به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی ؛ حجتالسلام سید ناصر محمدیان قائم مقام معاونت فرهنگی و مدیرعامل بنیاد هدایت سازمان تبلیغات اسلامی گفت: مساجد سنگرهای جامعه و و پایگاه مدیریتی اجتماعی هستند و امروز جوامع بشری در اقصی نقاط دنیا به کارکرد مسجد در حل مسائل محلات به خوبی پی بردند.
وی افزود: دین مبین اسلام از همان ابتدا زیرساخت های مشارکت های مردم در حل مسائل اجتماعی را دیده که مساجد علاوه بر یک مکان مذهبی برای پرداخت به عبادت و تقرب الهی می توانند به عنوان یک مامن برای حل مشکلات اجتماعی باشند و امروز باید تلاش کنیم مساجد به جایگاه و کارآمدی خود یعنی همان محوریت محلات دست پیدا کنند.
مدیرعامل بنیاد هدایت سازمان تبلیغات اسلامی اظهار کرد: در راستای اهمیت و نقش امام محله در حل مسائل اجتماعی و محلات ۴ هزار و ۸۵۰ امام محله در نقاط مختلف شهری و روستایی مشغول فعالیت هستند که از این تعداد ۳ هزار و ۵۰۰ نفر در سطح روستایی، یک هزار نفر در شهری و ۳۵۰ نفر نیز در مناطق حاشیه ای مستقر شده اند.
وی با بیان اینکه طرح ملی بنیاد هدایت با هدف سوق دادن مساجد به سمت فعالیت های اجتماعی، فرهنگی و رفع مشکلات مردم در کنار برپایی نمازهای جماعت و امورات مذهبی در حال انجام است ، افزود:امامان جماعت مساجد در این طرح نقش کلیدی ایفا می کنند.
محمدیان تأکید کرد: الگو سازی، گفتمان سازی و جریان سازی سه اقدام مهم بنیاد هدایت در مساجد است که در این راستا کلیه ظرفیت ها و نیازمندی ها برای رفع و حل مشکلات مناطق نیز به کار گیری خواهد شد.
وی با اشاره به وجود مشکلات مالی و لجستیکی برخی از موسسات قرآنی بیان کرد: متاسفانه یک سیاست غلط در گذشته به کار رفت که قرآن را از مسجد بیرون و به موسسات قرآنی بردیم و امروز با توجه به شرایط اقتصادی و کرونایی مشکلات مالی برای آنها ایجاد شده است و نیازمند این هستیم فعالیت های قرآنی به مساجد برگردند.
مدیرعامل بنیاد هدایت سازمان تبلیغات اسلامی تقویت مسجد محوری و تقویت مساجد را لازمه رسیدن به تمدن اسلامی خواند و گفت: مساجد پایگاه های مهم و حیاتی محلات هستند و دقت آنها در کارهای محوله بسیار بالاست و لذا اگر بخواهیم کاری با گستردگی بالا انجام دهیم باید از ظرفیت عظیم مسجد استفاده کنیم که فعالیت های در راستای مبارزهای کرونا از جمله این راهبرد است.
وی با اشاره به اینکه از ۵ هزار مسجد مورد ارزیابی قرار گرفته یک هزار و ۸۰۰ مسجد در حال توزیع بسته های غذایی به شکل مستمر به نیازمندان هستند، گفت: در بیماری کرونا یک سری ظرفیت ها از طریق مساجد پای کار آمد که بخشی از کارکردهای مسجد را به جامعه نشان داد.
مدیرعامل بنیاد هدایت سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه در ایام محرم یک اشتباه راهبردی انجام شد که مساجد را تعطیل کردیم، گفت: مساجد خیلی می توانند در مدیریت کرونا و رعایت دستورالعمل ها موثر باشند و لذا برای برگزاری باشکوه مراسمات عزاداری ایام فاطمیه در حال تدوین طرحی جامع هستیم.
انتهای پیام/