خبرگزاری بسیج قزوین: اگر چه در سالي سرشار از تحریم و جنگ اقتصادی، کرونا فشار مضاعفی را بر کشور وارد ساخت که هیچ دولت و ملتی به تنهایی یارای مقابله با آن را نداشت؛ اما کاهش آمار و ارقام مربوط به کرونا در کشور، نشان از تاثیر به سزای این وحدت و همدلی ملی در مهار شرایط کرونایی کشور دارد.
امروز در شرایط سخت اقتصادی به خصوص بحران دشوار کرونا آنچه که جامعه اسلامی را از دیگران متمایز می کند استفاده از الگوی انصار مدینه در مواسات، همدلی و ایثار نسبت به نیازمندان جامعه است.
روزهای سخت کرونايي؛ با وجود همه تهدیداتش، فرصت مناسبی برای شکل گیری و قدرت نمایی رزمایش ”همدلی ملی“ در کشور بود.
این روزها جعبههای رنگارنگ حاوی سخاوت و مهربانی مردم ایران، نه تنها زیور فضای مجازی در برابر چشم های بهت زده دنیا است، بلکه نمايش اقتدار، انسجام، احسان و همدلی را در هر کوی و برزن و جای جای ايران ما به نمايش می گذارد.
تعريف همدلی در روزهاي کرونايي ايران با بسياري از مفاهيم تعريف شده از اين واژه، در دائره المعارف هاي رايج جهان متفاوت است. همدلي یعنی توانایی درک احساسات و دیدگاههای دیگران. آدمهای همدل گرایش به بخشندگیِ بیشتر دارند و نسبت به رفاه دیگران از خود علاقه نشان میدهند.
این روزها از مجرای همدلی مومنانه، زمینه شکلگیری ارتباطات موثر انسانی نیز فراهم شده است؛ تا جایی که از این مجرا هر کسي میتواند شناخت بهتری از روحیات خود داشته باشد و تلاش کند تا ارزش های والاي انسانی خود را هر چه بیشتر به منصه ظهور برساند.
امروز ۱۹ آذر هشت فوتی ۱۱۷ مبتلای جدید به کرونا
ویروس کرونا از 10ماه پیش وارد کشور شد و ترس و هراس شدیدی در بین مردم ایجاد کرد.
در روزهای نخستین شیوع کووید 19 کسی به درستی نمی دانست این ویروس چیست و برای مقابله با آن چه باید کرد.
وزیر بهداشت در همان روزها اعلام کرد: درصد زیادی از مردم به این بیماری مبتلا خواهند شد.
از منابع غیر رسمی هم در فضای مجازی مطالبی منتشر می شد که می بایست 70 درصد مردم مبتلا شوند تا دوره اپیدمی پایان یابد.
دکتر رضا قاسمی فوق تخصص بیماریهای عفونی قزوین گفت :در آغاز اپیدمی، قدرت سرایت ویروس غیر قابل تصور بود و در کنار این ناشناخته بودن نوع ویژگیهای متغیر ویروس موجب شد ابتکار عمل از دست کادر درمان خارج شود چرا که این هجمه ویروسی فراتر از توان آنها بود.
وی افزود:در شرایطی که وحشت عمومی و کادر درمان از این ویروس مهاجم و نبود امکانات اولیه مقابله از جمله ماسک،الکل ،البسه مناسب و موادضدعفونی کننده عرصه را تنگ می کرد یک عزم همگانی شکوفا شد و معجزه وار مسیر مقابله را هموارتر نمود.
دکتر محمد بیگی نماینده انقلابی استان، یک بسیجی و پزشک عمومی است که همراه با جمعی از هم پایگاهی هایش در آن روزهای نفسگیر به مدد مردم و کادر درمان آمدند.
او می گوید: بسیجیان با دسته بندی در گروههای متعدد و تقسیم کار به گند زدایی از معابر ،اماکن عمومی و سطوحی که بیم آلودگی در آنها می رفت پرداختند. اما هنوز در تولید ماسک و البسه ویژه پرستاران بخش کرونا مشکلات زیادی وجود داشت .
به گفته دکتر قاسمی کار آنقدر وسیع بود که امکانات دولتی پاسخگوی آن نبود اما باز هم این ایرانی بود که دست ایرانی را گرفت و تولیدکنندگان چرخهای صنعت خود را به سمت کرونا و تولید تجهیزات مقابله با کرونا سوق دادند.
مهندس محمدی از کار آفرینان استان و یک صنعتگر است که سالها در کارخانه نه چندان بزرگ خود به همراه 30 نفر دیگر گلوکز تولید می کرد.
او با درک شرایط به سرعت خط تولیدش را تغییر داد و شروع به تولید مواد اولیه الکل نمود.
حالا آقای محمدی در کار خود خبره شده است و در عرضه الکل به بیمارستانها و دارو خانه های استان سهمی دارد.
همسر او نیز که در مرکز نیکوکاری بانوان شهر تاکستان کار می کند جمعی از بانوان را گردهم آورده است و روزانه 10 هزار عدد ماسک تولید و در بین مردم توزیع می کنند.
جمع آوری بسته های معیشتی و ارزاق و پخش آن در بین نیازمندان و کسانیکه به خاطر روزهای کرونایی کسب کارشان آسیب دیده است از دیگر اقدامات این مرکز نیکوکاری است.
آنها در 9 ماه گذشته 30 هزار بسته معیشتی را با عنوان کمکهای مومنانه توزیع کرده اند.
فاطمه دختر ۱۲ ساله یک خانواده ضعیف است که پدر او در خانه های مردم کارگری می کرد با آمدن کرونا کار پدر تعطیل شد درحالی که نم نم آذوقه خانه تمام می شد فاطمه می گوید چند روزی بود چیزی نخورده بودیم پدر نگران بود تا اینکه زنگ خانه به صدا درآمد وقتی در باز شد دیدم چند نفری آذوقه برایمان آوردند و خوشحال شدیم، مادر به مسجد محله رفت تا با خانمهای محله برای مردم ماسک بدوزند و همه با هم دست به دست هم دادیم تا بتوانیم به هم نوعان خود کمک کنیم.
با اینکه کروناویروس همچنان جولان می دهد اما جامعه در آرامش نسبی است ،خود شهروندان میگویند: این وضعیت ماحصل همکاری و احساس مسوولیت مردم و تلاشهای شبانه روزی کادر درمان است.
کرونا تاکنون در استان قزوین بیش از ۱۰۰۰ نفر را به کام مرگ کشانده و بسیاری را مبتلا و هزاران نفر را هم از کار بیکار کرده است
این استان در حال حاضر با سه شهید سلامت در وضعیت نارنجی قرار دارد.