۲۵ / تير / ۱۴۰۴ - 16 July 2025
04:30
کد خبر : 9309326
۰۸:۴۸

۱۳۹۹/۱۰/۱۴
مولف کتاب مکتب سلیمانی در گفت‌وگو با خبرگزاری بسیج؛

خلق کتاب "مکتب سلیمانی" پس از هشت ماه تلاش/ انتخاب اصلح، خواسته رهبر و حاج قاسم

درویشی احد کلیشمی گفت: پس از شهادت سردار احساس می‌کردم باید اثری را در راستای تبیین مکتب سلیمانی خلق کنم و این را وظیفه خود می‌دانستم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج در قزوین؛ یک سال است که از شهادت سردار دل‌ها حاج قاسم سلیمانی می‌گذرد، شهادت ایشان داغی بزرگ بر دل اقشار مختلف بود و نه تنها در داخل کشور بلکه تمام آزادیخواهان و مستضعفان منطقه و حتی عدالتخواهان کشورهای غربی از این شهادت ناجوانمردانه بر سوگ نشستند.

 

سردار سلیمانی شخصیتی بود که شهادت، ادامه راهش را پویاتر کرد و افراد مختلف تلاش کردند از طریق گوناگون این راه را در حد توان خود ادامه داده و آن را برای دیگران تبیین کنند.

 

با مطرح شدن مکتب سلیمانی؛ هنرمندان، نویسندگان، جهادگران، بسیجیان و سایر افراد در جایگاه‌های مختلف تلاش کردند تا در این راه قدم برداشته و نقش ایفا کنند.

 

تبیین و تحلیل مکتب سلیمانی از اهمیت بالایی برخوردار است و می‌توان با تکیه بر آن بسیاری از مشکلات را حل کرده و بحران‌ها را مدیریت کرد؛ نگارش مقالات و کتاب‌ها یکی از روش‌هایی است که با استفاده از آن می‌توان ابعاد مختلف این مکتب را به جامعه معرفی کرد.

احمد درویشی احد کلیشمی یکی از افرادی است که در این راستا احساس وظیفه کرده و از قلم خود برای نگارش کتابی در این زمینه بهره برده است.

 

این نویسنده بسیجی پیش از این چهار کتاب با عناوین؛ "سیری بر گلستان نبوی"، "نماز خانه اخلاص"، "دعا و نیایش؛ همراه یار صالحین" و "سبک کار و تلاش؛ اسلامی، قرآنی، اخلاقی و حرفه‌ای" را تالیف کرده و این بار کتاب "مکتب سلیمانی؛ مکتب ایمان، توکل، توسل، بصیرت و مدیریت جهادی" را به رشته تحریر در آورده که در آن بخش‌هایی از مکتب سلیمانی در ابعاد تربیتی مورد بررسی قرار گرفته است و با مطالعه آن می‌توان با قسمت‌هایی از روش و منش سردار شهید سلیمانی آشنا شد.

توجه به ابعاد تربیتی در کتاب مکتب سلیمانی

احمد درویشی احد کلیشمی، مولف کتاب مکتب سلیمانی، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در قزوین، با اشاره به انگیزه نگارش کتاب گفت: رهبر معظم انقلاب برای اولین بار تاسیس مکتب سلیمانی را اعلام کردند؛ در واقع شهادت سردار باعث ایجاد مکتبی شد که ارزش بالایی دارد؛ هر انسانی فارغ از اندیشه سیاسی و اجتماعی آگاه است که سردار دارای توانایی بالایی بود که در دنیا بی نظیر است.

 

وی ادامه داد: لازم است ویژگی‌های سردار در کتاب و آثار هنرمندان مورد توجه قرار گیرد؛ ایمان و اعتقاد به خدای یگانه بزرگترین اندیشه‌ای است که به ذهن رسیده و انسان را در برابر پیشامدهای ناگوار شکیبا می‌کند.

 

مولف کتاب مکتب سلیمانی عنوان کرد: سردار سلیمانی در دنیا، در جبهه مقاومت و کشورهای منطقه از طرف هر قشری علاقمند داشت، ایشان ویژگی‌های انسان مومن را دارا بوده و فردی هدفمند، با توکل، اطاعت کننده از خدا و رسول(ص) و ولایت بوده و ولایت کافران را نمی‌پذیرفت و با مال و جان در برابر کافران جهاد می‌کرد.

 

وی ادامه داد: ایمان به خدا در سردار دل‌ها به اندازه‌ای بود که در خط مقدم نبرد با داعش ذره‌ای ترس و تردید به خود راه نداد، ایشان با اعتقاد به اهل بیت(ع) و فاطمه زهرا(س) تمام زندگی خود را در این راه گذاشت و شهادت نعمتی بود که به ایشان عنایت شد؛ اکنون نیز وظیفه ما است که در این برهه از زمان مکتب سلیمانی را به اندازه فهم و درک برای دیگران تشریح کنیم.

 

درویشی ابراز کرد: در کتاب مکتب سلیمانی به برخی ابعاد این مکتب اشاره شده و بعد تربیتی مورد توجه قرار گرفته است، فردی که خواستار رشد در مکتب سلیمانی است باید ابتدا به اصول و فروع دین واقف باشد و این مورد اولین گام در ادامه راه سردار است؛ از این رو به طور مختصر حدود ۷۰ تا ۸۰ صفحه از کتاب به اصول و فروع دین پرداخته است.

خلق کتاب

بیان ابعاد مختلف شخصیت سردار سلیمانی در بخش‌هایی از کتاب مکتب سلیمانی

وی ادامه داد: در فروع دین مواردی همچون امر به معروف و نهی از منکر، تولی و تبری، نماز، روزه، خمس، زکات، جهاد و مدیریت جهادی برای سردار اهمیت بالایی داشت؛ توجه و اطاعت از رهبری و مدیریت جهادی جزء فروع دین ما بوده و سردار در این زمینه مشهور است و در سیل جنوب جزء نفرات اولی بود که حضور یافتند و این موارد نشان می‌دهد که مدیریت جهادی در جمهوری اسلامی از تجربه‌ای موفق برخوردار است.

 

این مولف بیان کرد: در کرونا، کمک مومنانه در قالب مکتب سلیمانی مطرح شده و مدیریت جهادی در آن مورد توجه است؛ نقش بی بدیل سردار در خدمت به مظلومین عالم در طول چند سال، حضور در دفاع مقدس، سوریه، عراق، فلسلطین و لبنان دارای اهمیت است؛ درواقع این شهید بزرگوار نبوغ نظامی، روحیه سلحشوری و جنگندگی داشته، با شجاعت و بی باکی در خط مقدم بود و فعالیت فرامرزی داشت.

 

وی ادامه داد: روحیه شهادت طلبی سردار نیز قابل توجه است؛ هنگامی که انسان از چنین روحیه‌ای برخوردار باشد اقدامات مهمی را انجام می‌دهد؛ اخلاص، بی آلایش و مومنانه بودن، ارادت و تمسک به اهل بیت(ع) و پرهیز از ریا و خودنمایی از ویژگی‌های سردار سلیمانی است.

 

درویشی تاکید کرد: ولایت مداری از ویژگی‌های برجسته سردار سلیمانی بود؛ ایشان ذوب در ولایت و به غایت ولایتمدار بوده و رهبر را مقتدای خود می‌دانست و برای تبعیت از ایشان سفارش می‌کرد؛ همچنین تعبد و معنویت در وجود سردار فوران داشت.

 

وی ادامه داد: فرماندهی در سپاه قدس فرصت کسب تجربه‌های جدید و آشنایی با زوایای مختلف جریان مقاومت و کارسازی و تاثیر گذاری در این عرصه را فراهم کرده بود؛ وقتی داعش ساخته و پرداخته شد حاج قاسم هیمنه آنان را در هم شکست و هسته مرکزی پدیده مدافعان حرم را تشکیل داد.

فرماندهی که به یک دیپلمات برجسته تبدیل شد

درویشی ابراز کرد: سردار سلیمانی فرماندهی بود که به دیپلماتی برجسته تبدیل شد و با تمام رئیس جمهوران منطقه ارتباط تاثیر گذار داشت؛ سخت کوشی، نظم، سرعت عمل و به هنگام بودن نیز از ویژگی‌های این شهید بود؛ ماهیت کارزار به گونه‌ای بود که همچون صاعقه بر سر دشمنان فرود می‌آمد و نقشه‌های دشمنان را خنثی می‌کرد.

 

وی ادامه داد: علاقمندی به فرهنگ و هنر، سنجیدگی در امور، مردمی بودن، خوش رویی، ارتباط عمیق با خانواده و درک عمیق از دنیا و آخرت از دیگر ویژگی‌های برجسته سردار سلیمانی بود.

 

مولف کتاب مکتب سلیمانی درباره آغاز نگارش این اثر گفت: از زمانی که سردار سلیمانی به شهادت رسید پس از مراسم تشییع و تدفین در ذهنم بود که باید اثری را در این زمینه تولید کنم؛ نگارش کتاب از ۲۰ دی ۹۸ آغاز و هشت ماه به آن پرداخته شد و درنهایت کتاب با ۴۹۸ صفحه به عنوان پنجمین اثر من در چاپ و نشر ایران به چاپ رسید و طی هفته گذشته در سپاه آبیک رونمایی شد.

 

وی اظهار کرد: هنگامی که سردار سلیمانی به شهادت رسید بسیاری نگران بودند اما رهبر معظم انقلاب بیان کردند که ما حاج قاسم‌ها داریم؛ ایشان سربازان و فرماندهان زیادی را پرورش داده و مکتب حاج قاسم انگیزه‌ها را افزایش داد و وظیفه ما سنگین‌تر شد و باید آگاهی بخشی و اطلاع رسانی کنیم؛ چرا که با این موارد به امنیت و اقتدار می‌رسیم.

 

درویشی ابراز کرد: تا زمانی که سایه رهبری بر سر ما است باید با جان و دل از ایشان حمایت کنیم و در انتخابات پیش رو نیز این موضوع را مد نظر قرار دهیم که حاج قاسم و رهبری چه افرادی را انتخاب و معرفی می‌کردند؛ سردار سلیمانی بارها تاکید کردند که اگر می‌خواهید به نظام و کشور آسیبی نرسیده و مشکلی ایجاد نشود باید اتحاد داشته و پیرو ولایت باشیم.

 

وی در پایان گفت: اگر همگام و همدل باشیم تمام قله‌های موفقیت و پیشرفت را طی خواهیم کرد و اگر به فرمایشات رهبری و مکتب سلیمانی تمسک داشته باشیم آسیبی به ما نمی‌رسد.

 

م/ گزارش ویژه


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید