معاون سازمان علمی و پژوهشی سپاه استان قزوین خبر داد؛

تجلیل از ۲۵ برگزیده جهادگر علم و فناوری/عارضه یابی ۷۰۰ واحد صنعتی توسط بسیج علمی و پژوهشی

برزگر گفت: درمجموع ۹۸ اثر، اختراع، پژوهش و ایده به دبیرخانه ستاد جشنواره جهادگران علم و فناوری ارسال شد و درنهایت پس از بررسی و داوری ۲۵ اثر پذیرفته شد.
کد خبر: ۹۳۰۴۵۹۶
|
۲۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۸:۱۳

مهدی برزگر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج قزوین گفت: جشنواره جهادگران علم و فناوری با همکاری سازمان علمی و پژوهشی سپاه و پارک علم و فناوری به صورت مشترک شکل گرفت و نمایشگاه آن از ۲۰ آذر ماه همزمان با هفته پژوهش در بستر فضای مجازی بارگذاری شد.

وی ادامه داد: این نمایشگاه با ۱۵۰ غرفه و با حضور نخبگان پارک علم و فناوری، نخبگان و مبتکران سازمان علمی و پژوهشی سپاه، آموزش و پرورش، جهادکشاوزی و مراکز رشد استان تا ۱۵ دی ماه ادامه دارد.

معاون سازمان علمی و پژوهشی سپاه استان قزوین ابراز کرد: درمجموع ۹۸ اثر، اختراع، پژوهش و ایده به دبیرخانه ستاد جشنواره ارسال شد و درنهایت پس از بررسی و داوری ۲۵ اثر پذیرفته شد.

وی افزود: در ۳۰ آذر ماه به صورت مجازی از برگزیدگان تجلیل شده و آنان پس از آن برای دریافت هدایا و لوح تقدیر می‌توانند به سازمان علمی و پژوهشی سپاه مراجعه کنند، البته مسئولین استان و بخشی از خبرنگاران در این مراسم حضور خواهند.

این مسئول عنوان کرد: در این جشنواره نخبگان بسیجی در اقشار مختلف از جمله اساتید، دانش آموزی، مهندسین، جامعه زنان و کارگری و فعالین ذیل مراکز رشد بسیج و شرکت‌های فناور و دانش بنیان مستقر در پارک علم فناوری که در طرح‌ها مشارکت دارند مورد ارزیابی قرار گرفتند.

معاون سازمان علمی و پژوهشی سپاه استان قزوین با اشاره به اهداف برگزاری جشنواره جهادگران علم و فناوری اظهار کرد: هدف از این جشنواره در سال جهش تولید ایجاد باور و یقین در راستای گفتمان "ما می‌توانیم" و در مسیر توسعه جامعه است تا از ظرفیت پژوهشگران و نخبگان بهره برده شود.

وی ادامه داد: درنظر داریم طی این جشنواره انگیزه مضاعفی در جوانان ایجاد شده و استعدادها کشف و سازماندهی شوند و به دانشگاه‌ها، شهرک‌های صنعتی و جهاد کشاورزی معرفی گردند و از آنان در جهت رفع مشکلات در حوزه علم، صنعت و فناوری بهره ببریم و در راستای فرمایشات رهبری مبنی بر تکیه بر توان داخلی قدم برداریم.

شناسایی و استفاده از پتاتسیل نخبگان در صنعت و کشاورزی استان با جشنواره جهادگران علم و فناوری

برزگر تاکید کرد: شناسایی و شکوفایی استعدادهای بسیجیان و آحاد افراد استان در عرصه فناوری و استفاده بهینه از توانمندی آن‌ها در راستای تقویت بنیه استان استفاده و انسجام و سازماندهی ظرفیت ناشناخته استان از اهداف و چشم اندازهای جشنواره جهادگران علم و فناوری است.

وی اظهار کرد: استان قزوین با سه ویژگی دانشگاهی، صنعتی و کشاورزی شناخته شده و دارای ۴۶ واحد دانشگاهی با ۷۵ هزار دانشجو، چهار هزار و ۲۰۰ استاد و هزار و ۲۰۰ هیات علمی، یک پارک علم و فناوری، شش مرکز رشد و ۳۱۱ رشته است که ۱۶۳ مورد به طور مستقیم با صنعت، ۳۲ رشته با پزشکی، هشت رشته با کشاورزی و بقیه آن‌ها با علوم انسانی و پایه در ارتباط است.

وی افزود: قزوین ازنظر صنعتی نیز از جایگاه مهمی برخوردار بوده و قدیمی‌ترین و بزرگترین شهر صنعتی کشور در آن قرار داشته و دارای ۹ شهرک صنعتی و سه هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی کوچک، بزرگ و متوسط است که بخش‌هایی از آن به خاطر تحریم مشکل داشته و با تعطیلی، تضعیف، تعدیل نیرو و یا تعویق حقوق کارگران مواجه است.

معاون سازمان علمی و پژوهشی سپاه استان قزوین ابراز کرد: قزوین استانی کشاورزی نیز به شمار می‌آید و رهبری نیز در سفرشان به استان اشاره کردند که قزوین پس از دشت خوزستان از حاصل خیزترین خاک برای کشاورزی برخوردار است.

وی افزود: علی‌رغم پتانسیل‌های موجود اقدام شایسته‌ای در استان رخ نداده و مشکلات افزایش یافته و باغات از بین رفته‌؛ چرا که به دلیل نوع مدیریت از ظرفیت نخبگان برای رفع مشکلات استفاده نشده است.

این مسئول ابراز کرد: یکی از خروجی‌های این جشنواره راه اندازی قرارگاه علم و صنعت با حضور نمایندگان بخش‌های صنعت، دانشگاه و جامعه نخبگی استان است تا این سه ظرفیت کنار هم جمع شده و به نفع یکدیگر مورد بهره قرار گیرند.

وی افزود: ما تقاضا داریم استاندار به عنوان رئیس قرارگاه و معاونت علمی و پژوهشی سپاه به‌عنوان دبیر انتخاب شوند و هر سه ماه نمایندگان سه قشر صنعت، نخبگان و دانشگاه در جلسه‌ای از یک طرف مشکلات صنعت و از طرف دیگر توانمندی دانشگاه و ظرفیت نخبگان را مورد بررسی قرار داده و در نتیجه میزان تحقق "ما می‌توانیم" و حل مشکلات با تکیه بر توان داخلی محاسبه شود.

کم کاری مسئولان برای استفاده از نخبگان در راستای تحقق شعار "ما می‌توانیم"

برزگر اظهار کرد: مسئولین در زمینه استفاده از پتانسیل نخبگان در راستای حل مشکلات صنعت و تحقق شعار " ما می‌توانیم" کم کاری داشته و یا آن را در اولویت قرار نداده‌اند.

وی درباره اقدامات شاخص علمی و پژوهشی سپاه استان در سال جاری گفت: باتوجه به شیوع کرونا و تعطیلی دانشگاه و کارگاه‌ها و امسال نتوانستیم برنامه‌های تجمیعی را طبق سنوات گذشته داشته باشیم، اما چند برنامه شاخص رقم خورد که جشنواره جهادگران علم و فناوری و ورود جدی و معتقدانه نخبگان به طرح و رزمایش کمک مومنانه ازجمله آن‌ها بود.

معاون سازمان علمی و پژوهشی سپاه استان قزوین عنوان کرد: تهیه و توزیع بسته‌های معیشتی، ورود در حوزه تولید محلول ضدعفونی بر پایه آب و الکل و ماسک کارگاهی و صنعتی از ابتدای شیوع کرونا مورد توجه قرار گرفته و در مقطعی که با کمبود این مواد مواجه بودیم با عرضه این محصولات به بازار قیمت‌ها کاهش یافته و نگرانی کمبود آن‌ها رفع شد.

وی ادامه داد: در ابتدا روزانه ۱۲۰ هزار لیتر محلول ضدعفونی و ۱۰ هزار ماسک تولید و در داخل و خارج استان توزیع می‌شد، البته اکنون در روز دو هزار و ۵۰۰ ماسک سه لایه به شکل صنعتی تولید می‌شود.

این مسئول ابراز کرد: کمک به شرکت‌های مشکل دار نیز در دستور کار قرار داشت و طی آن بیش از ۷۰۰ شرکت با همکاری اقشار مختلف بسیج ازجمله بسیج مهندسین شناسایی و عارضه یابی شد و برای آن‌ها بالغ بر ۳۰۰ مورد تسهیلگری در مواردی همچون پرداخت وام و حقوق، مشاوره حقوقی و حل مشکلات برق و گاز انجام شد.

وی افزود: در این اقدام ۳۵ شرکت که در حوزه تامین مواد و یا ساخت و تعمیر قطعات مشکل فناوری داشتند مورد حمایت قرار گرفته و این موارد انگیزه کارگران، سرمایه گذاران و تولید کنندگان را افزایش داد.

برزگر عنوان کرد: در حوزه صنعت و دفاعی نیز اختراعات و ایده‌هایی خوبی وجود داشت که تعدادی از آن‌ها به مراکز مربوطه و تهران ارائه شد و تعدادی نیز در جشنواره جهادگران علم و فناوری ارائه شد.

وی درپایان گفت: امیدواریم رسانه‌ها کمک کنند تا صدای مخترعین و مبتکرین استان که ظرفیت خوبی به شمار می‌آیند و از بیت المال برای تحصیل آنان هزینه‌های زیادی شده به گوش مسئولین استانی و کشوری برسد، زیرا با عدم ورود دولتمردان به صورت جدی این استعدادها یا از کشور خارج شده و یا به دنبال شغل حاشیه‌ای می‌روند.

گزارش ویژه

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار