"یزد" قطب شمشیربازی کشور است

نایب رئیس هیئت شمشیر بازی استان یزد با اشاره به اینکه استان یزد قطب شمشیر بازی کشور است گفت: در واردات لوازم ورزشی شمشیر بازی با مشکلاتی روبه‌رو هستیم.
کد خبر: ۹۳۲۲۱۲۵
|
۲۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۸:۲۰
به گزارش خبرگزاری بسیج از یزد، محمدحسن صدیقی اظهار داشت: هفت سالی است که ورزش شمشیر بازی بر اساس شاخص‌های اداره کل ورزش و جوانان ورزش اول استان یزد و بر اساس طرح آمایش سرزمین، شمشیر بازی استان یزد در وزارت ورزش و جوانان کشور به عنوان ورزش اول معرفی شده است.

وی گفت: از سال ۷۲ به طور جدی ورزش شمشیر بازی در یزد شروع شده و در حال حاضر قطب ورزش شمشیر بازی کشور هستیم.

دبیر شمشیربازی استان یزد تشریح کرد: هیئت شمشیر بازی در شهرستان‌های یزد، اردکان، میبد و بافق تأسیس شده و هر کدام دارای سالن اختصاصی شمشیر بازی هستند و تا ۴ ماه دیگر بزرگترین و مجهزترین سالن تخصصی شمشیر بازی کشور مجهز به خوابگاه و سالن بدنسازی در اردکان افتتاح می‌شود.

وی شمشیربازی را ورزش کیفیتی عنوان کرد و گفت: در حدود ۵۰۰ شمشیر باز در کل استان به طور حرفه‌ای در رده‌های نونهالان، نوجوانان، جوانان، امید و بزرگسالان فعالیت دارند و نیمی از بازیکنان تیم ملی را یزدی‌ها تشکیل دادند.

صدیقی افزود: در کل کشور در مسابقات شمشیربازی، استان یزد همیشه با حداکثر بازیکنان خود در تمام رده‌های سنی که در هر اسلحه چهار نفر می‌تواند باشد، شرکت کرده است.

وی با اشاره به اینکه از نظر سالن و فضای ورزشی مشکلی نداریم، بیان کرد: با این وجود در تأمین تجهیزات مورد نیاز شمشیر بازی از دستگاه‌های ضربه شمار تا خود شمشیر، ماسک و لباس مخصوص این بازی با مشکلات فراوانی روبه‌رو هستیم.

دبیر هیئت شمشیر بازی استان تشریح کرد: هیچ کدام از تجهیزات مورد نیاز این ورزش داخل ایران تولید نمی‌شود و همه وارداتی از چین است و به دلیل بالا بودن قیمت این وسایل، شرایط ارز، تحریم و اوضاع کشور در خرید این وسایل مشکل داریم.

وی افزود: تاکنون نگذاشتیم در بازیکنان کمبودی احساس شود، ولی گمرک و فدراسیون در مورد وارد کردن این وسایل هیچ گونه همکاری نمی‌کنند.

صدیقی ادامه داد: ماسک، لباس و تیغه شمشیر مخصوص شمشیر بازی است و هیچ کدام از این وسایل قابل استفاده در بین عموم مردم نیست و این وسایل با دلار خریداری می‌شود، قیمت دلار هم که هر روز در حال تغییر است و گمرک بالایی به آن‌ها زده می‌شود، اگر بازیکنان پیش از این لباس را ۳۰ یا ۴۰ هزار تومان خریداری می‌کردند در حال حاضر ۴۳۰ هزار تومان می‌خرند.

وی در پاسخ به اینکه چه انتظاراتی از مسئولان برای حل این مشکل دارید، بیان کرد: این سوال بی‌پاسخی است که ده‌ها علامت تعجب نیاز دارد و اینکه چرا این گونه عمل می‌شود را نمی‌دانیم؛ قرار نیست خودروی پورش و لوکس وارد شود تنها لوازم و تجهیزات ورزشی است.

دبیر هیئت شمشیر بازی افزود: ما همیشه در مجمعی که داریم این مشکل را به رئیس فدراسیون می‌گوییم و رئیس فدراسیون می‌گوید که در وزارت ورزش مطرح کردیم و وزارت ورزش هم می‌گوید با گمرکی‌ها صحبت کردیم، در نهایت می‌بینیم که اتفاقی نیفتاده است.

صدیقی بیان کرد: ما در زمینه واردات لوازم شمشیر بازی هم پیشرو بوده و جدا از فدراسیون تنها استانی هستیم که لوازم شمشیربازی را وارد کردیم که چاره‌ای هم نداشتیم؛ لوازم و تجهیزات فدراسیون که هدیه فدراسیون جهانی است، خیلی به ندرت و بسیار کم به استان رسیده است.

وی ادامه داد: نکته جالب‌تر آن است که این لوازم ورزشی چینی تنها برای مسابقات داخلی قابل قبول است و برای شرکت در مسابقات خارج از ایران باید از تجهیزات آل استار آلمان که استاندارد جهانی هستند استفاده کنیم که حداقل قیمت چهار برابری دارند.

وی گفت: شمشیربازی در استان ورزش شناخته شده‌ای است و مراجعه کنندگان بسیاری دارد، ولی ما بر اساس استعدادیابی افراد را می‌پذیریم یعنی بازیکنانی که می‌آیند اگر از نظر فیزیک بدن، سن و قد، سرعت و چابکیِ لازم برای شمشیربازی را نداشته باشند، ثبت‌نام نمی‌کنیم و این افراد به ورزش‌های دیگر هدایت می‌شوند.

نخستین شمشیر باز استان یزد با اشاره به اینکه برای موفقیت شمشیر بازی استان یزد تلاش‌های بسیاری انجام شده، بیان کرد: قهرمانان ملی زیادی از یزد داریم، مقامات آسیایی زیادی را در رده‌های مختلف کسب کردیم و اگر بازی‌های المپیک توکیو برگزار شود از یزد در اسلحه سابر بازیکن خواهیم داشت، مسابقات بین‌المللی شمشیر بازی سال‌ها در یزد انجام می‌شد که از سال ۸۹ تهرانی‌ها این امتیاز را از ما گرفتند با این وجود این ورزش در بین خانواده‌ها شناخته شده است و جایگاه بسیار خوبی دارد.

وی تصریح کرد: ما برای نخستین بار مسابقات قهرمانی کشور با ۴ ساعت پخش زنده تلویزیونی در پاساژ ستاره یزد برگزار کردیم، یادگیری قوانین امتیازدهی در شمشیر بازی سخت است و تماشاچی کمی دارد، ولی ما این ورزش را برای آشنایی بیشتر در بین مردم بردیم و تا فدراسیون جهانی شمشیر بازی از این حرکت زیبا تقدیر کردند.

صدیقی ایراداتی را به فدراسیون شمشیربازی وارد دانست و گفت:، چون ایران در اسلحه سابر سهمیه المپیک گرفته، فدراسیون نسبت به دیگر اسلحه‌ها و بخش بانوان توجهی نمی‌کند و بعد از المپیک افت شدیدی در کل کشور در شمشیر بازی خواهیم داشت، بازیکنان انگیزه بازی را از دست می‌دهند و مسابقه‌ای نیست که در آن شرکت کنند، کرونا هم که اضافه شده و شرایط سخت‌تری ایجاد شده است.

وی افزود: پیش از این شمشیر بازان پس از دریافت مدال کشوری و عضویت در تیم ملی، فدراسیون تیم را به مسابقات آسیایی اعزام می‌کرد؛ الان باتوجه به گران بودن هزینه‌ها و اینکه شمشیر بازی کشور را در اسلحه سابر می‌شناسند و قرار هست در المپیک سهمیه داشته باشیم، به دیگر قهرمانان توجه کمتری می‌شود.

این مربی و داور بین‌المللی گفت: امیدواریم با مشخص شدن برگزاری بازی‌های المپیک توکیو، توجه بیشتری به دیگر اسلحه‌ها و قهرمانان شود تا با برگزاری مسابقات مختلف افتخارات بیشتری کسب کنیم.
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار