در نخستین یادواره مجازی ۱۷ شهید زن استان سمنان مطرح شد:
به گزارش سرویس بسیج جامعه زنان کشور خبرگزاری بسیج،
اولین یادواره مجازی ۱۷ شهید زن استان سمنان و شهید صدیقه رودباری شهید شاخص کشور در شبکه پیام رسان ایتا برگزار شد.
حاجیه تجلی در این یادواره طی سخنانی به بررسی و تبیین جایگاه زن در روند انقلاب اسلامی و نقش آفرینی زنان در برهه های تاریخ ساز، پرداخت.
وی با بیان اینکه اگر ما به تاریخ به ویژه تاریخ انبیاء الهی نگاهی بیندازیم، آنجا که خداوند متعال در قرآن نیز به آن پرداخته است، می بینیم که همیشه در گردنه های مهم تاریخ بشری یک زن بزرگواری طلوع می کند! گفت :با طلوع و درخشش این بانوان،جریانات بزرگ الهی تحقق پیدا کرده است.
این بانوی پیشکسوت انقلابی با بیان اینکه در زمان حضرت موسی (ع) دو زن شاخص داریم که وجود آنها در آن برهه ی زمانی برای تشکیل مذهب یهود نقش کلیدی داشت، افزود: یکی از آنها مادر حضرت موسی (ع) بود. ایشان یک بانوی اهل معرفت ، اهل توکّل و امید به پروردگار متعال بودند.
وی با بازخوانی قصه ی قرآنی مادر حضرت موسی علیه السلام، بیان کرد: کسی بیاید از حصیر یک چیزی درست کند و فرزندش را بر روی آن بگذارد و به امید خدا او را روی آب رها کند قطعا باید خیلی توکل بالایی داشته و امیدش به خدا زیاد باشد. این بانویم مکرمه شعور و معرفتی مثال زدنی دارد.
تجلی در ادامه با اشاره به حضرت آسیه سلام الله، ادامه داد: در ادامه این جریان تاریخ سازی آسیه (س) است که این بچه را می گیرد و خداوند مهر آن طفل را در قلب او می اندازد و از آن به بعد آسیه، حامی حضرت موسی (ع) می شود و ایشان را به عهده می گیرد.
این بانوی فعال حوزه زنان با تأکید بر اینکه این دو زن، نقش کلیدی در تاریخ و تشکیل دین یهود برعهده داشته اند، گفت : مسیحیت هم به همین گونه است. باز در آنجا دو زن بزرگوار، نقش کلیدی بازی کرده اند! در تأسیس مسیحیت. یکی مادر حضرت مریم (ص) است!. زنی پاکدامن باتقوا و عالمه که دعا می کند و دعایش مستجاب می شود تا خداوند فرزندی به او بدهد و این فرزند به خانة خداوند برود و آنجا خدمت کند.
وی ادامه داد: ایشان مستجاب الدعوه و صاحب کمالات بوده به درگاه خدا نیایش می کند و خداوند دعای او را استجابت می کند. پس او باید خیلی مقام بالایی داشته باشد. خداوند فرزندی به او میدهد شاید گمان می کرده پسر باشد، دختر بود. دختر میاید در خانة خدا خدمت می کند، درکمالات به جایی می رسد که وقتی حضرت زکریا وارد می شد بر او؛ می دید که میوة غیر فصل جلوی اوست و تناول می کند. سپس خداوند متعال حضرت عیسی را به حضرت مریم می دهد و تأسیس مذهب مسیحیت آن جا شروع می شود. حضرت عیسی (ع) از بدو تولد پیامبر بود .
این بانوی پیشکسوت انقلابی، تصریح کرد در تشکیل مذهب مسیحیت چون مذهب یهود،دو زن یعنی مادر حضرت مریم و حضرت مریم سلام الله علیهما نقش کلیدی برعهده داشتند.
این بانوی فعال در حوزه زنان با بیان اینکه در اسلام نیز وضعیت به همین گونه است، افزود: شروع اسلام با حمایت یک بانوی بزرگوار عالمه ای به اسم حضرت خدیجه (ص) است که در روایات آماده جزو زنان کامله بود یعنی در ایمان و معرفت کامل بود ایشان و حمایت های حضرت خدیجه (ص) نقش کلیدی در تاریخ اسلام، مخصوصا صدر اسلام و دوران ترویج آخرین دین الهی دارد .
تجلی گفت: حمایت هایی که از پیامبر می کردند و بعد نقش کلیدی را حضرت زهرا (ص) بازی کردند. مادر ائمه شدند و به جایی رسیدن که در حدیث کساء وقتی که جناب جبرئیل سؤال میکند از پروردگار. پروردگارا چه کسانی هستند زیر این کساء خداوند می فرماید: « هُم فَاطِمَةُ وَأَبُوها وَبَعلُهَا وَبَنوهَا » فاطمه است و پدرش و شوهرش و بچه هایش، در این حدیث خداوند فاطمه را محور قرار می دهد.
وی در ادامه با اشاره به بحث حدیث کساء بیان کرد: حدیث کسا ، بحث مفصلی است! که روایتی منتسب به جناب جابر است وقتی این حدیث شریف را می خوانیم می بینیم که حضرت زهرا (ص) مستقیماً بدون واسطه، کلام پروردگارا را نقل می کند. نمی گویند که پدرم گفت یا شوهرم گفت، حتی نمی گویند جبرئیل نازل شد بر من این را گفت، بلکه مستقیم از طرف خداوند متعال نقل می کنند. پس در اسلام هم این دو زن نقش کلیدی و حیاتی داشتند در طول تاریخ همیشه آن گردنه هایی که در واقعه مهم بود در تاریخ بشریت و کمالات انسان زن های بزرگواری همیشه طلوع کردند و درخشیدند .
این بانوی فعال و پیشکسوت انقلاب در بخشی از صحبت های خود به خاطره ای از دوران جنگ اشاره کرد که خدمت مرحومه مادر مقام معظم رهبری در مشهد رسده بودند و گفت: ما از اهواز سوار یک پرواز نظامی شدیم با مادر شهید حسین علم الهدی، قسمت شد که خدمت والده مقام معظم رهبری برسیم. « هواپیما در مشهد نشست ما به قصد تهران آمدیم اما؛ در مشهد نشست. وقتی به مشهد آمدیم منزل یکی از دوستان بودیم، پیشنهاد کردند که بریم خدمت مادر مقام معظم رهبری. به آنجا رفتیم منزل کوچکی بود در خانه باز بود مادر ایشان توی یک اتاق بالا نشسته بود. سبک خانه های مشهدی که که معمولاً یک اتاق پایین و پله می خوره میره بالا و دو تا اتاق.... رفتیم و به خدمت ایشان مشرف شدیم. مطلب زیاد هست اما این قسمت را می خواستم عرض کنم ایشان فرمودند که من خیلی برای ظهور امام زمان (ص) خیلی گریه می کردم ، جزع فزع می کردم و دعا می کردم یک شب خواب دیدم که به من گفتند که جزع فزع نکن دعا کنید و ایشان فرمودند من بحارالنوار را خوانده بودم..»
این فعال حوزه زن و خانواده با اشاره به اینکه مشخص بود والده مقام معظم رهبری، بانوی اهل مطالعه ای و فاضله ای بودند، بیان کرد: در زمان طاغوت یک خانمی دغدغه ی زندگی اش ظهور است! توی یک خانة کوچکی دغدغه اش همان خواست پروردگار متعال برای کل نظام عالم هستی است و آنقدر این دغدغه بالاست که در عالم رویا به او تذکر می دهند که جزع و فزع نکن، یعنی چقدر شدت داشته... از یک همچنین مادری یک همچنین فرزندی هم متولد می شود.
وی گفت: : ما مدیون این مادرها هستیم، مدیون این بانوان بزرگوار هستیم، در طول تاریخ؛ ما مدیون مادر شهید حاج قاسم سلیمانی هستیم، ما مدیون تک تک مادرهای شهدا هستیم که این توفیق را خداوند به آن ها داد که این فرزندان رشید را در خدمت اسلام تربیت کنند و خونشان برای رضای خدا ریخته و درخت اسلام را آبیاری شود.
تجلی تصریح کرد: زن ها نقش کلیدی دارند ما اگر می خوایم از حضرت امام تقدیر کنیم باید تقدیر از مادر ایشان را هم داشته باشیم که توانسته که یک همچنین با تقوایی را پرورش دهد.
این بانوی پیشکسوت انقلابی با بیان اینکه خانم ها باید مختصات خودشان را، شأنیت خودشان را بفهمند، بشناسند، گفت: ممکن یک عده القاء کنند؛ که زن ها یک موجودات پستی هستند! متأسفانه شنیده شده بعضی ها متمسک شدند به بعضی از القاب و این ها به مربوط به اسلام هم نیست و تحریف شده و آن قدر زن را پایین آوردند که این خانم ها فکر می کنند یک موجودات درحد حیوانند! در حالیکه اگر انسان یادش برود که آن نفخه الهی در وجود اوست و خداوند او را برای کمالات خلق کرده و برای لقاءالله خلق کرده برای معرفت الله خلق کرده، آن وقت است که خودش را پست و حقیر خواهد دید و خود را منهای کمالات می بیند !مسلم بدانید یک همچنین آدمی دست به هر کاری می زند و منحرف می شود.
وی با اشاره به اینکه یکی از چیز هایی که انسان باید متوجه باشد این است که شأن خود را بفهمد و بشناسد، از خود بپرسد که من کی هستم، من چی هستم،از کجا آمده ام،برنامه ام چیست، به کجا می خواهم بروم؟ اگر انسان همین سه کلمه را متوجه بشود، که ازکجا آمده و برای چه آمده و به کجا می رود، مسلماً می تواند معرفتش را کامل کند، گفت: مثلا در عصر خودمان هم زن های کامله ای داشتیم که می توانند لگوی مناسبی برای زنان جامعه باشند از جمله مرحومة حاج خانم امین رحمت الله علیه، در اصفهان که پایین درجة رتبه اش اجتهاد بود و گرنه کمالات معنوی ایشان فوق العاده بالا بود و این راه کمال برای همة خانم ها باز است، راه انسان کامل شدن و به کمال رسیدن و انشالله باید همة ما متوجه این معنا باشیم.
این فعال حوزه زنان و خانواده در پایان صحبت هایش گفت: خدا را شکرکه در طول انقلاب چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب، زنان فریهخته ای داشتیم که خداوند متعال به آن ها توفیق داد که به درجة شهادت رسیدن این هم مایة افتخار است، علاوه بر اینکه مادرانی داشتیم که شهید پرورو بودند، زنانی داشتیم که خودشان به این درجة شهادت نائل شدند.
طنین یاس - مریم مهربان خو