در گفت وگو با خبرنگار بسیج زنجان مطرح شد
چرا به حضرت زهرا(س) ام ابیها می گویند؟/اسباب شفاعت حضرت زهرا در قیامت
این روزها در دههی دوم ایام فاطمیه هستیم و پرداختن به وجود مبارک دختر پیامبر گرامی اسلام(ص)و بررسی ابعاد شخصیتی، سیره زندگی و چگونگی حضور ایشان در اجتماع خالی از لطف نیست.
به گزارش خبرگزاری بسیج زنجان؛ این روزها در دههی دوم ایام فاطمیه هستیم و پرداختن به وجود مبارک دختر پیامبر گرامی اسلام (ص) و بررسی ابعاد شخصیتی، سیره زندگی و چگونگی حضور ایشان در اجتماع خالی از لطف نیست. چه بسا روند پر فراز و نشیب زندگی و اقداماتی که ایشان در زمان به خطر افتادن ولایت انجام دادند، الگوی بسیار خوبی برای همگان است و از این رو میتوان زندگی دختر پیامبر (ص) را در چندین مقطع بسیار مهم مورد توجه قرار داد. به همین منظور گفتگویی با حجت الاسلام محمدعلی تیموری؛ مسئول دفتر نمایندگی، ولی فقیه در تیپ ۳۶ انصارالمهدی (عج) استان زنجان داشتیم و وی درباره ابعاد شخصیتی آن حضرت در بخشهای مختلف صحبت کرده است که در ادامه میخوانید:
سبک زندگی و سیره عملی حضرت زهرا (س)
حجت الاسلام تیموری در گفت وگو با خبرنگار بسیج زنجان؛ ضمن تسلیت سالروز شهادت ام ابیهاء حضرت فاطمه زهرا (س) به تبیین سبک زندگی و سیره عملی این بانوی بزرگوار اشاره و اظهار کرد: سبک زندگی و منش رفتاری همان موضوع الگو بودن ائمه اطهار است منش و سیره ائمه اطهار برای انسانهای جویای سعادت دنیوی و اخروی سعادت تعالی انسانی هستند الگو است.
وی با اشاره به اینکه در قرآن کریم به بحث اسوه بودن ائمه اطهار واولیاء الهی اشاره شده است، بیان کرد:همچنین بنا بر فرمود: ه امام زمان (عج) «اِنَّ لی فی ابنة رسولِ الله اُسوةٌ حَسَنَةٌ:الگو و اسوهی نیکوی من دختر فرستاده خدا (فاطمه زهرا «سلام الله علیها») است» به الگو واسوه بودن حضرت زهرا (س) اشاره شده است.
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در تیپ ۳۶ انصارالمهدی (عج) استان زنجان با بیان اینکه در برخی روایات آمده است که در هنگام سختیها ومشکلات میبایست به ائمه اطهار (علیهم السلام) متوسل شد، تاکید کرد:امام صادق (ع) نیز فرمودند: ما در مشکلاتمان به مادرمان حضرت زهرا (س) متوسل میشویم که این احادیث اشاره به جایگاه والای حضرت زهرا (س) در نزد خداوند دارد.
حجت الاسلام تیموری با اشاره به اینکه سبک زندگی ائمه اطهار میبایست به عنوان الگو در زندگی مورد استفاده قرار گیرد که این الگوپذیری سبب پیشگیری از بسیاری از مشکلات نظیر گناه و اشتباه و معصیت در زندگی فردی و اجتماعی خواهد شد، افزود:این مهم سبب آرامش فکری و روحی انسان میشود.
وی خاطرنشان کرد:برخی افراد با طرح این موضوع که اولیا و انبیا الهی برگزیدگان خداوند متعال بوده و معصوم هستند و انسان عادی نمیتواند چنین روشی در پیش گیرد، نسبت به الگوپذیری سرباز میزنند که حقیقتا اگر خداوند متعال چنین ظرفیتی در انسانهای عادی نمییافت، اولیاء را برای هدایت انسانها مبعوث نکرده و در قرآن کریم و روایات و احادیث به آن تاکید نمیکرد.
این مسئول در ادامه با تاکید بر اینکه سبک زندگی فاطمی به دو بخش فردی و اجتماعی تقسیم میشود، گفت:بعد فردی زندگی این بانوی بزرگوار موضوعات عبادی و معنوی نظیر عبادت، آداب تغذیه، کار، معیشت، استراحت و... را شامل میشود.
وی با بیان اینکه بعد اجتماعی شامل اخلاق اجتماعی، آداب اسلامی و... میشود، ادامه داد:نحوه برخورد و رفتار حضرت زهرا (س) با خانواده به ویژه پدر گرامیشان حضرت محمد (ص) الگویی بی بدیل بوده است چرا که یکی از مهمترین یاوران و حامیان پیامبر (ص) پس از بعثت، حضرت فاطمه زهرا (س) دختر گرامیشان بوده است.
چرا پیامبر لقب ام ابیها را به حضرت زهرا (س) داد
حجت الاسلام تیموری با اشاره به اینکه در سال عام الحزن پیامبر گرامی اسلام دو حامی خود یعنی حضرت ابوطالب (ع) و حضرت خدیجه (س) را ازدست داد، افزود: بعد از وفات این دو بزرگوار، دخت مکرم نبی اسلام در سختیها، گرفتاریها و مشکلات مونس پیامبر (ص) بود. به طوری که پیامبر (ص) او را مربی خود میخواند و در وصف بزرگی ایشان لقب (ام ابیها) یعنی مادر پدر را به آن حضرت داد چرا که حضرت زهرا (س) نگاه مادرانه نسبت به پدر داشته و تمام این حس را با تمام وجود ابراز و نسبت به پدر خدمت میکرد.
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در تیپ ۳۶ انصارالمهدی (عج) استان زنجان با اشاره به شیوه همسرداری و اخلاق حضرت زهرا (س) در خانواده خاطرنشان کرد:نبود اخلاق و عفت در بین بانوان و مادران خانواده سبب تباهی و نابودی بنیان خانواده میشود لذا وجود اخلاق نیک در بین همسران و الگوگیری از سیره رفتاری حضرت فاطمه (س) در خانواده امری ضروری و اجتناب ناپذیر است.
حجت الاسلام تیموری برخورد مناسب با همسایگان را از دیگر ابعاد سبک زندگی اجتماعی حضرت زهرا (س) برشمرد و تصریح کرد: زیباترین شیوه رفتار با همسایه، در عمل فاطمه زهرا (س) بروز پیدا کرده است. ایشان همیشه همسایگان را بر خود مقدم میدانست و در مناجاتهای شبانه، برای آنان دعا میکرد و خیرشان را از خدا میخواست. امام حسن مجتبی علیه السلام در این زمینه چنین فرمود:: مادرم شب جمعه یکسره در حال عبادت بود و مدام برای مردم دعا میکرد و نام آنان را به زبان میآورد. صبح به ایشان گفتم: در دعای دیشب برای خودتان چیزی طلب نکردید. آن حضرت جواب داد: «اول برای همسایگان و پس از آن برای خود».
وی با اشاره به رفتار حضرت زهرا (س) با همسر خود حضرت علی (ع) گفت: حضرت فاطمه (س) با جایگاه حساس و خطیر شوهرش آشنا بود و به خوبی میدانست که حضرت علی (ع) در محیط بیرون، با چه مشکلاتی روبه روست. از این رو کوشش ایشان، ایجاد محیطی آرام و باصفا در خانه بود. نه تنها سخنی که موجب پریشانی همسر خود بشود بر زبان نمیآورد، بلکه هر آن چه میگفت و انجام میداد، در راه مصالح عالی همسر فداکار و دلاورش بود.
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در تیپ ۳۶ انصارالمهدی (عج) با اشاره به اینکه یکی از جلوههای زندگی مشترک حضرت علی وحضرت فاطمه (علیهم السلام) تقسیم مطلوب وظایف و مسئولیتهای زندگی بود، یادآور شد:آموزش عبادت، تربیت فرزندان و رفتار با فرزند از دیگر نکاتی که میبایست از آن الگو گرفت.
ولایت مداری حضرت زهرا (س) میتواند در جامعه به عنوان الگو مطرح شود
این مسئول با اشاره به حامی ولایت بودن و ولایت محوری حضرت زهرا (س) افزود: این موضوع میتواند گره گشای بسیاری از مشکلات جامعه در مسائل مختلف سیاسی اجتماعی فرهنگی و... باشد.
حجت الاسلام تیموری با بیان اینکه اگر ولایت پذیری از جامعه رخت ببندد، عدالت، اخلاق، حجب و حیا از جامعه رخت بر میبندد، یادآور شد:وجود تمامی این تاثیرات مثبت به برکت وجود ولایت است. همانگونه که حضرت زهرا (س) در ابتدای جوانی خود در راه امامت و ولایت جان خود را فدا نمودند و با روشنگری خود در مقابل تحریفها ایستادگی کردند.
وی درپایان بیان کرد: شفاعت در روز قیامت به دستان حضرت زهرا (س) است، امیدواریم شفاعت شامل حال همه ما بشود و بتوانیم ایشان را به عنوان الگوی زندگی در طول حیات خود قرار داده وعاقبت خیری را برای خود رقم بزنیم.
اخبار مرتبط
ارسال نظرات
غیرقابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
پر بیننده ها
آخرین اخبار