خبرهای داغ:

چند دلیل برای افزایش ازدواج

رشد تعداد ازدواج که این روزها به گفته برخی مسئولان در آذر ماه اوج گرفته، به تایید شماری از کارشناسان، می‌تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله تاریخ فراموش‌نشدنی ۹۹.۹.۹ نیز بوده باشد.
کد خبر: ۹۳۰۱۹۱۴
|
۱۸ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۸

 

  به گزارش سرویس بسیج جامعه زنان کشور خبرگزاری بسیج،10

آذر ماه ۹۹ بود که علی مظفری رئیس کانون سردفتران ازدواج و طلاق از رشد ۲۰ درصدی ازدواج در این سال خبر داد.
این در حالیست که اعظم کریمی مدیرکل برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا گفته بود: در ۶ ماهه نخست سال ۱۳۹۹، ۲۸۹ هزار و ۲۹۰ فقره ازدواج در کشور ثبت شد، که این میزان در مدت مشابه سال قبل برابر با ۲۸۸ هزار و ۵۴۰ فقره ازدواج است.
به گفته وی، شمار طلاق ثبت شده در ۶ ماه سال ۹۹ نیز برابر با ۸۳ هزار و۴۷۷ و در مدت مشابه سال قبل برابر با ۸۱ هزار و ۹۰۹ فقره در کل کشور است.
بنابر اظهارات کریمی، آمار ازدواج در ۶ ماهه نخست سال ۹۹ سه دهم درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش و میزان طلاق نیز در ۶ ماهه نخست سال ۹۹ نسبت به مدت مشابه سال قبل نزدیک به دو درصد افزایش را تجربه کرده است.
بر این اساس به گفته برخی کارشناسان، تاریخ فراموش‌نشدنی و رند ۹۹.۹.۹ نیز می‌تواند یکی از علل موثر بر افزایش واقعه ازدواج بوده باشد زیرا به گفته علی مظفری رئیس کانون سردفتران ازدواج و طلاق هم اغلب زوجین که قرار بود در آذر ماه ازدواج کنند، اصرار به ثبت ازدواج در این تاریخ داشته‌اند.
گرچه به اعتقاد این مسئول، شیوع کرونا با وجود بروز مشکلات اقتصادی، هزینه‌های اضافی به منظور برگزاری تشریفات ازدواج را کاهش داد و این عامل هم بی‌شک بر تشکیل زندگی مشترک بی‌اثر نخواهد بود.
اعظم کریمی مدیرکل برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان هم در این خصوص به ایرنا گفته بود: تجمل‌گرایی و برگزاری مراسم‌های تشریفاتی در برخی خانواده‌ها به عنوان یکی از مهمترین موانع ازدواج و تشکیل خانواده محسوب می‌شد؛ شیوع کرونا اما یک فرصت به منظور تغییر سبک زندگی و تشکیل خانواده (به دور از تجمل‌گرایی) بود.تجمل‌گرایی و برگزاری مراسم‌های تشریفاتی در برخی خانواده‌ها به عنوان یکی از مهمترین موانع ازدواج و تشکیل خانواده محسوب می‌شد؛ شیوع کرونا اما یک فرصت به منظور تغییر سبک زندگی و تشکیل خانواده (به دور از تجمل‌گرایی) بود.
تعدادی از صاحب‌نظران حوزه روانشناسی اما به قرنطینه اجباری، کنار هم بودن اعضای خانواده و فرصت رسیدگی به مسائل خانوادگی را هم در این زمینه عنوان می‌کنند.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در این باره به خبرنگار اجتماعی ایرنا گفت: آمار قطعی رشد ازدواج باید مورد بررسی قرار گیرد؛ اما در صورت تایید منابع رسمی مبنی بر رشد این واقعه، شیوع ویروس کرونا وقرنطینه اجباری می‌تواند یکی از علل موثر بر رشد ازدواج باشد.
محمد حاتمی افزود: در دوران قرنطینه اعضای خانواده فرصت «کنار هم بودن» را بیش از گذشته می‌یابند و بر این اساس رسیدگی به مسائل خانوادگی افزایش پیدا می‌کند.
وی تصریح کرد: یکی از مسائل اساسی خانواده ازدواج فرزندان است و قرنطینه اجباری در دوران شیوع بیماری این فرصت را برای والدین فراهم خواهد کرد.
رئیس سازمان نظام روانشناسی ومشاوره کشور همچنین در پاسخ به این پرسش که"آیا شرایط بحران می‌تواند احساس نیاز به ازدواج را افزایش دهد" عنوان کرد: در شرایط بحران عمدتاً اضطراب و تنش در انسان‌ها افزایش خواهد یافت؛ اما این مساله لزوماً احساس نیاز به همدم وازدواج را اثبات نمی‌کند.
به گفته حاتمی، در شرایط بحران بروز مشکلات اقتصادی ومعیشتی بدون شک مسائلی همچون ازدواج را می‌تواند تحت تاثیر قرار دهد.
تاثیر بحران‌های اقتصادی ناشی از پاندمی کرونا بر واقعه ازدواج
برخی صاحب‌نظران دانشگاهی نیز در این رابطه بر شیوع کرونا و بحران‌های اقتصادی، احساس نیاز به پشتوانه‌های اجتماعی و مالی (به دلیل مرگ نزدیکان واعضاء خانواده) و همچنین تاریخ شمسی ۹۹.۹.۹ تاکید می‌کنند.
مهدی عسکری‌پور روانشناس و مشاور و مدرس دانشگاه در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: جامعه ایران در سال ۱۳۹۹، با شیوع ویروس کرونا و تعطیلی برخی کسب وکارها با بحران‌های اقتصادی متعددی روبه‌رو شد.
وی ادامه داد: شیوع این بیماری همچنین سبب افزایش مرگ ومیر و بالتبع از دست دادن نزدیکان برای برخی از خانواده‌ها بود.
این مشاور تصریح کرد: از دست دادن نزدیکان و اعضای خانواده می‌تواند به دلیل نیازهای اقتصادی، اجتماعی و روانی احساس نیاز به ازدواج را افزایش دهد. به عنوان مثال، یک دختر تنها، با فوت پدر ومادر بی‌شک نیازمند پشتوانه مالی، اجتماعی وعاطفی است.
به عقیده عسکری‌پور، اما ازدواج بنابر این دلائل نیز می‌تواند با آسیب‌های متعددی همراه باشد.
وی یادآور شد: ثبت ازدواج در تاریخ رند ۹۹.۹.۹ نیز می‌تواند یکی از علل موثر بر رشد ازدواج باشد؛ این روزها اصرار برخی خانواده‌ها بر تولد تقویمی فرزندان که با آسیب بر سلامت کودکان همراه می‌شود، به طور حتم می‌تواند موثر بر ثبت ازدواج در این تاریخ رند نیز باشد.
عسکری‌پور تاکید کرد: بنابراین در صورت تایید نرخ رشد ازدواج در کشور در سال ۹۹ (نسبت به سال گذشته) توسط منابع مربوطه، می‌توان گفت، بحران‌های اقتصادی و افزایش نیازهای اقتصادی، اجتماعی، روانی، تاریخ رند ۹۹.۹.۹ و کاهش هزینه‌های ازدواج به جهت حذف تشریفات ازدواج می‌تواند بر این واقعه اثرگذار بوده باشد.
ایرنا

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار