدیک به یک سال است که با یک اپیدمی گسترده روبرو است و رنج‌های بسیاری را متحمل شده است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور از رنج‌های انسانی و تلفات بشریت در جای جای جهان به علت شیوع ویروس کرونا یاد کرد و گفت: خسارت‌های گسترده اقتصادی در پرتو این بلای جهان‌گیر متوجه کشورها، دولت‌ها، اصناف و طبقات مختلف به ویژه نیازمندان و مستضعفان شده است.

وی با بیان اینکه کرونا مشکلات علمی و دانشی بسیاری برای بشر پدید آورده است، عنوان کرد: هر چند نظام آموزش به سمت فضای مجازی حرکت کرده اما خواه ناخواه با ضعفی روبرو شده که می‌تواند برای بشر زیان‌آور باشد.

اعرافی از آسیب‌های فرهنگی کرونا به ویژه مخدوش کردن ارتباطات عاطفی و خانوادگی یاد کرد و گفت: آسیب دیگر، ضربه به زیرساخت‌های بشر به ویژه زیرساخت‌های حوزه سلامت از جمله نیروهای این حوزه است.

وی با تاکید بر اینکه بر اثر شیوع کرونا مسجدهای ما با تعطیلی و کاهش نمازگزاران مواجه و بسیاری از مناسک دینی تعطیل شد، تصریح کرد: بشر از نظر عاطفی و روحی نیز با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کند و گریبان‌گیر پرسش‌های دینی مختلف نیز شده است.

امام جمعه قم خاطرنشان کرد: ما در اسلام شاهد یک الگوی مقاومت در برابر حوادث طبیعی و پیش‌بینی نشده از جمله بلاها هستیم و وظیفه بزرگان و علمای دینی است که این الگو را منتشر کنند؛ ضلع نخست این مقاومت این است که اسلام از یک منطق فکری در برابر بلایا برخوردار است.

وی خاطرنشان کرد: در هنگام بروز بلایا فلسفه‌های مشخصی ارائه می‌شود که انسان را آرام می‌کند به همین علت منطق انسان در هنگام بلا متکی بر تقدیر الهی است.

اعرافی از اخلاق اسلامی به عنوان ضلع دیگر مقاومت امت اسلام در هنگام بلایا نام برد و تصریح کرد: صبر و شکیبایی، ایثار برای دیگران، نهراسیدن از سختی و مرگ به دلیل تفسیرهای الهی موجود، اخوت و برادری و پیوندهای عاطفی و ایمانی اسلام، روحیه تقوا و سیطره بر نفس، رعایت مقررات و روحیات و تعاملات اجتماعی منظومه‌ای از اخلاق اسلامی است.

وی ضلع سوم مقاومت امت اسلام را نظام حقوقی و رفتاری اسلام دانست و گفت: مسلمان در اسلام باید نسبت به توصیه‌های پزشکی عمل و نسبت به تخلفات دیگران امر و نهی کند و اسلام نسبت به شرایط اجتماعی احکام خاصی ارائه داده است از جمله ضرورت انفال، تلاش برای نجات دیگران و توسعه علم؛ در مدل اسلامی یک تفسیر کلامی فلسفی و یک نظام اخلاقی، فقیهی و رفتاری وجود دارد که در کنار این‌ها یک سبک زندگی مقاوم در هنگام بلایا ارائه می‌دهد و تاب‌آوری را بالا می‌برد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور بر لزوم همبستگی ملت‌ها و دولت‌ها برای ارتقای تاب‌آوری و افزایش مواسات و همدلی تاکید کرد و گفت: امروز در جهان اسلام با وجود پیشرفت‌ها، درخشش‌ها و اینکه شاهد شکل‌گیری یک عزم عمومی برای آزادی و پیشرفت هستیم و محور مقاومت مقابل سلطه‌جویان شکل گرفته است، شاهد چالش‌هایی هستیم که باید به آن اشاره کنیم.

وی ادامه داد: حرکت‌های پیوسته و مستمری که در جسارت به پیامبر اعظم (ص) که نماد اخلاق و معنویت بود و از سلسله جنبان تمدن بشریت است و بر همه عالم حق دارد، انجام می‌شود تا آنجا که رئیس جمهور سبک مغز فرانسه به توجیه این حرکت‌های زشت می‌پردازد. هر چند همه امت اسلام مقابل آن جبهه گرفتند و بنده به عنوان مدیر حوزه‌های علمیه اعلام می‌کنم که امت اسلام با جدیت مقابل دشمنان جاهل خواهد ایستاد.

اعرافی با بیان اینکه اکنون شاهد اشغال و جنگ‌افروزی در امت اسلامی هستیم، گفت: در صدر اشغال‌های تاریخی ننگین شاهد شکل‌گیری دولت غاصب صهیونیست و ادامه حیات آن هستیم.

وی تصریح کرد: آمریکایی‌ها با داعش عراق، شهیدان سلیمانی و ابو مهندس مهدی را ترور رسمی کردند، آن‌ها با اشغال سرزمین‌های اسلامی و جنگ‌افروزی از جمله در قره باغ و همچنین فتنه‌افروزی به دنبال شکست امت اسلام هستند.

امام‌جمعه قم از عادی‌سازی روابط برخی از کشورها با رژیم صهیونیستی به عنوان یکی از رنج‌های امت اسلام نام برد و گفت: ما به عنوان حوزه‌های علمیه و کشورهای اسلامی باید به پا خیزیم و با علم و دانش و همچنین وحدت و انسجام مقابل زورگویان بایستیم و پیوندهای اخوت اسلامی را تقویت و از پراکندی پرهیز کنیم تا عالم اسلام روی خوش سعادت و پیروزی را ببیند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: همه امت اسلام به ویژه بزرگان دین و علمای جهان اسلام از دولت‌ها مطالبه دارند. چرا دو میلیارد مسلمان با آن همه ذخایر مادی و طبیعی باید در برابر دیگران ضعیف و ناتوان باشد و توان مقاومت را از دست دهد و عزت و کرامت او لگدکوب شود، این شایسته امت اسلام نیست و ما پیشگامان امت در این زمینه مسئول هستیم.

وی اضافه کرد: بزرگان مذاهب اسلامی اکنون در کنار انقلاب اسلامی و ایران هستند و این همیاری باید عمق بیشتری داشته باشد تا مشکلات رفع شود.

ارسال نظرات
آخرین اخبار