انقلاب اسلامی در عرصه هنر مظلوم است/اراده هنری، سلاح بُرنده در مقابل جنگ نرم
محسن کریمی مسئول بسیج هنرمندان سپاه صاحب الامر(عج) استان قزوین در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج قزوین با اشاره به اهمیت و جایگاه هنر انقلاب اسلامی گفت: هنر انقلاب به اندازه جایگاه انقلاب اسلامی دارای اهمیت است و هر مکتبی با مؤلفه های آن مکتب شناخته می شود و ما هنر انقلابی را نمی توانیم درجه بندی و ارزش آفرینی کنیم.
در حوزه هنر انقلاب، از جریان انقلاب، عقب تر هستیم
مسئول بسیج هنرمندان سپاه صاحب الامر(عج) استان قزوین اظهار کرد: هرچقدر انقلاب اسلامی در نگاه ما جایگاه خود را حفظ کرده و ارزش داشته باشد به همان اندازه هنر انقلابی در دیدگاه ما دارای ارزش و اهمیت است. ما در حوزه هنر انقلاب اسلامی نسبت به جریان مسیر انقلاب عقب هستیم و دلیل این امر این است که از ابتدای انقلاب در دو حوزه که می بایست اتفاقات بسیار ارزشمندی می افتاد، دچار وقفه های طولانی شده ایم.
کریمی با اشاره به این دو حوزه عنوان کرد: در حوزه تولید محصول انقلابی که باید هدفمند و همزاد با انقلاب حرکت می کرد نتوانستیم آن مسیر و جریان را به دور از حواشی که دارای خط و حمایت مشخصی باشد و همه جریان ها به آن پایبند باشند، حفظ نماییم. به نظر می رسد اگر در حوزه اندیشه انقلاب اسلامی، پژوهش های فکری حوزه انقلاب به هنرمندان سپرده می شد، هنرمندان می توانستند محصولی در خور انقلاب اسلامی در جامعه ایجاد نمایند.
درک آفرینش هنری، نیازمند ایمان به ارزش های انقلاب و اخلاق در عمل است
وی افزود: علی رغم اینکه بسیاری از هنرمندان از بدو انقلاب و همچنین دوران پیش و پس از انقلاب اسلامی، آفرینش های هنری خود را به منصه ظهور رساندند، اما درک این آفرینش هنری نیازمند، ایمان به ارزش های انقلاب و اخلاق در عمل بود که شهدای گرانقدری همچون شهید آوینی آنها را به منصه ظهور رسانده و به جامعه شناساندند.
مسئول بسیج هنرمندان سپاه صاحب الامر(عج) استان قزوین در ادامه تصریح کرد: انتظار هنرمندان ما این بود که حوزه های پژوهشی انقلاب، محتویات و محصول خامی که برای تولید اثر هنری بایستی در اختیار هنرمندان قرار می دادند، تلاش بیشتری می کردند. در حوزه پژوهش های دینی، انقلابی، تخصصی و متکی به اصول و روش های هنری و یا مقام تکنیک و در حوزه پژوهش های مفهوم محور دستاورد چندانی نداشتیم که آن را از هنرمندان طلب نماییم.
کریمی در ادامه اضافه کرد: هنرمندان انقلابی به تنهایی هم در حوزه پژوهش و هم در حوزه تولید وارد عمل شدند و در بسیاری موارد خوش درخشیدند اما به دلیل عدم پشتوانه هایی که بایستی در دانشگاه ها، حوزه های علمیه، مدارس و پژوهشکده های تخصصی اتفاق می افتاد ، ما در این حوزه تولیدات هنری فاخر نداشتیم.
وی بیان کرد: از طرفی آفرینش های هنری ما بیشتر قائل به شخص بوده و در مقام عمل ما تعریف آتش به اختیار را از آن داریم و دستگاه های فرهنگی هنری متعددی در طول عمر انقلاب فعالیت های چشمگیر و فراوانی داشتند اما جریانی که در آن، حرکت کشتی انقلاب تسهیل یابد و باتوجه به ابزار هنر بتواند یک تصویر زیبا از انقلاب اسلامی چه در داخل و خارج کشور معرفی نماید، در پاره ای از موارد دچار وقفه شده و نفوذ فرهنگی به آن دامن زده است.
نفوذ فرهنگی و سیاست زدگی موجب هدر رفت سرمایه های انقلاب شده
مسئول بسیج هنرمندان سپاه صاحب الامر(عج) استان قزوین اظهار کرد: نفوذ فرهنگی هنری و سیاست زدگی در برخی اوقات موجب بطلان سرمایه و هدر رفت انرژی های انقلاب اسلامی شده لذا لازم است دغدغه مندان انقلاب و مسوولان به پیام های رهبرین انقلاب اسلامی در خصوص هنر انقلاب، توجه بیشتری نمایند تا هنر انقلابی از مظلومیت خارج شود.
کریمی ضمن انتقاد از جریان انقلابیون به دلیل بی توجهی به فضاهای آموزش های هنری و تولیدات انقلابی که از سوی هنرمندان ارایه می شود افزود: ارزش و قدرت هنر در جنگ نرم هنوز برای بسیاری شناخته شده نیست. انقلاب در عرصه هنر مظلوم است. جنگ نرم، جنگ اراده هاست و ما باید اراده های هنری را دریابیم تا بتوانیم در جنگ نرم سلاح برنده تری داشته باشیم تا بتوانیم با این تمدن و تاریخ غنی فرهنگی و هنری، به تفکر مهاجم سیطره یافته و با شناخت نسبت به مشکلات، برنامه ریزی موفق تری داشته باشیم.
وی یادآور شد: عصر هنر و رسانه آغاز شده، جریان انقلاب اسلامی، جریان پویایی است و ما باید خود را به جریان انقلاب برسانیم و بایستی به اهمیت هنر و زیرساخت های هنری برای ایفای نقش هنرمندان در پیشروی حرکت فرهنگی انقلاب، توجه بیشتری داشته باشیم و به این اصل قائل باشیم که هنرمندان می توانند از خود انقلاب نیز پیشران تر بوده و ما را در هدایت انقلاب به بهترین نحو کمک و یاری کنند.
انتهای پیام/۱۰۱۰