خبرهای داغ:
در گفتگو با یک استاد دانشگاه و پژوهشگر امور اجتماعی مطرح شد:

لزوم منع قانونی زایمان های مناسبتی

متخصصان نسبت به عواقب زود به دنیا آوردن نوزاد مانند مشکلات تنفسی نوزاد و عواقب این تصمیم روی بارداری‌های آینده هشدار می‌دهند.
کد خبر: ۹۲۹۹۴۰۸
|
۰۹ آذر ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۸

به گزارش سرویس بسیج جامعه زنان کشور خبرگزاری بسیج،

«۰۹/‏۰۹/ ‏۹۹ شاید برای من و شما یک تاریخ عادی باشد، اما بسیاری از افراد از خیر این تاریخ نگذشته و مراسم و میهمانی‌های‌شان از جمله عقد و عروسی را در این تاریخ، برنامه‌ریزی می‌کنند تا این جای ماجرا، شاید توجیه این افراد منطقی به نظر برسد، اما زمانی که پای زایمان و سلامت نوزاد به میان می‌آید و تاکید روی تاریخ تولد لاکچری در اولویت قرار می‌گیرد؛ تبدیل به مسئله مهمی می‌شود که هیچ‌گونه توجیه و دلیلی پاسخگوی این خطر نیست و بیشتر شبیه به شوخی می‌ماند که رنگ واقعیت به خود می‌گیرد.» در ادامه فاجعه زایمان در تاریخ‌های رُند را با یک استاد دانشگاه و پژوهشگر امور اجتماعی در امور جمعیت و خانواده، بررسی کردیم.
دکتر خلیل علی محمدزاده، در گفتگویی با اشاره به روز ۰۹/‏۰۹/‏۹۹ به عنوان یک تاریخ رُند و مُد شدن زایمان‌ها در تاریخ رُند و مناسبت‌های مهم مذهبی و ملی اظهار داشت: مطالعات پزشکی نشان می‌دهد زایمان‌های تاریخ رُند و مناسبتی که به مدد سزارین‌های الکتیو (انتخابی) و به درخواست مادران انجام می‌شود، در تکامل جنین اختلال ایجاد می‌کند.
یک تاریخ تولد لاکچری به قیمت جان نوزاد!
وی افزود: هرگونه جلو و عقب کشیدن‌های تاریخ زایمان بدون علت پزشکی، برای سلامت مادر و نوزاد خطرناک است اما متاسفانه برخی‌ها بدون توجه به مضرات این نوع زایمان، به دنیا آوردن فرزند خود را در تاریخ‌های لاکچری را مهم‌تر از سلامتی می‌دانند و مُد شدن این نوع زایمان‌ها مصیبتی است که باید پایان داده شود.
علی محمدزاده، با بیان اینکه زایمان انتخابی از سوی خانواده‌ها، موضوعی ساده و بدون اشکال تصور می‌شود گفت: متخصصان نسبت به عواقب زود به دنیا آوردن نوزاد مانند مشکلات تنفسی نوزاد و عواقب این تصمیم روی بارداری‌های آینده هشدار می‌دهند و اما صاحب نظران و آگاهان امر نیز باید از طریق اطلاع رسانی و فرهنگ سازی و دستگاه‌های مسئول از طریق ایجاد محدودیت‌های قانونی، به رواج چنین مسائلی در جامعه پایان دهند.
هیچ جای دنیا، بحث سزارین مناسبتی و تقویمی مطرح نیست
این استاد دانشگاه بار دیگر با هشدار مبنی براینکه، سزارین‌های مناسبتی بدون عوارض نیست گفت: ارتقای سلامت مادر و کودک یکی از شاخص‌های اصلی در توسعه‌یافتگی کشورهاست و در سیاست‌های جمعیتی کشور، فرزندآوری سالم در کنار تربیت فرزند صالح و کارآمد مطرح است و در این خصوص افراد، خانواده‌ها و همه سازمان‌های مرتبط نقش دارند. در هر حال ما باید بالاترین مراقبت‌ها و امکانات را برای سلامت مادر و کودک بکار ببندیم زیرا در هیچ جای دنیا بحث سزارین مناسبتی و تقویمی مطرح نیست، انجام سزارین در تاریخ خاص با این حجم در هیچ کشوری مشاهده نمی‌شود که مادرانی سلامت کودکشان را فدای تاریخ شیک و لاکچری می‌کنند. وی تاکید کرد: سزارین‌های انتخابی به مسئله مهم و محوری سلامت آسیب وارد می‌کند و ضروری است که مسئولان بهداشتی و درمانی کشور در اجرای دقیق دستورالعمل‌هایی که روی ترویج زایمان‌های طبیعی تاکید دارند، نظارت داشته باشند و پافشاری بیشتری کنند تا تحولات آموزشی در این زمینه اتفاق بیافتد و در نتیجه بتدریج موجبات کاهش بار بیماری‌ها و افزایش کیفیت زندگی مادران و نسل آینده را فراهم آورند.
افزایش سن ازدواج، تاخیر در فرزندآوری و شکاف نسلی
علی محمدزاده، در ادامه مشکلات جوانان در امر ازدواج و فرزندآوری در کشور را نیز یادآور شد و گفت: رفتار خانواده‌ها و جوانان باید به سمت ایجاد معیارهای واقعی در فضای زندگی سوق پیدا کند تا ازدواج‌های به موقع، آسان و پایدار در کشور اتفاق بیافتد.ما در مسئله مهم ازدواج، از دیدگاه‌های اسلامی دورتر شده‌ایم و جا دارد در این مسائل فکر اساسی شود زیرا نرخ باروری در ایران در سه دهه اخیر دچار کاهش شدید شده و جمعیت سالمند، کشور را تهدید می‌کند. ضرورت دارد جوانان بعد از ازدواج، فرزندآوری را به تاخیر نیاندازند و با فاصله گذاری حداکثر سه سال بین فرزندان، تعداد مناسب فرزندان خود را در طی دوره مطلوب باروری تنظیم کنند. متاسفانه افزایش سن ازدواج و تاخیر در فرزندآوری، باعث شکاف نسلی شده است.

طنین یاس؛ فرزانه همتی

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار