قزوین _ به گزارش خبرگزاری بسیج، حاج مهدی طاهرخانی، رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان قزوین و مسوول کمیته مشارکت های مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین استان قزوین در همایش مدیران اجرایی مواکب استان که با هدف برنامهریزی و هماهنگی بهتر برای خدمترسانی به زائران اربعین حسینی برگزار شد، ضمن تسلیت ایام سوگواری حضرت سیدالشهدا(ع) و گرامیداشت یاد فرماندهان شهید دوران دفاع مقدس، بر لزوم استفاده حداکثری از ظرفیتهای استان برای هرچه باشکوهتر برگزار شدن مراسم اربعین تأکید کرد.
وی با اشاره به اینکه این نشست بیشتر جنبه کاربردی و اجرایی دارد، گفت: در تلاشیم تا با پرهیز از مسائل حاشیهای، برنامهریزی دقیقی برای اعزام و استقرار موکبها انجام شود. از مسوولان ارشد استان از جمله نماینده ولیفقیه و استاندار قزوین نیز دعوت شده که در این نشست حضور یابند.
زمانبندی دقیق فعالیت موکبها
رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان قزوین، تاریخ آغاز عملیات اربعین را دهم صفر اعلام کرد و گفت: از روز دهم صفر خدماترسانی موکبها به زائران آغاز میشود و تا روز بیستم صفر (روز اربعین) ادامه خواهد داشت. برخی از مواکب نیز تا دو یا سه روز پس از اربعین به فعالیت خود ادامه میدهند.
وی همچنین با اشاره به پیشبینیها برای حرکت کاروانها از ایران، گفت: از چهارم تا یازدهم صفر، عملیات مقدماتی و تشریفات اجرایی از جمله عبور از مرزها انجام میشود. پس از یازدهم صفر دیگر امکان استقرار موکبها وجود نخواهد داشت و موکبها باید تا آن زمان در کشور عراق مستقر شده باشند.
موکبهای فعال از قزوین تا مرزهای عراق
طاهرخانی اظهار کرد: موکبهای استان قزوین در شهرهای مختلف از جمله قزوین، آبگرم، آوج، دانسفهان، بوئینزهرا، تاکستان در داخل مرز و همچنین موکب آستان قدس در مرز مهران حضور خواهند داشت. کالاهای موکبها نیز با خودرو از مرز خسروی به عراق منتقل میشوند.
وی با تأکید بر شرایط ویژه امسال، گفت: به دلیل شرایط خاص کشور و تداوم جنگ ترکیبی دشمن، خدمات حمایتی به شکل گذشته ممکن نیست و همه خادمان اربعین باید با صبوری و درک متقابل، برای خدمترسانی مطلوب آماده باشند.
تأکید بر هماهنگیهای بهداشتی، امنیتی و بیمه
طاهرخانی در ادامه با بیان اینکه مسائل امنیتی، بهداشتی و اقتصادی در اولویت برنامهریزیهای امسال قرار دارد، افزود: از تمامی موکبداران خواسته شده تا خودروهای اعزامی و زائران را بیمه کنند. شرکت بیمه معلم مسئولیت این امر را بر عهده دارد و بیمهنامهها باید با الحاقیه ویژه کشور عراق تهیه شود.
وی ادامه داد: اقلام ممنوعهای مانند گوشت، فرش و برخی مواد خوراکی نباید به کشور عراق منتقل شود، چرا که موجب بروز مشکلاتی در مرزها خواهد شد. تأکید شده است که برای حمل دارو، حتماً با هلالاحمر هماهنگی صورت گیرد.
نظارت و بازرسی مستمر
رئیس ستاد بازسازی عتبات استان قزوین گفت: بازرسی مستمر از موکبها انجام میشود و نمایندگانی از سوی ستاد و سپاه وظیفه ثبت گزارشها و بررسی عملکرد موکبها را بر عهده دارند. از مدیران اجرایی مواکب خواسته شده با این بازرسان همکاری کامل داشته باشند.
تأکید بر رعایت مسائل فرهنگی و اقامه نماز
طاهرخانی با تأکید بر اهمیت بعد فرهنگی فعالیت موکبها، اظهار کرد: موکبها باید نسبت به اقامه نماز اول وقت اهتمام داشته باشند و فضاهای فرهنگی را در اولویت قرار دهند. فعالیت خواهران در برخی موکبها نیز مورد تقدیر قرار گرفت، اما به دلیل برخی محدودیتها در عراق، مسئولیت رسمی موکبها به نام آقایان ثبت میشود.
خودکفایی در عراق و عدم وابستگی به ستاد مرکزی
وی خطاب به مدیران اجرایی موکبها گفت: به هیچوجه نباید در کشور عراق منتظر کمکهای ستادی باشید. باید امکانات لازم از قبیل آب، برنج، امکانات سرمایشی و سایر تجهیزات را پیشاپیش تهیه کرده و با خود ببرید.
توصیه به اطلاعرسانی و تعامل با رسانهها
در پایان این همایش، از مدیران موکبها خواسته شد تا با رسانهها از جمله صدا و سیما در زمینه اطلاعرسانی و مستندسازی خدمات خود همکاری کرده و ضمن رعایت اصول ایمنی، در ثبت و ضبط فعالیتهای خود کوشا باشند.
انتهای پیام/۱۰۱۵