به گزارش خبرگزاری بسیج، حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور صبح امروز (شنبه) در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به وضعیت ناشی از شیوع ویروس کرونا در دنیا، اظهار داشت: بسیاری از دولتها ناچار شدند محدودیتها را از نو افزایش دهند به همین دلیل ما هم در هفته های اخیر یک بار در ۴۳ شهرستان و بار دیگر در ۴۶ شهرستان یعنی حدود ۹۰ شهرستان، محدودیت های زیادی ایجاد کردیم و از هفته پیش در مراکز استانها هم مجدد محدودیت دیگری ایجاد کردیم که هدف از همه این محدودیت ها این است که مردم ما کاملا لمس کنند شرایط، یک شرایط فوق العاده است و از شرایط عادی عبور کردهایم. همه باید کمک و یاری کنند تا بتوانیم از این مسأله با کمترین ضرر عبور کنیم.
روحانی عنوان کرد: آنچه برای ما مهم است در محله اول آموزش است. ما باید سواد سلامت مردم را افزایش دهیم. مردم باید به خوبی بدانند علائم این بیماری چه هست. هنوز هم در جامعه ما افرادی هستند که می گویند هیچ علامتی ندارند. می گویی هیچ علامتی ندارید؟ می گویند چرا کمی درد عضلانی دارم. باز هم می پرسی می گوید چند روزی است حس بویایی و چشاییام کار نمیکند. معلوم است به اندازه کافی آموزش به مردم داده نشده است و مردم فکر می کنند باید تب شدید داشته باشند یا دائم سرفه کنند تا احساس کنند این بیماری سراغشان آمده است. بنابراین در برخی از علایم و شرایط آموزش کم داده شده است و ما باید سطح آموزش را بالا ببریم و ارتقا دهیم.
وی افزود: مردم باید به ستاد ملی کرونا و قرارگاه اعتماد صد در صد داشته باشند. هرچه این اعتماد کم شود به ضرر کشور است. البته کاری به حرف اینهایی که گاهی با داخل و ضد ایرانیها در خارج، مصاحبه و انتقادهای نپخته ای را مطرح میکنند، ندارم اما هر چیزی که اعتماد مردم به ستاد ملی کرونا، قرارگاه مرکزی ستاد و وزارت بهداشت و درمان را کاهش دهد، به ضرر ما است. به محض کاهش اعتماد، دقت مردم برای اجرای مصوبات کم میشود. این اصل داستان است که باید مورد توجه قرار گیرد که پروتکلها به خوبی اجرایی و عملیاتی شود.
رئیسجمهور بیان کرد: دولت و آنهایی که به دولت یاری میرسانند مانند نیروهای مسلح، نهادهای عمومی غیر دولتی، باید به الزامات پروتکلهای بهداشتی توجه کنند. وقتی پروتکلی اعلام میشود الزاماتی دارد، وقتی می گوییم ماسک بزنید الزاماتی وجود دارد یعنی باید ماسک فراوان در اختیار مردم باشد با قیمت کم، در غیر این صورت فایده ای ندارد. البته الان برای ماسک مشکل نیست، مشکل حل شده است. لوازم بهداشتی باید در اختیار مردم باشد و هست و مشکلی وجود ندارد. دولت الکترونیک باید لحظه به لحظه توسعه پیدا کند. مثل اینکه دکتر نمکی تاکید میکند که دیگر روز برای ما مهم نیست و ساعت برای ما مهم است، در دولت الکترونیک هم همین است.
روحانی خاطرنشان کرد: ما هر چیزی که میتوانیم باید در فضای دیجیتال و فضای مجازی ببریم که مردم نیازمند تردد و مراجعه به ادارات نباشند. در هر چیزی که جزء لوازم این کار است باید کنار هم باشیم. نیروهای مسلح با تجهیزات، امکانات و بیمارستان هایشان می تواند خستگی ایجاد شده برای نیروهای ما و کادر درمان را کاهش دهند. همچنین بیمارستان ها و تاسیساتی که برای نیروهای مسلح نیست اما برای دولت است و به وزارت بهداشت مربوط نیست همه باید پای کار بیایند و این کار را انجام دهند.
وی تصریح کرد: مسأله دیگر ضمانت اجرا است. ما اگر مصوباتی را بگذرانیم و ابلاغ کنیم و این مصوبات اجرا نشود، عده ای و اقلیتی که انجام نمیدهند باید با آنها برخورد شود. اگر برخورد نشود کل کار لنگ می شود و ما به هدف نمی رسیم. خواهش من این است به ضمانت اجرا توجه کنیم البته بیشترین مسئولیت آن با قرارگاه است که ان شاءالله دنبال می کند. مسأله دیگر که مسأله اساسی ماست اینکه اساس داستان این است تجمع و تردد به حداقل ممکن برسد. اگر این دو مراعات شود بسیاری از مسائل ما حل میشود.
رئیسجمهور از اجرایی شدن محدودیتهای کلی از شنبه هفته آینده(اول آذر) در سراسر کشور خبر داد و گفت: مقررات با توجه به شرایط هر شهر اعلام میشود. اساس این طرح تا پایان کرونا ادامه دارد.