دلهایی که با طرح حاج قاسم گرم شد/ از غربالگری خانه به خانه تا پایش زندانیها در طرح شهید سلیمانی
به گزارش خبرگزاری بسیج زنجان، ویروس کرونا که در جهان عالمگیر شد همه برای ریشهکنی این ویروس منحوس دست به کار شدند، تا هر چه سریعتر زندگی به حالت عادی گذشته بازگردد، اما در این راه در کشورمان افرادی بیمنت و عاشقانه وارد میدان شدند تا به ریشهکنی این ویروس کمک کنند و این افراد مثل همیشه بسیجیان بودند، بسیجانی که در 40 سال گذشته کشور را بیمه کرده بودند.
یکی از طرحهایی که به دنبال قرمز شدن بسیاری از شهرهای کشورمان برای کمک به مردم و کادر درمان برای اجرا آماده شد، طرح شهید سلیمانی بود که اکنون با همت سپاه و بسیج و دانشگاه علوم پزشکی و مشارکت دستگاهها و نهادهای مختلف وارد فاز عملیاتی شده است.
پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری و در راستای گسترش و تحقق طرح «هر خانه، یک پایگاه سلامت» در یازدهم آبانماه سال جاری، تفاهمنامهای میان سازمان بسیج مستضعفین و وزارت بهداشت با هدف بیماریابی سریعتر، قرنطینه کردن افراد مبتلا و حمایت معیشتی به شیوه محلهمحور و خانوادهمحور و با استفاده از ظرفیت نظام شبکه بهداشتی و درمانی کشور و ظرفیت بسیج محلات و مساجد امضا شد که به نام سردار بزرگ و حامی ملت ایران شهید سردار قاسم سلیمانی مزین شد که با تمرکز بر پیشگیری از کرونا، به کمک مدیریت و کنترل اپیدمی کووید 19 در کشور آمده است.
قطع زنجیره انتقال ویروس با افزایش رعایت پروتکلهای بهداشتی، رهگیری و رصد فعال، کاهش بستری حداقل به میزان 30 درصد در یکماه و 50 درصد در سهماه؛ کاهش مرگ حداقل به میزان 10 درصد در یکماه و 40 درصد در سه ماه و پوشش حمایتی از گروههای در معرض خطر به میزان 50 درصد در یکماه و 90 درصد در سه ماه از اهداف این طرح اعلام شده است.
فرمانده سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان در گفت وگو با خبرنگار بسیج زنجان با اشاره به روند خوب اجرای این طرح در استان زنجان گفت: برنامههای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی برای کمک به وزارت بهداشت و درمان و پشتیبانی از سفیدپوشان نظام سلامت در حال اجراست.
سردار جهانبخش کرمی گفت: اصلیترین رویکرد این طرح محله محور بودن آن است که تلاش دارد با خانواده محوری مراقبتهای لازم در هر محله انجام شود.
وی با اشاره به اینکه فرمانده قرارگاه طرح شهید سلیمانی در استانها استانداران و دبیر آن دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی با عضویت سپاه، جمعیت هلال احمر و سایر دستگاههای اجرایی است، اضافه کرد: در این طرح سه تیم شامل تیم مراقبتی – حمایتی – نظارتی پیشبینی شده است که شامل پنج کمیته است.
فرمانده سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان گفت: این کمیتهها را کمیته حمایت و قرنطینه خانگی و غیرخانگی، کمیته رهگیری و مراقبت، کمیته آموزش همگانی، کمیته نظارت و کمیته عملیاتی منطقه و محله تشکیل میدهد.
توزیع 135 هزار بسته غذایی و بهداشتی در زنجان
سرهنگ محسن سهندی؛فرمانده سپاه ناحیه زنجان با بیان اینکه کارهای زیادی قبل از طرح شهید سلیمانی انجام شده است، ادامه داد: از کارهای انجام شده تشکیل گروههایی برای ضدعفونی کردن محلات، توزیع بستههای بهداشتی و غذایی و تهیه و توزیع غذای گرم بین نیازمندان و ایجاد کارگاههای تولید ماسک است.
وی در رابطه با نتیجه اقدامات انجام شده توسط بسیجیان در این مدت گفت: در شهرستان زنجان حدود 72 هزار بسته غذایی، حدود 60 هزار بسته بهداشتی، حدود 140 هزار پرس انواع غذای گرم با رعایت پروتکلهای بهداشتی، تولید حدود 2 میلیون ماسک و همچنین 60 هزار دست لباس ایزوله تولید و توزیع شده است.
فرمانده سپاه ناحیه زنجان با اشاره به آغاز طرح شهید سلیمانی تصریح کرد: به محض اینکه دستور کار طرح شهید سلیمانی در اختیار ما قرار گرفت چهار قرارگاه شهری و سه قرارگاه روستایی تشکیل و با محوریت بسیج آغاز به کار کردند.
سهندی با بیان اینکه اقدامات ستادی خوب و پشتیبانی لازم برای اجرای طرح شهید سلیمانی انجام شده است، تصریح کرد: ارگانهای مختلف در استان زنجان مانند فرمانداری، شبکه بهداشت شهرستان، شهرداری و هلال احمر پای کار آمدهاند تا این طرح به خوبی اجرا شود.
اجرای طرح شهید سلیمانی در سه بخش حمایتی، نظارتی و مراقبتی عملیاتی
مسؤول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان نیز با تشریح برنامههای این دانشگاه در طرح شهید سلیمانی و با تاکید بر اینکه در این شرایط هر ارگانی بسته به توانایی و تخصص خود باید فعالیت کند، اظهار کرد: در حال حاضر به مانند دوران دفاع مقدس افراد باید به صورت تخصصی و عمومی در این حوزه فعالیت کنند.
مصطفی محمدی به اجرای طرح شهید سلیمانی اشاره و با تاکید بر اجرای این طرح در شأن نام این شهید بزرگوار گفت: این طرح در سه بخش حمایتی، نظارتی و مراقبتی عملیاتی خواهد شد که جلسات هماهنگی آن با حضور ارگانها و نهادهای مسؤول از جمله سپاه پاسداران، هلال احمر، بسیج و دانشگاه علوم پزشکی برگزار شده است.
محمدی با اشاره به اینکه کشور سه مرحله اوج شیوع کرونا را پشت سر گذاشته شده است، افزود: برای عبور از مرحله چهارم اوج شیوع این ویروس با کمترین تلفات نیازمند همراهی مردم هستیم.
مسؤول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با بیان اینکه در طرح شهید سلیمانی بیماران شناسایی شده و نسبت به قرنطینه آنها بعد از تشخیص نهایی نوع درگیری اقدام خواهد شد، ادامه داد: بعد از شناسایی بیمار نسبت به نوع قرنطینه وی در محل زندگی، اماکن تعیین شده و یا مراکز درمانی اقدام خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه خوشبین بودن نسبت به آینده در مورد کاهش شیوع ویروس کرونا گفت: با وجود این خوش بینی، باید برای اوضاع شیوع بالا هم پیشبینیهای لازم انجام شود که دانشگاه اقدامات مورد نظر را انجام داده است.
اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی در زندانهای زنجان
مدیرکل زندانهای استان زنجان نیز از اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی در زندانهای زنجان خبر داد و گفت: در قالب این طرح و به همت بسیج گروه جهادی شهید سلیمانی سازمان بسیج جامعه پزشکی سپاه انصارالمهدی (عج) زنجان خدمات پزشکی به زندانیان زنجانی ارائه شد.
محمد جوادی گفت: در همین راستا گروه جهادی شهید سردار سلیمانی متشکل از پزشکان متخصص، پزشکان عمومی و روانشناسان در زندان مرکزی زنجان به ارائه خدمات پزشکی و روانشناسی رایگان به زندانیان پرداختند.
وی تصریح کرد: در اجرای این طرح زندانیان زنجانی توسط متخصص قلب، ۱۹ نفر توسط پزشکان عمومی و ۱۵ نفر توسط روانشناسان گروه جهادی سردار سلیمانی به صورت رایگان ویزیت شدند.
مدیرکل زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان زنجان گفت: در همین راستا اکیپ ضد عفونی سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان با تجهیزات سم پاشی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا اقدام به ضد عفونی همه اماکن زندانهای مرکزی و اردوگاه حرفه آموزی و کاردرمانی کردند.
وی تصریح کرد: پیش از این نیز در قالب رزمایش کمک مومنانه یک هزار و 100 بسته غذایی بین خانوادههای زندانیان نیازمند توزیع شد.