به گزارش خبرگزاری بسیج از اصفهان، سردار اسماعیل کوثری در یادواره ۱۴۲ شهید دانشگاه فرهنگیان استان اصفهان و گرامیداشت شهدای گمنام دانشگاه اظهار داشت: وظیفه خودمان بدانیم رفتار حسنه شهدا را به شاگردمان بیاموزیم.
مشاور عالی فرمانده کل سپاه ادامه داد: مراسم یادواره شهدا ادامه دهنده راه آنهاست و باید این چنین مراسمهایی باشد و ذکر اعمال و رفتار شهدا را برای هم داشته باشیم چون آنها کار بزرگی کردند و ما هنوز اندر خم یک کوچهایم.
وی خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش کار بسیار عالی کرد و این کار این بود که بحث پرورش که از ضروریات است و تبیین آن به عهده همین جمع و دانشجویان و اساتید است را در این مسیر جا انداختند.
سردار کوثری افزود: اگر اعمال و رفتار ما در چارچوب شرع و قانون با روحیه انقلابی باشد قطعاً اثر گذار خواهد بود چون روحیه جهادی و انقلابی یعنی از خود گذشتن برای جمع و در این مسیر اگر کسی که بخواهد شخصی را الگو قرار دهد اعمال و رفتار او را مشاهده میکند و عمل کردن است که اثر میگذارد.
مشاور عالی فرمانده کل سپاه در رابطه با پیروزی انقلاب به وسیله امام و همراهی مردم گفت: حتی در زمان امام علی هم به دلیل بی وفایی کارگزاران و درک نکردن مردم مشکلاتی پیش آمد و ایشان از خدا شهادت را خواستند؛ اما امام بعد از ۱۴ قرن همان کلام اسلام ناب محمدی را فریاد زدند و سر ستیز با مستکبران را داشتند.
وی ادامه داد: همه امامان ما به دلیل ظلمستیزیشان به شهادت رسیدند و اینجاست که میبینیم بعد از ۱۴ قرن از سلاله ائمه، امام میآیند و با تکیه بر خداوند بزرگ در مقابل ۲ ابر قدرت میایستند و شعار نه شرقی نه غربی را سر میدهند و این شعار نتیجه داد و همچنان هم ادامه دارد و شهدایی که به دعوت امام لبیک گفتند، برای پیاده کردن کلام خدا و ادامه دادن راه ائمه بود.
سردار کوثری تصریح کرد: در سالهای قبل از دفاع مقدس دشمنان نتوانستند به اهداف خود برسند و به همین دلیل این جنگ را راه انداختند اما دیدیم در این مسیر همان امام با صلابت از مردم خواستند که جلوی پیشروی دشمن را بگیرند و با دست خالی و اتکا به خدا پیش رفتند و به این موضوع یقین داشتند.
مشاور عالی فرمانده کل سپاه تأکید کرد: افرادی مثل شهید همت در کنار مسیر معلمی، در مسیر انقلاب قدم برداشتند و به شهادت رسیدند، یا شخصی مثل شهید باکری تمام مسؤولیتهای خود را کنار گذاشت و به فرمان ولی فقیه خود گوش داد و در مسیر شهادت قرار گرفت و در عملیات بدر جلوتر از همه قرار گرفت و زخمی شد و در آب دجله، به شهادت رسید و همانجا ماند؛ این افراد عاشقانه در مسیر نبرد قرار گرفتند.
وی با اشاره به نقش آموزش و پرورش در زمان دفاع مقدس، بیان داشت: با تصمیمی که در ستاد پشتیبانی جنگ گرفته شد، معلمان در کنار دانشآموزانشان در برابر دشمنی که تا دندان مسلح بود ایستادند و دیدیم که این انسانهای به ظاهر معلم و دانشآموز با انگیزه الهی چگونه بر دشمن تاختند.
سردار کوثری، ولایت و مردم ولایتمدار را ۲ عامل ماندگاری انقلاب دانست و تأکید کرد: هر کدام را کنار بگذاریم کار تمام است، این موضوع که حضرت امام فرمودند جبهه ما دانشگاه است صحبتی به جا است و دیدیم که بسیاری از رزمندهها در خود جنگ دیپلم خود را گرفتند و بعد جنگ ادامه مسیر خود را رفتند.
مشاور عالی فرمانده کل سپاه در خصوص نگاه رهبر انقلاب به دفاع مقدس و شهید و شهادت گفت: ایشان چهار پسر و ۲ دختر دارند که در زمان جنگ ۲ فرزند ایشان در لشکر ۲۷ حضور پیدا کردند و شخص رهبری روزی در زمانی که پسرانشان در جنگ بودند تماس گرفتند و گفتند اگر فرزندانم شهید یا زخمی بشوند مشکلی ندارد ولی سعی کنید اسیر نشوند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: چندین سال بعد که از ایشان درباره این صحبتشان پرسیدیم فرمودند: اگر شهید و جانباز میشدند باعث افتخار بودند ولی اگر اسیر میشدند ما را شناسایی میکردند و برای آزادی آنها امتیازی از من میخواستند و شخصی نبودم که امتیازی به آنها بدهم.