به گزارش خبرگزاری بسیج از رشت ، مراسم اختتامیه دهمین دوره جشنواره ادبیات داستانی بسیج گیلان با حضور فرهیختگان و هنرمندان گیلانی در سالن شهید انصاری مجتمع فرهنگی خاتمالانبیاء(ص) رشت برگزار شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و تبریک ایامالله دهه مبارک فجر با اشاره به جایگاه هنرمندانی که همواره دست به قلم هستند اظهار داشت: هرچقدر روح انسان پاک و زلالتر باشد، طبع الهی او بیشتر برای نوشتن رغبت دارد.
فیروز فاضلی تبیینهای غلط را حاصل توصیفهای غلط، دیدههای غلط و پیشداوریهای غلط دانست و خاطرنشان کرد: نویسنده برای داستاننویسی و بهطور کلی زایش ادبی نیازمند آموختن ادبیات است و بدون آموزش نمیتوان چیزی را ایجاد کرد.
وی با بیان اینکه داستان تاریخی بسیاری نوشته شد اما بسیاری از تاریخها ماندگار نشد اظهار داشت: درس تاریخی که پوشش ادبیات به تن دارد ماندگار خواهد شد بنابراین هیچ چیزی صرفاً با نگاشتن ماندگار نمیشود مگر اینکه پوشش ادبیات به تن داشته باشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان با اشاره به اینکه داستان دارای 3 مرحله سرگرمکنندگی، آموزنده بودن و تکنیک است گفت: داستانی که سرگرمکننده نباشد اصلاً خوانده نمیشود و هیچ داستانی نمیماند مگر اینکه تکنیک لازم را داشته باشد.
فاضلی با بیان اینکه از سال 57 همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی تا سال 60 حدود 113 اثر داستانی چاپ شد افزود: سال 57، علاوه بر تمثال مبارک حضرت امام(ره) و تصاویر شهدای انقلاب، تصاویر 4 شخصیت هنرمند از جمله دکترعلی شریعتی، جلال آل احمد، صمد بهرنگی و عکس گل سرخ نیز بهصورت پلاکارد در دستان مردم قرار داشت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان ضمن یادآوری مجموعه "چهل رمان در چهل سال انقلاب" که دارای ریشههای انقلابی است ابزاز داشت: کتاب و داستانها به چاپ میرسد اما همچنان باید پوشش ادبیات به تن داشته باشد و برای ایجاد فرهنگ و رواج دادن چیزی همواره باید هزینه کرد.
فاضلی خطاب به هنرمندان و نویسندگان گفت: طرح اولیه داستان که به ذهننان خطور میکند بلافاصله طرح را ننویسید و چاپ نکنید بلکه اجازه دهید قلمتان پختهتر شود و با شخصیت و مکان داستانتان مدتی درگیر شوید و زمان دهید و هرعنوانی را برای کتاب انتخاب نکنید زیرا عنوان کتاب بسیار اهمیت دارد.
به گزارش بسیج، در پایان مراسم، علیرضا شعبانینژاد، حسین صداقتی و نبیالله صالحینژاد بهترتیب مقام نخست تا سوم بخش خاطرهنویسی جشنواره ادبیات داستانی بسیج گیلان را کسب کردند.
همچنین در بخش دلنوشته بزرگسالان، غزاله ربیعزاده، زینب حسنپور و حمیده عاشورنیا و در بخش دلنوشته نوجوانان نیز پرگل سبحانی، سوسن کاظمی و فاطمه پناهنده بهترتیب حائز رتبههای برتر شدند.
و در بخش داستان کوتاه بزرگسالان داستان"محبوبه شب" از طاهره مشایخ، داستان "این خانه تاریک است" از مجتبی صفدری و داستان "ستاره فاطی عروس" از سعیده شبرنگ بهترتیب مقام نخست تا سوم این جشنواره را کسب کردند.
همچنین در بخش داستان کوتاه نوجوانان، مهتاب مداحی، مریم راسخپور و نیوشا یوسفیان بهترتیب حائز رتبههای برتر شدند و داستان مریم اقامتی و داستان "تیله خاطرات" از شعله آریانپور و داستان "کلاغی با من میدود" از پرستو آزاد شایسته تقدیر شناخته شد.
نویسنده دو رمان "چایت را من شیرین میکنم" و "مثل بیروت بود" از آثار بانوی گیلانی زهرا اسعدبلند دوست بهطور ویژه تقدیر شد.
انتهای پیام/