اتفاقی شیرین در روزهای تلخ کرونایی
به گزارش سرویس بسیج جامعه زنان کشور خبرگزاری بسیج،شیوع ویروس کرونا در کشورمان و جهان باعث شده است تا ارتباطات اجتماعی دچار تحول اجباری شود. درواقع کارشناسان این حوزه بیان می کند برای قطع زنجیریه انتقال ویروس بایستی ارتباطات اجتماعی کمتر شود و از این رو بسیاری از دورهمی ها و جمع های تفریحی و سرگرمی و ... با ممانعت جدی روبرو شده است. به همین خاطر بسیاری از مراسماتی که پیشتر برگزار می شد یا برگزار نمی شود یا به صورت کاملا محدود اجرا می شود.
در کشورمان به سبب اینکه رفت و آمدهای خانوادگی و همچنین دورهمی های دوستان و آشنایان و متعاقب آن رسم و رسومات فرهنگی و اجتماعی بسیار زیاد بوده است، شاهد آن بودیم که مراسمات مختلف از جمله جشن عروسی و متعلقات آن از عقدکنان و حنابندان، جهاز برون و .. با حضور افراد مختلف فامیل و دوست و آشنا انجام می شد.
همین مراسمات بعضا باعث ایجاد هزینه های بسیاری برای زوج جوانی که تازه می خواهند بنیان یک زندگی خانوادگی را بسازند و مهیا کنند، می شد. از این لحاظ کارشناسان فرهنگی و اجتماعی و دینی ازدواج آسان را تبلیغ می کردند. اما کماکان مردم به رسم و رسومات خانوادگی خود پایبند بودند و حتی در برخی از خانواده ها این رسم ها به نوعی حیثتی و مایه کم و زیاد شدن آبروی آنان می شد.
از سوی دیگر برخی نیز با چشم و هم چشمی و خودی نشان دادن ازدواج های لاکچری در تالارهای مجلل و خرج و هزینه های بسیار با برنامه های ویژه را برگزار می کردند که همین مورد نیز در فضای رسانه ای و شبکه های اجتماعی منتشر می شد و به نوعی توقعاتی را برای خانم های جوان ایجاد می کرد که آنها نیز در همین زمینه از دیگران عقب نمانند.
اما این روزها با شیوع ویروس کرونا که ارتباطات اجتماعی هم کاسته شده است شاهد موضوع عجیب اما در دل همه تلخی های شیوع این ویروس مسئله خوشحال کنندهای هستیم.
در همین رابطه آمار و ارقامی به گوش می رسد که بیان کننده آن است که درصد ازدواج با وجود شیوع این بیماری نه تنها کاسته نشده است بلکه در حال افزایش است.
«محمد مهدی تندگویان»، معاون امور جوانان وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه « آمار ازدواج در دوران کرونا افزایش داشته است» گفت: «با پایش صورت گرفته آمار ۹ ماه گذشته در خصوص ازدواج بیانگر افزایش ازدواج و دستیابی به توفیق است. تصور ما این بود که شیوع ویروس کرونا، آمار ازدواج را تحث تاثیر قرار خواهد داد و منجر به کاهش آن خواهد شد ولی بررسی ها نشان داد که سیاستگذاری ها و همکارهای دستگاه ها نتیجه بخش بوده و آمار ازدواج در ۹ ماه اول سال ۹۹ با ۳ دهم درصد افزایش روبرو بوده است.»
وی همچنین نقش مراکز مشاوره، استفاده بهینه از فضای مجازی، فعالیت خیرین ازدواج و پویش هایی با این عنوان را زمینه ساز افزایش ازدواج و کاهش طلاق عنوان کرد و در این خصوص فرهنگسازی در حوزه ازدواج آسان و حذف تشریفات و تجملات ازدواج به دلیل شیوع ویروس کرونا را بسیار مهم دانست.
با این حال به نظر می رسد که این بیماری کرونا بوده که با همه تلخی های خود باعث شکستن سیطره تجملات بر سر ازدواج جوانان شده است. درس بزرگی که از دوران کرونا می توان گرفت این است که جوانان مهیای رفتن به زندگی هستند و بعضا اتفاقاتی که در دور و اطراف آنها می افتد و انتظاراتی که برای برگزاری مراسم های تجملاتی و پرخرج می شود متاسفانه نه تنها موضوع مثبتی نیست بلکه باعث می شود که بسیاری از جوانان از ازدواج خودداری کنند.
این روزها حتی بسیاری به شوخی و جدی به جوانانی که هنوز ازدواج نکرده اند توصیه می کنند که کرونا فرصت خوبی برای رفتن به خانه بخت است. از این رو می توان با استفاده از تجربه ازدواج جوانان در زمان بیماری کرونا هم این رویه مناسب را پیگیری و ادامه داد و هم اینکه با تبلیغات بیشتر و فرهنگ سازی مناسب جوانان و خانواده آنان را به ازدواج آسان و شدنی ترغیب کرد.
طنین یاس