به گزارش سرویس اساتید خبرگزاری بسیج، در شرایط تحریم، توجه بیشتر به شرکتهای دانش بنیان و کمک به ارتقاء توانمندی آنها، با هدف رهایی از فروش منابع طبیعی کشور و حرکت به سمت «تولید دانش بنیان » بیش از پیش ضرورت می یابد. به عبارت دیگر، راه «جهاد اقتصادی » و «اقتصاد مقاومتی» از مسیر کارآفرینی دانش بنیان میگذرد. به همین منظور پژوهشی كیفی با هدف غایی «كاوش الگوی کارآفرینی دانشبنیان در چارچوب مفهومی اقتصاد مقاومتی » با روش داده بنیاد که یافته پژوهشی مشترک محمد ضیاء الدینی (استادیار مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان؛ متولد 1355، رفسنجان)، مقداد ملکی (دکترای مدیریت دولتی دانشگاه آزاد اسلامی رفسنجان؛ متولد 1359، رفسنجان)، مصطفی هادوینژاد( دانشیار مدیریت دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان؛ متولد 1358، رفسنجان ) است، انجام گرفته و در چهارمین شماره نشریه علمی پژوهشی "الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت" سازمان بسیج اساتید کشور منتشر شده است.
در این یافته پژوهشی ضمن انجام مصاحبه باز با ۱۵ نفر از اساتید دانشگاهی رشته اقتصاد و مدیریت و ۱۰ نفر از کارآفرینان، مدیران شرکتهای دانش بنیان و مدیران دولتی مرتبط، و با توجه دادن ایشان به مفاهیم چارچوب اقتصاد مقاومتی، مجموعهای از مضامین اولیه ( ۱۲۸۰مضمون) طی فرایند كدگذاری باز گردآوری شدهاند و از دل آنها مقولههایی (۶۰ مقوله) استخراج گردیده؛ سپس در مرحله كدگذاری محوری، پیوند میان این مقولهها ذیل عناوین شرایط علّی (نبرد اقتصادی)، پدیده محوری (انگیزه مقاوم سازی اقتصاد متکی بر دانش)، راهبردهای كنش و كنش متقابل (کارآفرینی دانش بنیان)، بستر (تشکیل اتاق جنگ اقتصادی؛ ... رویکرد علمی و دانشی در همه ابعاد و مراحل کارآفرینی)، شرایط مداخلهگر (تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد و کارآفرینی؛ ... ناکارآمدی و عملکرد نامناسب عوامل داخلی) و پیامدهای کارآفرینی دانش بنیان (تقویت اقتصاد بدون نفت، تقویت تولید ملی، اقتصاد مقاوم و تحریم شکن؛ ... الهام بخشی الگوی اقتصادی اسلام برای دنیا) در قالب پارادایم كدگذاری تعیین شده است؛ در ادامه و در مرحله كدگذاری انتخابی، یكایك اجزای پارادایم كدگذاری تشریح، سیر داستان ترسیم و نظریه خلق شده است.
گفتنی است، به طور خاص و نظر به طرح نظاممند راهبرد پژوهشی نظریه پردازی داده بنیاد اهداف پژوهش : 1- کاوش عناصر تشكیل دهنده الگوی کارآفرینی دانش بنیان در چارچوب اقتصاد مقاومتی (مقوله اصلی، شرایط علّی، زمینه، شرایط مداخل هگر، راهبردهای كنش و كنش متقابل و پیامدها) و نیز ارائه روابط میان آنها و ۲.معرفی الگوی کارآفرینی دانش بنیان در چارچوب مفهومی اقتصاد مقاومتی، معرفی شده است.
شایان ذکر است راهبرد پژوهشی مورد استفاده در این اثر نیز، «نظریه پردازی داده بنیاد » است و در این یافته پژوهشی از بیانات رهبر معظم انقلاب از زمان ارائه نظر درباره اقتصاد مقاومتی تا زمان انجام پژوهش استفاده شده است.
علاقهمندان برای مطالعه این اثر میتوانند به وبگاه این نشریه به نشانی http://www.ipoba.ir مراجعه کنند.
انتهای پیام/